Kormánydöntésig áll az AH privatizációja

MTI Sajtóadatbank, 2001. június 13. 08:29
Az elmúlt hónapokban nem történt előrelépés az Antenna Hungária Rt. (AH) privatizációjában - derült ki az érintettek MTI-nek adott nyilatkozataiból.
Bielek Péter, az Antenna Hungária Rt. kommunikációs igazgatója a sajtóban megjelent értesülésekkel kapcsolatban nem kívánta kommentálni azt a hírt, miszerint a Vivendi vételi ajánlatot készül tenni az AH-ra. Az igazgató közölte: a döntés a többségi tulajdonos Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. kezében van.

Az MTI más forrásból úgy értesült, hogy az AH-t valószínűleg szakmai vevőnek adják el. Alátámasztja ezt az is, hogy tavaly kudarcba fulladt a társaság részvényeladási és -kibocsátási akciója. A potenciális vevőként megnevezett Vivendi azért jöhet most is számításba, mert ez a cég volt az egyetlen olyan potenciális szakmai befektető, amelyik komolyan érdeklődött az AH iránt.

A Vivendi illetékese a sajtóhírekkel kapcsolatban elmondta: továbbra is érdeklődik a társaság az AH iránt, ám az utóbbi időben nem történt semmilyen fejlemény az ügyben.

Polanyi Sándor, a Vivendi Telecom Hungary vezérigazgatója korábban ezzel kapcsolatban elmondta: a Vivendi érdeklődik az Antenna Hungária iránt, de nem akarnak kisebbségi tulajdont vásárolni. A Vivendi nem akar részvényvásárlás útján az AH tulajdonosává válni, de megvenné a céget, ha az állam a Postabank Rt.-hez hasonlóan akarná eladni a műsorszolgáltatót.

Az AH többségi részének elaadása azonban ma még törvénybe ütközik: a privatizációs törvény mellékletében ugyanis az AH szerepel a többségi állami tulajdonban maradó cégek listáján.

Kerényi Éva, az ÁPV Rt. kommunikációs igazgatója az AH privatizációjával kapcsolatban elmondta: az AH privatizációjából befolyó összeg szerepel a vagyonkezelő idei üzleti tervében, ám hogy ez mekkora, arról nem adott információt. Hozzátette: a privatizáció előkészítése folyamatban van, de ezzel kapcsolatba új fejlemény nem történt, s nem érkezett még az ügy fordulóponthoz. Ugyanakkor a vagyonkezelő azt tarja reálisnak, hogy szakmai befektető vásárolja meg az AH-t. A végső döntést azonban a kormánynak kell meghoznia. Kerényi Éva elmondta, többen is érdeklődnek az AH iránt, ám hogy ezek mely cégek, arról nem nyilatkozott.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás