Július közepére elkészül az Everyplace 2.0

Lotus DevCon

Guttray László Guttray László, 2001. június 20. 22:17
A Lotus hétfőtől csütörtökig tartó fejlesztői konferenciájának egyik központi témája azon szoftvercsomagok bemutatása, amelyekkel a vállalati Domino-szerveren tárolt és rendszerezett adatok mobil eszközökkel is elérhetőek a munkacsoportok tagjai számára.
Egy szerdai háttérbeszélgetésen elhangzott, hogy július 23-tól kereskedelmi forgalomban is elérhető lesz a Sametime Everyplace 2.0=as verziója, amely többek között azt teszi lehetővé, hogy a realtime csoportmunkát végző felhasználók a Domino Szerveren keresztül mobil készülékekkel munka közben is megoszthassák dokumentumaikat, audio- vagy videokonferenciát tarthassanak.

A fejlesztések eredményeként már néhány (egyelőre csak az Egyesült Államokban használatos) eszközre léteznek a kompatibilitást biztosító szoftvermodulok, a harmadik negyedévben a Palm operációs rendszerhez is elkészülnek az illesztőprogramok, így nemcsak a Palm tenyérszámtógépei, hanem a PalmSpring Visor modelljei is bekapcsolhatók a Dominó-alapú rendszerekbe. Szintén a következő három hónap egyikében készülnek el a Casio palmtopjainak valamint az EPOC operációs rendszert futtató Nokia-modellek illesztésével. Az idei év végén és a jövő év elején a Compaq kéziszámítógépei, majd az Ericsson EPOC alapú eszközei következnek. Mint elhangzott, a sorrendet a palmtopok piaci részesedése határozta meg, de a későbbiekben sorra kerül a többi palmtopgyártó akkori legújabb modellje is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44

2020: az adatok évtizedének kezdete

2019. december 27. 10:55
online sportfogadás