Ericsson-Motorola-Nokia-Siemens: nyílt szabvány mobiljátékokhoz

, 2001. július 3. 20:55
Az Ericsson, a Motorola, a Nokia és a Siemens ma indított el a Mobile Games Interoperability (MGI) Forum kezdeményezést, melynek célja, hogy a mobilos játékokhoz - a mobilhálózatok szerverein működő - egymással kompatibilis specifikációkat készítsen.
Ennek köszönhetően lehetővé válik, hogy vezeték nélküli hálózatokon terjedjenek tovább játékok, amelyeket aztán különböző mobilkészüléken játszhatnak a felhasználók.

Az MGI Forum elődje az "Universal Mobile Games Platform" kezdeményezés volt, melyet márciusban jelentett be az Ericsson, a Motorola és a Siemens IC Mobile. Az MGI Forum létrehozásával a négy alapító tag a mobiljátékok ágazatát szeretné még erőteljesebben támogatni. Ennek keretében még több ún. API készül, amely lehetővé teszi az új játékok kifejlesztését és vezeték nélküli hálózatokon való alkalmazását.

A kezdeményezés célja, hogy az egész világon elfogadott nyílt szabvány készüljön, melyet a játékfejlesztők szívesen felhasználnak. Ezért a mobiljátékok készítésével és terjesztésével foglalkozó összes vállalkozást szívesen látnak a fórum tagjaiként.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05