Az oregoni gyár is az AMD-Fujitsu közös vállalkozás része lesz

Tóth Kristóf, 2001. augusztus 23. 21:51
Az Advanced Micro Devices (AMD) minden jel szerint 50%-os részesedést vásárol a Fujitsu Ltd. oregoni flashgyárában, amely így a jövőben a két társaság közös vállalkozásának a részét fogja képezni.
A hírt maga az AMD jelentette be az elmúlt napokban. A greshami (Oregon, USA) flashmemóriákat gyártó üzem hamarosan a Fujitsu AMD Semiconductor Ltd. (FASL) része lesz, mondta John Greenagel, a chipóriás AMD egyik szóvivője. Annak lehetősége, hogy az AMD részt vásároljon a greshami flashgyárban, az elmúlt héten került az AMD vezetői tanácsa elé, és ott egyöntetű támogatást kapott, mondta Greenagel.

Az AMD vezetősége mindezt nem sokkal azután jelentette be, hogy a japán Fujitsu a napokban közzétette, igen súlyos pénzügyi gondjai miatt 16 400 alkalmazottját el kell hogy bocsátsa a cégtől. A két társaság mostani megegyezése szerint egyik fél sem versenyezhet a közös vállalkozás Fujitsu AMD Semiconductorral, mondta az AMD-szóvivő. A greshami gyár, igaz, ez idáig a Fujitsu birtokában volt, már régebb óta a FASL-nak szállított flashmemória-chipeket, derült ki Greenagel nyilatkozatából. "Minden egyes flashmemória, amit a két társaság elad, a közös vállalkozás terméke" - tette hozzá.

"Jelenleg azt vizsgáljuk, hogy van-e értelme bővíteni a közös vállalkozást, és a FASL birtokába juttatni a greshami gyáregységet" - mondta Greenagel. "Tisztább, gördülékenyebb működést tenne lehetővé, ha a gyár a közös vállalkozás birtokába kerülne."

A közelmúltban a flash, nem felejtő (non-volatile) memóriachipek ipara a memóriák árának drasztikus lecsökkenésével nehéz helyzetbe került, és számos társaság komoly anyagi gondokba keveredett.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50