Webáruházban árulnak lopott iTunes hozzáféréseket

MTI Sajtóadatbank, 2011. január 7. 11:20

Lopott iTunes hozzáféréseket árulnak Kína legnagyobb online áruházának tartott TaoBao.com oldalán, ahol átlagosan mintegy 30 jüanért (960 forintért) kínálják azokat a jogokat, amelyekkel az Apple fizetős szolgáltatásait lehet igénybe venni.

A Global Times című kínai napilapban megjelent beszámoló szerint mintegy 50 ezer iTunes fiók található a kínai aukciós oldalon, ahol 1-200 jüan (32-6400 forint) közötti áron lehet hackelt hozzáférésekhez jutni.

 Az elmúlt hónapokban állítólag már több ezer fiókot értékesítettek, további kódok még most is vevőre várnak. Az oldal üzemeltetői szerint a nyilvánvaló csalás ellenére addig nem távolíthatják el az adott aukciót, míg hivatalosan a jogsértésre hivatkozva nem kapnak utasítást erre.

 Szakértők szerint az oldalon árult hozzáférések Apple-felhasználóktól lopott belépési kódok, vagy lopott külföldi hitelkártyaadatokkal létrehozott fiókok lehetnek. Ezekkel a hozzáférésekkel az Apple boltjából lehet filmeket, zenéket és különböző alkalmazásokat vásárolni.

 Az Apple egyelőre még nem nyilatkozott az ügyben, azonban tavaly többször is előfordult, hogy számítógépes bűnözők a felhasználók adatival követtek el visszaéléseket.

 Az amerikai informatikai vállalat ezért biztonságosabbá alakította az iTunes online áruház vásárlói felületét. Egyebek mellett fizetéskor nemcsak a hitelkártya számát kérik, hanem előfordul, hogy a kártya hátoldalán található három vagy négy számjegyből álló biztonsági kódot is meg kell adni.

 Az Apple korábban a bizalmas adataik miatt aggódóknak mindössze azt javasolta, hogy cseréljék le a fiókjukhoz tartozó belépési kódot.

Kulcsszavak: security Kína iTunes

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

5G alapú kísérleti projekten dolgozik együtt a Vodafone és a Bosch

5G-re épülő autóipari megoldások tesztelésére állított fel projektcsapatot a Vodafone Magyarország és a magyarországi Robert Bosch Kft., hogy a többek között autóipari technológiák és szolgáltatások vezető beszállítójaként működő vállalat a járműfejlesztés, valamint a vezetéstámogató rendszerek terén is hasznosítsa az 5G hozzáadott értékét. Az októberben induló, 8 hónapon át tartó kísérleti projekthez a Vodafone biztosítja az 5G priváthálózatot a Bosch Gyömrői úti telephelyén, a begyűjtött telemetrikai adatok pedig a jövőben megreformálhatják az autóipari validációs teszteket.

2023. szeptember 21. 09:56

6 egyszerű szabály, melyek betartásával biztonságosabban használhatjuk az internetet és a számítógépünket

A kiberbűnözők folyamatosan próbálnak átverni bennünket, hogy megszerezzék személyes adatainkat és pénzünket. A G DATA most megoszt néhány egyszerű szabályt – ezek betartásával jó eséllyel tudjuk elkerülni az átveréseket.

2023. szeptember 20. 12:43

6 érv a külső SSD-k mellett

Sokan vásárolnak külső meghajtót többek között biztonsági mentésekhez, archiváláshoz, kapacitásbővítéshez vagy éppen a különféle nagyméretű fájlok hordozásához. Korábban elsősorban a HDD meghajtók voltak elterjedtek, ám az SSD technológia térnyerésével és az árak csökkenésével egyre többen döntenek az újabb típus mellett. A jelenség érthető, hiszen a külső SSD-k kisebbek, gyorsabbak, halkabbak és megbízhatóbbak annak köszönhetően, hogy nincsenek bennük mozgó alkatrészek. A Kingston Technology szakemberei összegyűjtötték a hat legnépszerűbb érvet, amelyek miatt a vásárlók a külső meghajtót választják.  

2023. szeptember 19. 19:26

Költséghatékony megoldások a Multi-Gig Switchek használatával

A vállalkozások folyamatosan arra törekednek, hogy optimalizálják hálózati infrastruktúrájukat, hogy lépést tudjanak tartani a gyorsabb és megbízhatóbb kapcsolat iránti egyre növekvő igényekkel. Ahogy egyre több adatintenzív alkalmazás és technológia jelenik meg, a nagyobb hálózati átviteli sebesség iránti igény kiemelt prioritássá vált.

2023. szeptember 18. 09:58

Gaming útközben az új AOC GAMING 16G3 modellel

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája – bejelenti az AOC GAMING első hordozható gaming monitorát, a 16G3 modellt. A 15,6 hüvelykes (39,5 cm) kijelzőt úgy került megtervezésre, hogy karcsú, vékony és szemet gyönyörködtető kialakításával lépést tartson a magával ragadó mobil játékokkal és fokozza az útközbeni termelékenységet.

2023. szeptember 16. 15:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59