Mennyire biztonságosak a közösségi oldalak?

Vértes Judit, 2011. január 26. 22:25

Annak ellenére, hogy a Facebookot és más közösségi oldalakta sok támadás ér az adatvédelmi és adatbiztonsági jogok megsértéséért(ld: http://hirek.prim.hu/cikk/2011/01/24/a-google-utan-a-facebook-is-kapitulalt-a-nemet-adatvedelmi-torvenyek-elott ), úgy tűnik, a felhasználók kevésbé érzik veszélyben magukat. Egy 2010 decemberében készített felmérés azt mutatja, hogy a felhasználók elégedettek az adatvédelmi biztonsággal a közösségi oldalakon.

A megkérdezettek 78%-a úgy véli, megelőzheti a „negatív” élményeket, ha elvégzi az oldalon található biztonsági beállításokat. Az a kritika, hogy a biztonsági beállítások néha összezavarodhatnak, nem rettentette el a felhasználókat, a többségük bízik abban, hogy a beállítások működnek.

A válaszadók mindössze 7%-a került kellemetlen helyzetbe iskolájában vagy munkahelyén a közösségi oldalakon történt aktivitása vagy ott megjelent fénykép miatt. Ennél gyakoribb volt az a hiba, hogy a beállítások ellenére az adott tartalmat nem engedélyezett személyek is láthatták. A leggyakrabban előforduló negatív élménye a közösségi oldalak felhasználóinak azonban egyszerűen az volt, hogy megbántották őket mások bejegyzései vagy hozzászólásai. Amin valóban nem segíthetnek a biztonsági beállítások… 

Kulcsszavak: Facebook iWiW Twitter MySpace

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitalizáció segítségével válnak akadálymentessé az írott szövegek

Látássérülteken segít egy szövegeket hangfájlokká konvertáló, magyar fejlesztésű program. A Dramatizált Elektronikus könyvszerkesztő és Hangoskönyv konvertáló (DEX) szoftver az Informatika a Látássérültekért Alapítvány legújabb innovációja.  Az előző verzióhoz képest a mostani fejlesztés képes a könyveket és egyéb papíralapú dokumentumokat, illetve szöveget tartalmazó képfájlokat és PDF állományok tartalmait felolvasható elektronikus fájl formátumba alakítani. A szoftver legfrissebb, 3.0-ás verziójának fejlesztéséhez a szervezet a 2020-as Vodafone Digitális Díj keretében nyert támogatást a Digitális Esélyegyenlőség kategória első helyezettjeként. A szoftver az INFOALAP weboldaláról ingyenesen tölthető le. 

2022. január 27. 16:37

Innováció az építőipari beruházások tervezésében

A Paulinyi & Partners Digital Solutions Kft. egyedi projektjével a tervezés teljes időtartamában képes segíteni a tervezők és a beruházó munkáját. A beruházás előkészítés és tervezéssegítő szolgáltatás fő célja a hatékonyságnövelés és a projektdöntések támogatása.

2022. január 27. 14:58

A Check Point Software 2022-es biztonsági jelentése

Check Point Software Technologies Ltd., a világszerte vezető szerepet betöltő cyber-biztonsági megoldásokat szállító vállalat kutatórészlege, a Check Point Research (CPR) kiadta 2022-es biztonsági jelentését, mely bemutatja az általuk 2021 során tapasztalt legfontosabb támadási vektorokat és technikákat, kezdve az év eleji SolarWinds támadással, mely a kifinomultság és terjedés egy egészen új szintjét jelentette, egészen a decemberi Apache Log4j sérülékenységet kihasználó támadásokig

2022. január 27. 13:40

Digitális alkalmazásokat díjazott a Pénzügyminisztérium

A Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kárbejelentő alkalmazása, valamint a Billingo online számlázó nyerte el a Pénzügyminisztérium támogatásával meghirdetett elismerést, az Év technológiai megoldása díjat - jelentette be sajtótájékoztatóján Budapesten a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára.

2022. január 27. 12:24

Nagyszerű alkotások a robotkupa budapesti versenyén

Rendhagyó időpontban (január 23-án, vasárnap) és új helyszínen (VIK Baptista Gimnázium, Hernád utca) rendezték meg a Magyar Ifjúsági Robot Kupa (rövidítve: MIRK) budapesti ligáit. A szervezés is rendhagyó volt, a járványügyi előírások betartásával, s így sokkal kevesebb kísérő lelkesíthette a csapatokat, összesen 10 csapat indult, illetve volt olyan csapat, amely több kategóriában is megmérettette magát, úgyhogy végül 12 díj kiosztására kerülhetett sor. Bravúrosan küzdő csapatok, nemzetközi színvonalú megoldások születtek idén is.
 
 
 

2022. január 27. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58