Mi is beleszólhatunk abba, hogy milyen legyen az oroszoknak...

Vértes János Andor, 2011. február 12. 17:16

Mármint az univerzális e-kártyájuk... Egy évvel ezelőtt Vlagyimir Putyin miniszterelnök Ufában jelentette be, hogy a közszolgáltatásokhoz létre kell hozni egy univerzális elektronikus e-kártyát, amely az egész országban minden állami szervezetnél érvényes, és kiválthatja a jelenlegi diverzifikált regionális megoldásokat, s egy olyan elektronikus útlevelet ad minden állampolgár kezébe, amely hozzáférést biztosít a nyugdíj-, az egészségügy-, az oktatás-, a közlekedés- szolgáltatásainak igénybevételéhez, és minden más társadalmi alkalmazáshoz. A kártya egyben fizetőeszköz is lenne, amelynek segítségével a közszolgáltatások ellenértékét lehet kiegyenlíteni.

 

 

Az e-kártyáról szóló törvényt Dmitrij Medvegyev írta alá 2010 júliusában, s a kártya designjáról szóló össztársadalmi konzultáció most jutott végső szakaszába, a CNews.ru weboldalon lehet szavazni a döntőbe jutott három kártyatervről. (Önnek melyik tetszik? Ha gondolja: szavazzon, ez azon kevés lehetőségek egyike, amikor beleszólhatunk abba, hogy milyen legyen az oroszoknak...)

 

A kártya bevezetését 2012-re tervezik, attól kezdve ezen három kártya valamelyike szolgál majd TAJ-kártyának, diákigazolványnak, egészségpénztári kártyának vagy akár villamosbérletnek Oroszországban. 

Kulcsszavak: smartcard bankkártya

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felveszik a versenyt a programozóiskolák diákjai a diplomás szoftverfejlesztőkkel

2019-ben hatodszor rendezték meg a Loxon Java Challenge programozóversenyt, amelyben idén is a legnevesebb magyar egyetemek hallgatói, továbbá hazai szoftverfejlesztő bootcampek csapatai, valamint tapasztalt informatikusok mérték össze programozói tudásukat a gyakorlatban. Az összesen három fordulóból álló bajnokság háromfős csapatainak Java programozási feladatokat kellett teljesíteniük, a programnyelv parancsainak ismerete mellett azonban a résztvevők probléma-megoldási készségét is felmérte a verseny.  

2019. december 11. 18:51

A legveszélyesebb szokások az utakon

A magyar autósok 67%-a szerint idegesítő, ha valaki használja a mobilját vezetés közben. – derül ki Európa egyik vezető gumi- es autószerviz hálózatának, a KwikFit internetes felméréséből. A közlekedésbiztonsági kérdőívet több mint 1000 jogosítvánnyal rendelkező autóvezető töltötte ki minden korosztályból.

2019. december 11. 17:16

Hogyan lehet legjobban megtéríteni az automatizációs befektetésünket?

A robotikával kapcsolatos összköltség mértéke folyamatos csökkenésben van. A McKinsey szerint az átlagos ár, amit egy robotért kell kifizetni, az elmúlt 30 év alatt minimum a felére esett, és az elkövetkező években még ennél is nagyobb csökkenésre lehet számítani*.

2019. december 11. 15:40

Ultra-széles ívelt gaming monitorok az AOC-tól

Az AOC bemutatja új G2 sorozatának két új, 86,3 cm (34 hüvelyk) képátlójú, ultra-széles (21:9) gaming képernyőjét. A két UWQHD (Ultra-Wide Quad HD – 3440 x 1440 pixel) képernyő első ránézésre egyforma – a különbség a képfrissítési sebességben keresendő.  

2019. december 11. 13:59

Abból nem lesz jó fejlesztő, aki nem tud szépirodalmat olvasni

Az automatizáció terjedésével ugyan egyre több programozóra van szükség, viszont ahhoz, hogy valaki sikeres legyen, az alapkompetenciáit  is fejlesztenie kell. A Green Fox Academy ‘The bootcamp generation’ című meetupján Horváth Ádám, a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ divízióvezetője a munkaerőpiac átalakuló igényei kapcsán arra is rámutatott, hogy a felnőtt lakosság  jelentős része nem éri el Siri vagy a Google szövegértési szintjét. A bootcampek oktatási módszertana ugyanakkor hatékonyan segíti a kritikus szemlélet és problémamegoldási készségek fejlesztését.

2019. december 11. 12:48

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás