Qwiki.com - az élményteli információ

Vértes Judit, 2011. február 12. 10:00

Doug Imbruce egy új weboldalt mutatott be a tavaly ősszel megrendezett és a Tech Crunch által sponzorált technológiai konferencián és versenyen: a Qwiki.com multimédiás enciklopédiát. Az oldal a tudomány és művészet ötvözete, összegyűjti az adott témában található szövegeket, képeket és videókat, és mindezt egy multimédiás prezentációban, filmben mutatja be. A versenyen a Qwiki elnyerte a fődíjat, és annyira megtetszett a Facebook illetve a YoTube társalapítóinak, Eduardo Saverinnek  és Jawed Karimnak, hogy idén januárban 8 millió dollárt fektettek az induló vállalkozásba. A weboldal a múlt héten nyílt meg a nagyközönség előtt. 

A Qwiki egy új lehetőséget, új információszerzési módot teremtett az interneten. A korábbi keresőkkel szemben, ahol a fő szempont az volt, hogy minél rövidebb idő alatt minél több információhoz jusson a felhasználó, a Qwiki  az információszerzés élményét tartja szem előtt. Nyílván sokkal gyorsabb idő megnézni egy hírösszefoglalót az egyiptomi eseményekről az Index vagy az Origo oldalán, mint megnézni és meghallgatni a videós prezentációt a Qwiki oldalán, de ez utóbbi vitathatatlanul érdekesebb.

Imbruce tervezi egy telefonos szolgáltatás bevezetését, melynek segítségével rendszeres személyes információkat kérhetünk, valamint egy személyre szabott interaktív Qwiki oldal létrehozását, melyre saját videóinkat, képeinket tölthetjük fel és oszthatjuk meg másokkal.

A Qwiki az információszerzésben nem tett mást, mint az újságírás terén Rupert Murdoch (http://hirek.prim.hu/cikk/80674): felismerte és kihasználta az internet nyújtotta lehetőségeket. Ettől lett más és több a The Daily, mint egy hagyományos napilap, és ettől jelent mást és többet a Qwiki, mint fellapozni egy lexikont.

Kulcsszavak: Wikipedia lexikon

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar felhasználók számára is elérhető a Nike új alkalmazása

A Nike augusztus közepén bejelentette, hogy a Nike Alkalmazás (Nike App) Magyarországon is elérhetővé vált a felhasználók számára. Az innovatív platform első körben Franciaország, Németország, Japán, Olaszország, Hollandia, Spanyolország, Nagy-Britannia és az USA területén debütált, augusztus 15-től pedig további 13 európai országban vált elérhetővé a felhasználók számára. 

2019. augusztus 24. 12:33

Kapitalizmus, demokrácia, haladás avagy mi mindent lehet kiolvasni a technológiai újsonságokból?

Jártatok már ezen konferenciák, kiállítások valamelyikén. BlackHat, CES, RSA, TechCrunch Disrupt, GDC, IPW 2019 es 2020?

Az idei évben , és még nincs vége - a kiadványunkat Amerikából tudósító Horváth László ezeken fordult meg, és a rengetek tanulságot kínáló eseményeket vetette egybe a világ folyásával.

2019. augusztus 24. 11:32

Magyar közösségi kezdeményezéseket segítenek a Samsung önkéntesei

A Dél-Koreából érkező önkéntesek egy hetet töltenek Budapesten, ahol a legújabb technológiákkal segítenek magyar szervezeteknek innovatív megoldások létrehozásában. A Samsung központjának munkavállalói minden évben ellátogatnak egy-egy leányvállalat országába, hogy helyi projektek támogatásával megerősítsék a vállalat társadalmi szerepvállalását. Ebben az évben Magyarországra érkezett a 31 szakértőből álló csoport.

2019. augusztus 24. 09:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás