Az iPhone 3G már nem frissíthető az új iOS 4.3 mobil operációs rendszerre

forrás Prim Online, 2011. március 4. 12:12

Az iPad, iPhone és iPod touch készülékek felhasználói 2011. március 11-től, péntektől ingyenes frissítésként tölthetik le az iOS 4.3 rendszert, az Apple mobil operációs rendszerének legfrissebb verzióját. Az iOS 4.3 a következő eszközökkel kompatibilis: iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4, valamint a harmadik és negyedik generációs iPod touch készülékek, ez egyben azt is jelenti, hogy a mindeddig frissülő iPhone 3G készülékek mostantól fokozatosan elavulttá válnak, hisz a szoftverfrissítések nyilván ki fogják használni az iOS 4.3, majd a későbbi verziók nyújtotta lehetőséget.

 

Ezen lehetőségek közé tartozzik a Nitro JavaScript-motornak köszönhető gyorsabb Safari-alapú mobil webböngészés, az iTunes Home Sharing és a továbbfejlesztett AirPlay szolgáltatás, a képernyőforgatás zárolására és hangelnémításra is használható oldalsó kapcsoló az iPad készüléken, valamint az iPhone 4 telefonok mobil adatkapcsolatának Wi-Fi hálózaton keresztüli megosztását lehetővé tevő Personal Hotspot funkció.

Az Apple korábban asztali számítógépeken vezette be a Nitro JavaScript-motort, amely immár a WebKit, a Safari kulcstechológiájának is része. A fejlesztésnek köszönhetően a rendszer futásidejű fordítás használatával több mint kétszeres hatékonysággal hajtja végre a JavaScript-parancsokat. A Nitro JavaScript-motorral a Safari gyorsabb, így jobban megfelel a felhasználók által napi rendszerességgel felkeresett összetett, interaktív webhelyek kihívásainak. 

Az új iTunes Home Sharing szolgáltatással az iOS 4.3 felhasználói helyi Wi-Fi hálózaton keresztül játszhatják le Mac számítógépük vagy PC-jük iTunes-tárában található zenét, filmeket és televíziós műsorepizódokat iPad, iPhone, illetve iPod touch készülékükön. Ennek eredményeként otthonukban bárhol egyetlen érintéssel élvezhetik az iTunes-könyvtár tartalmát. A Mac számítógépről történő adatátvitellel például egy másik helyiségben nézhetnek filmet az iPad készüléken, vagy az irodájukból érkező iTunes-mixet is hallgathatják a konyhában, iPod touch készülékükön. A Home Sharing szolgáltatásnak köszönhetően az iTunes könyvtára az egész lakásban bárhol kéznél lehet az iPad, iPhone és iPod touch készülékeken.

Az iOS 4.3 az AirPlay szolgáltatást is továbbfejlesztett változatban tartalmazza. A forradalmi AirPlay vezeték nélküli technológia zene, fényképek és videotartalom sugárzását teszi lehetővé az Apple TV készülékre. Az iOS 4.3 rendszeren bővül a sugározható tartalmak köre. Többek között harmadik fél által fejlesztett alkalmazásokból és webhelyekről, valamint a Photos alkalmazásból is lejátszható videotartalom, illetve az iTunes alkalmazásban található előnézetek is megtekinthetők televízión. (Az AirPlay-alapú videolejátszáshoz a legfrissebb szoftvert futtató második generációs Apple TV készülék szükséges.) Az AirPlay emellett új, hatásos diavetítési átmenetekkel kelti életre a televízió képernyőjén a fényképeket, a felhasználók iPad 2, iPhone vagy iPod touch készülékkel rögzített videofelvételei pedig közvetlenül a Photos alkalmazásból sugározhatók az Apple TV eszközre.

Az iOS 4.3 új Personal Hotspot szolgáltatásával mindenhol elérhetővé válnak a Wi-Fi hálózatok, ugyanis a funkció akár öt készülékkel – akár három Wi-Fi alapú, három Bluetooth- és két USB-eszközzel – is lehetővé teszi az iPhone 4 telefonok mobil adatkapcsolatának megosztását. (A Personal Hotspot funkcióhoz ezt támogató díjcsomagra kell előfizetni.)  A Personal Hotspot szolgáltatáshoz egyszerű csatlakozni. Ha engedélyezve van, állapotsor jelzi az aktuálisan csatlakoztatott eszközök számát. Valamennyi kapcsolatot jelszó védi és a Personal Hotspot használaton kívül automatikusan kikapcsol, hogy ne csökkentse az akkumulátor üzemidejét.

 
 
Kulcsszavak: iPod iPad Apple iPhone

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Európa legjobb 400 egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem a QS ranglistáján

A top 400 között szerepel a győri Széchenyi István Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) nemzetközi felsőoktatási minősítő szervezet friss, szeptember 20-án közzétett európai ranglistáján. Az intézmény sikerét elsősorban kiváló vállalati megítélésének és a részidős képzések iránti magas nemzetközi hallgatói érdeklődésnek köszönheti.

2023. szeptember 21. 20:47

Az LG ThinQ okosotthon-platformról hamarosan több márka termékeit is irányíthatjuk

Az LG Electronics (LG) hamarosan elérhetővé teszi a Home Connectivity Alliance HCA 1.0 specifikációjának első kereskedelmi implementációját, amely az LG ThinQ okosplatformon keresztül lehetővé teszi a különféle márkájú készülékek összekapcsolását. Ez év végére a felhasználók az LG ThinQ alkalmazáson keresztül többek közt olyan márkák eszközeit is vezérelhetik majd, mint a Samsung vagy a Vestel, így kényelmesen kezelhető, teljeskörűen összekapcsolt okosotthon-ökoszisztémát alakíthatnak ki.

2023. szeptember 21. 19:21

ERP2U Trendriport: 5 javaslat szoftver választáshoz középvállalatoknak

Az elmúlt évek turbulens gazdasági folyamatai előtérbe hoztak egy új szempontot a közepes méretű cégek számára: az ellenálló képességet. Olyan döntéseket kell meghozniuk, amelyek rövid és hosszú távon is biztosítják a stabilitást és a növekedést, mindezt a versenyképesség megtartása mellett. Ezek között természetesen ott vannak a digitalizációs fejlesztések is. 

2023. szeptember 21. 18:40

5 tipp a produktivitásért a Samsung Galaxy Tab S9 szériával

Az egyetemi évek mozgalmasak és élvezetesek, miközben rendkívül intenzív és feszített tempót diktálnak, különösen a vizsgaidőszakban. Kihívást jelenthet az állandó egyensúlyozás az egyetemi feladatok, a társas összejövetelek, hobbik, szakmai gyakorlat és akár a munka között. Az új Samsung Galaxy Tab S9 széria ötvözi a táblagépek könnyű hordozhatóságát és a laptopok erőteljes teljesítményét, így akkor is szárnyalhat a kreativitásod és dolgozhatsz iskolai projekteken, ha éppen úton vagy. 

2023. szeptember 21. 17:19

Hamar eldől, hogy a lányok nem lesznek mérnökök

A pályaválasztás legtöbbször már a középiskoláig eldől, és a támogató közeg hiánya miatt választja kevesebb lány a műszaki-technológiai hivatást – állapítja meg a CETIN Hungary Zrt. kutatása. A független, integrált telekommunikációs infrastruktúraszolgáltató ezen szeretne változtatni: a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) szakmai partnerségével középiskolás lányoknak ingyenes tehetségprogramot indít.

2023. szeptember 21. 15:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59