Az iPhone 3G már nem frissíthető az új iOS 4.3 mobil operációs rendszerre

forrás Prim Online, 2011. március 4. 12:12

Az iPad, iPhone és iPod touch készülékek felhasználói 2011. március 11-től, péntektől ingyenes frissítésként tölthetik le az iOS 4.3 rendszert, az Apple mobil operációs rendszerének legfrissebb verzióját. Az iOS 4.3 a következő eszközökkel kompatibilis: iPad, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4, valamint a harmadik és negyedik generációs iPod touch készülékek, ez egyben azt is jelenti, hogy a mindeddig frissülő iPhone 3G készülékek mostantól fokozatosan elavulttá válnak, hisz a szoftverfrissítések nyilván ki fogják használni az iOS 4.3, majd a későbbi verziók nyújtotta lehetőséget.

 

Ezen lehetőségek közé tartozzik a Nitro JavaScript-motornak köszönhető gyorsabb Safari-alapú mobil webböngészés, az iTunes Home Sharing és a továbbfejlesztett AirPlay szolgáltatás, a képernyőforgatás zárolására és hangelnémításra is használható oldalsó kapcsoló az iPad készüléken, valamint az iPhone 4 telefonok mobil adatkapcsolatának Wi-Fi hálózaton keresztüli megosztását lehetővé tevő Personal Hotspot funkció.

Az Apple korábban asztali számítógépeken vezette be a Nitro JavaScript-motort, amely immár a WebKit, a Safari kulcstechológiájának is része. A fejlesztésnek köszönhetően a rendszer futásidejű fordítás használatával több mint kétszeres hatékonysággal hajtja végre a JavaScript-parancsokat. A Nitro JavaScript-motorral a Safari gyorsabb, így jobban megfelel a felhasználók által napi rendszerességgel felkeresett összetett, interaktív webhelyek kihívásainak. 

Az új iTunes Home Sharing szolgáltatással az iOS 4.3 felhasználói helyi Wi-Fi hálózaton keresztül játszhatják le Mac számítógépük vagy PC-jük iTunes-tárában található zenét, filmeket és televíziós műsorepizódokat iPad, iPhone, illetve iPod touch készülékükön. Ennek eredményeként otthonukban bárhol egyetlen érintéssel élvezhetik az iTunes-könyvtár tartalmát. A Mac számítógépről történő adatátvitellel például egy másik helyiségben nézhetnek filmet az iPad készüléken, vagy az irodájukból érkező iTunes-mixet is hallgathatják a konyhában, iPod touch készülékükön. A Home Sharing szolgáltatásnak köszönhetően az iTunes könyvtára az egész lakásban bárhol kéznél lehet az iPad, iPhone és iPod touch készülékeken.

Az iOS 4.3 az AirPlay szolgáltatást is továbbfejlesztett változatban tartalmazza. A forradalmi AirPlay vezeték nélküli technológia zene, fényképek és videotartalom sugárzását teszi lehetővé az Apple TV készülékre. Az iOS 4.3 rendszeren bővül a sugározható tartalmak köre. Többek között harmadik fél által fejlesztett alkalmazásokból és webhelyekről, valamint a Photos alkalmazásból is lejátszható videotartalom, illetve az iTunes alkalmazásban található előnézetek is megtekinthetők televízión. (Az AirPlay-alapú videolejátszáshoz a legfrissebb szoftvert futtató második generációs Apple TV készülék szükséges.) Az AirPlay emellett új, hatásos diavetítési átmenetekkel kelti életre a televízió képernyőjén a fényképeket, a felhasználók iPad 2, iPhone vagy iPod touch készülékkel rögzített videofelvételei pedig közvetlenül a Photos alkalmazásból sugározhatók az Apple TV eszközre.

Az iOS 4.3 új Personal Hotspot szolgáltatásával mindenhol elérhetővé válnak a Wi-Fi hálózatok, ugyanis a funkció akár öt készülékkel – akár három Wi-Fi alapú, három Bluetooth- és két USB-eszközzel – is lehetővé teszi az iPhone 4 telefonok mobil adatkapcsolatának megosztását. (A Personal Hotspot funkcióhoz ezt támogató díjcsomagra kell előfizetni.)  A Personal Hotspot szolgáltatáshoz egyszerű csatlakozni. Ha engedélyezve van, állapotsor jelzi az aktuálisan csatlakoztatott eszközök számát. Valamennyi kapcsolatot jelszó védi és a Personal Hotspot használaton kívül automatikusan kikapcsol, hogy ne csökkentse az akkumulátor üzemidejét.

 
 
Kulcsszavak: iPod iPad Apple iPhone

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50