Mobilkonferencia: élmény veled élni

Vértes János Andor, 2011. március 7. 08:35

"Élmény veled élni" a mottója az április 6-án Budapestre (a Vörösmarty téri üvegpalotába) meghirdetett Smartmobil konferenciának. A nemrégiben lezajlott barcelonai Mobile World Congress kapcsán elmondhatjuk, hogy nem csak a mobil készülékek, hanem a mobil konferenciák, kiállítások jelentősége is nő, a cégek több újdonsággal rukkoltak elő februárban Barcelonában, mint a néhány héttel későbbi, méretében még mindig jóval nagyobb hannoveri CeBIT-en. A Magyarországon most másodszor megrendezett Smartmobile konferencia láthatóan szintén növekedési pályán van, az idei minden előjel szerint jelentős mértékben felül fogja múlni a tavalyit, több, mint 500 résztvevőt várnak.

A tízmilliós Magyarországon 12 millió mobil van forgalomban, és ebből 11 milliót rendszeresen használnak is. A mobilinternet előfizetések száma meghaladta az 1,3 milliót. A készülékek között becslések szerint már 1,5 millió tekinthető okos-telefonnak, míg az új eladásoknál az arány ennél jóval magasabb. A mobil gyorsabban fejlődik és okosodik, mint eddig bármilyen technikai eszköz.

"A Smartmobil konferencia az egyetlen hely, ahol a mobilpiac szolgáltatói, beszállítói, felhasználói, kutatói, elemzői,
szabályozói és Cassandrái egyszerre vannak jelen."- jelentette ki Csermely Ákos, a Smartmobil konferencia társszervezője. "Médiabirodalmak, marketingcégek, tartalomgyártó műhelyek, e- és hagyományos kereskedők, mobil- és tartalomszolgáltatók, alkalmazásfejlesztők, mobilpiaci jövőbelátók, szabályozási szakértők és közgazdasági elemzők,
ugrásra kész kockázati-tőke-befektetők, sikeres és hamvába holt kezdeményezések, önjelölt és valódi mobilguruk, kommunikációs és médiaszakemberek szakmai találkozója.  Itt a helye mindazoknak, akik már felmérték a mobilitás, a kényelem, az azonnali információk, a többcsatornás kommunikáció, a mobil helymeghatározás és fizetés új lehetőségeit. És azoknak is, akik ma még kételkednek abban, hogy az egyszerre okos és szép okos-telefon vagy táblagép az élet sok területét átalakítja:  egészségügy, utazás, turisztika, média, fizetési módszerek, üzleti modellek."

Az Endless és a Média Hungária által közösen szervezett konferencia résztvevői egy sor neves hazai és külföldi szakmeber előadást hallgathatják meg, fórumokon, vagy akár szűkebb körű "folyosói" informális megbeszéleseken is tájékozódhatnak a hazai és nemzetközi trendekről. A részletekről a konferencia www.smartmobilhq.hu weboldalán illetve a Fecabookon lehet tájékozódni.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ellentmondás az adatokban

A legtöbb vállalat az adatok mennyiségének ugrásszerű növekedésére inkább teherként, mintsem előnyként tekint – derül ki a Forrester Consulting nemzetközi kutatásából, amelyet a Dell Technologies megrendelésére készített. Túlterheli a használt technológiai megoldásokat, az emberi erőforrásokat és a folyamatokat a hatalmas mennyiségű, sokféle adat gyors áramlása. A cégeknek vannak adathasználati céljaik – és sokan közülük úgy vélik, a működésük adatvezérelt –, de számos akadály lassítja őket. Ilyen akadály például az adathasználati szakértelem hiánya, az adatok elkülönített gyűjtése, az elszigetelt vállalati egységek, a manuális folyamatok, valamint az adatvédelmi és biztonsági hiányosságok. 

2021. december 6. 20:01

Már az Apple Music alkalmazás is elérhető az LG okostévéin

Tovább bővül az LG webOS platform által kínált otthoni szórakozási lehetőségek köre: már az Apple Music zenestreaming-szolgáltatás is elérhető az LG Electronics (LG) okostelevízióin.

2021. december 6. 18:22

Három évig tartó fejlesztési munkálatok végéhez ért a DIGI

Három évig tartó vezetékes hálózat fejlesztési munkálatokat zár le 2021 decemberében a DIGI. Az újításoknak köszönhetően a vállalat 16 vidéki nagyvárost is lefedő gerinchálózata saját optikai hálózaton kapcsolódik a budapesti központhoz. 

2021. december 6. 16:50

Gyors és felhasználóbarát töltés az ABB megoldásával

Az ABB bevezeti a Plug N Charge technológiát, amely egyszerűsíti, és még gördülékenyebbé teszi az elektromos járművek töltését és aztán a fizetést. A Pug N Charge alkalmazása esetén az elektromos autó vezetőjének csak annyi dolga lesz, hogy a járművel beáll a töltési ponthoz, majd a töltővezetéket csatlakoztatja az autóhoz. A töltési folyamat automatikusan indul, majd a folyamat végén a fizetés szintén automatikusan engedélyezve lesz.

2021. december 6. 15:13

A Nothing ear (1) fülhallgató fekete változata Magyarországra is megérkezik

A Nothing bejelentette, hogy első terméke, az ear (1) fülhallgató már fekete változatban is elérhető. A pehelysúlyú, teljesen vezeték nélküli fülhallgató matt fekete gumiharanggal, átlátszó tokban érkezik. Az új színváltozat az eredeti ear (1) specifikációihoz hasonlóan akár 34 órányi használatot biztosító tokkal, 11,6 milliméteres hangszóróval és aktív zajszűréssel érkezik.

2021. december 6. 13:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59