Sharp nyomtató-szkenner - okos-telefonra emlékeztető kezelőpanellel

forrás Prim Online, 2011. március 7. 21:57

Az irodai dokumentumkezelő rendszerek újgenerációs modellje úgynevezett "finger-swipe" - vagyis az okostelefonokéhoz hasonló - érintőképernyős felhasználói kezelőfelülettel rendelkezik, elősegítve az egyszerű használatot és a hatékonyságot.  A Sharp által most bemutatott új MX-2610N és MX-3110N modelleken10,1hüvelykes kezelőpanel található, amin a felhasználók az ikonok érintésével kattinthatnak, görgetve lapozhatnak az egyes dokumentumok, funkciók és beállítások között. A Sharp hisz abban, hogy – az okostelefonokhoz hasonlóan – ez az új kényelmi funkciós és innovatív fejlesztés forradalmasíthatja az MFP-k mindennapi használatát és az irodai rendszerekkel történő mindennapi interakciót.

„Ez az új fajta kezelőfelület valóban intuitív, éppen ezért vált olyannyira népszerűvé más készülékeknél, pl. okostelefonoknál” mondta el Szabó Zsolt, a Sharp Electronics (Europe) GmbH Magyarországi Fióktelepének újonnan kinevezett ügyvezető igazgatója. „Ezentúl a multifunkciós készülékek használata minden eddiginél egyszerűbbé válik, a felhasználóknak nem kell azon törni a fejüket, mit, hogyan és hol kell megnyomni, egyszerűen csak az érintőképernyőn a menük és dokumentumok görgetésével könnyedén elvégezhetnek minden feladatot. Ez az új megoldás a legtöbb felhasználó számára már ismert.”

Az MX-2610N és MX-3110N  a lehető legkönnyebb használatot teszi lehetővé a minimális technológiai ismerettel rendelkező felhasználók számára is. A le és fel dönthető kezelőpanel átláthatóan jeleníti meg az egyes szövegeket és ikonokat, könnyen kezelhetővé és messziről is átláthatóvá teszi bármelyik funkciót és tulajdonságot.

A beolvasott dokumentumokat a készülék teljes egyoldalas, 3D-s, vagy miniatűr előnézeti képben jeleníti meg, ami aztán az összes többi funkcióhoz hasonlóan "finger-swipe" érintéssel kezelhető. A felhasználónak csak annyi a dolga, hogy az ujjával görgesse, forgassa, átrendezze az egyes dokumentumok sorrendjét, szerkessze és törölje a kívánt oldalakat, majd pedig nyomtatásra küldje vagy egyéb módon tárolja vagy éppen megossza azokat.

 Az új készülékeknél a felhasználói élmény teljes mértékben személyre szabható, így a felhasználók kedvükre alakíthatják ki a készülék kezelőfelületét, tetszőlegesen rendezhetik a kezdőfelületen leggyakrabban használt eszközöket és alkalmazásokat, továbbá hét különböző stílusú háttérkép közül választhatnak.

Ahogyan a finger-swipe technológia óriási növekedést eredményezett az okostelefonokra elérhető „alkalmazások” számában, úgy nyit új lehetőségeket ez a technológia a munkakörnyezetben használt új alkalmazások fejlődésében és a felhasználói szokások átalakulásában. A Sharp multifunkciós printereinek (MFP-knek) egyik elsődleges előnye, hogy a Sharp OSA (Nyílt Rendszer Architektúra) lehetővé teszi a harmadik fél által fejlesztett alkalmazások rendszerbe történő integrálását, ezáltal a készülékek igény szerint, könnyen igazíthatók a mindennapi irodai munkafolyamatokhoz, valamint egyes munkafolyamatokat automatikussá tehetnek. A készülékek továbbá lehetőséget adnak, hogy a beszkennelt dokumentumokat tetszőleges módon és formában a megfelelő célhelyre küldjék. De ez még csak a kezdet, hiszen néhány hónapon belül az MFP-k funkciói között szerepelni fog az internetes csatlakoztathatóság és a felhő alapú adatkapcsolat.

Az internet-kapcsolat lehetővé teszi az internetes tartalmak, például térképek, termékleírások, kutatási anyagok és fotók,közötti böngészést, valamint azok azonnali nyomtatását, mindezt PC használata nélkül. A felhő alapú kapcsolat pedig lehetővé teszi az üzleti vállalkozások számára, hogy a céges tűzfalon túl lépve, a Sharp Technológiai Partnerei által fejlesztett szoftverszolgáltatás (SaaS) alkalmazásként használják saját dokumentumkezelő rendszereiket. A Sharp bízik abban, hogy mindezek az újítások új fejezetet nyithatnak az MFP-k történetében.

„Ez még csupán az első lépés az irodai MFP-k soron következő fejlődésében” tette hozzá Szabó Zsolt, a Sharp Electronics (Europe) GmbH Magyarországi Fióktelepének ügyvezetője. „Egy nap minden multifunkciós készülék ilyen és ehhez hasonló tulajdonsággal fog rendelkezni, központi eszközévé válva az információk cégen belüli és azon kívüli felhasználásában, kezelésében és megosztásában, bárhonnan elérhetővé téve a tetszőleges tartalmakat.”

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung új hőszivattyúval forradalmasítja az otthoni fűtést

A Samsung hivatalosan is bejelentette úttörő kültéri egysége, az EHS Mono R290 hőszivattyú európai piaci bevezetését. Az idei frankfurti ISH szakkiállításon bemutatott, új Eco Heating System (EHS) rendszer újraírja az otthoni fűtés fogalmát a komfortérzetet növelő, alacsony globális felmelegedési potenciálú (GWP) megoldásával. Az eszköz a különböző energiakövetelményeknek való megfelelés érdekében többféle teljesítményváltozatban – 5, 8, 12 és 16 kW-os kivitelben – kapható. Az 5 és a 8 kW-os kültéri egységek magassága mindössze 85 cm, míg a 12 és a 16 kW-os egységeké hozzávetőlegesen 1 méter.

2023. december 9. 15:33

Összefog a Schneider Electric és az acélóriás

A hagyományos acél alapanyagokhoz képest 70 százalékkal kevesebb CO2-kibocsátásával előállított acélt vásárol a Schneider Electric elektromos szekrényeihez és burkolataihoz az ArcelorMittaltól. A 2025-ig tartó fenntarthatósági programja keretében a Schneider Electric 50 százalékra növeli a környezetkímélőbb alapanyagok arányát termékeiben. 

2023. december 9. 13:50

VoWiFi szolgáltatás a Yettel lakossági ügyfeleinek is

Az üzleti ügyfelek után 2023 decemberétől lakossági ügyfelei számára is díjmentesen hozzáférhetővé teszi a VoWiFi (Voice over WiFi) szolgáltatást a Yettel. A technológia segítéségével olyan épületekben és belső helyiségekben is elérhető válik a kiváló minőségű hanghívás és – arra alkalmas készülékeken – az SMS-küldés lehetősége, ahol a kültéri mobiljel már gyengébben érhető el, vagy be sem jut odáig: a telefonok a helyi vezeték nélküli internet (WiFi-hálózat) segítségével csatlakozhatnak a mobilhálózatra, teljes lefedettséget biztosítva az épületen belüli WiFi hatósugarán belül.

2023. december 9. 12:19

A kiber- és digitális technológiai kockázatok az üzleti vezetők rémálma

Az üzleti vezetők 37%-a szerint vállalatuk jelentősen kitett a kiberkockázatoknak – ez alig marad el az inflációs kockázatok mögött (39%) – míg a kockázatkezelési vezetők a kiberfenyegetéseket még az inflációnál is magasabbra rangsorolják. Ennek ellenére a megkérdezettek mindössze 10%-a használ fejlett prediktív elemzéseket a kockázatkezelési folyamatok innovációjára – derül ki a PwC 2023-as Global Risk Survey felméréséből, melyben több mint 3 900 üzleti vezető vett részt a kockázatkezelés, a megfelelőség és a belső audit területéről.

2023. december 9. 10:21

Hogyan találjuk meg a tökéletes monitort karácsonyra

Az ünnepi szezon már a küszöbön áll, ezért az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips Monitors márka licencpartnere elkészített egy útmutatót, amely garantáltan segít a tökéletes ajándék megtalálásában. 

2023. december 8. 19:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27