Sharp nyomtató-szkenner - okos-telefonra emlékeztető kezelőpanellel

forrás Prim Online, 2011. március 7. 21:57

Az irodai dokumentumkezelő rendszerek újgenerációs modellje úgynevezett "finger-swipe" - vagyis az okostelefonokéhoz hasonló - érintőképernyős felhasználói kezelőfelülettel rendelkezik, elősegítve az egyszerű használatot és a hatékonyságot.  A Sharp által most bemutatott új MX-2610N és MX-3110N modelleken10,1hüvelykes kezelőpanel található, amin a felhasználók az ikonok érintésével kattinthatnak, görgetve lapozhatnak az egyes dokumentumok, funkciók és beállítások között. A Sharp hisz abban, hogy – az okostelefonokhoz hasonlóan – ez az új kényelmi funkciós és innovatív fejlesztés forradalmasíthatja az MFP-k mindennapi használatát és az irodai rendszerekkel történő mindennapi interakciót.

„Ez az új fajta kezelőfelület valóban intuitív, éppen ezért vált olyannyira népszerűvé más készülékeknél, pl. okostelefonoknál” mondta el Szabó Zsolt, a Sharp Electronics (Europe) GmbH Magyarországi Fióktelepének újonnan kinevezett ügyvezető igazgatója. „Ezentúl a multifunkciós készülékek használata minden eddiginél egyszerűbbé válik, a felhasználóknak nem kell azon törni a fejüket, mit, hogyan és hol kell megnyomni, egyszerűen csak az érintőképernyőn a menük és dokumentumok görgetésével könnyedén elvégezhetnek minden feladatot. Ez az új megoldás a legtöbb felhasználó számára már ismert.”

Az MX-2610N és MX-3110N  a lehető legkönnyebb használatot teszi lehetővé a minimális technológiai ismerettel rendelkező felhasználók számára is. A le és fel dönthető kezelőpanel átláthatóan jeleníti meg az egyes szövegeket és ikonokat, könnyen kezelhetővé és messziről is átláthatóvá teszi bármelyik funkciót és tulajdonságot.

A beolvasott dokumentumokat a készülék teljes egyoldalas, 3D-s, vagy miniatűr előnézeti képben jeleníti meg, ami aztán az összes többi funkcióhoz hasonlóan "finger-swipe" érintéssel kezelhető. A felhasználónak csak annyi a dolga, hogy az ujjával görgesse, forgassa, átrendezze az egyes dokumentumok sorrendjét, szerkessze és törölje a kívánt oldalakat, majd pedig nyomtatásra küldje vagy egyéb módon tárolja vagy éppen megossza azokat.

 Az új készülékeknél a felhasználói élmény teljes mértékben személyre szabható, így a felhasználók kedvükre alakíthatják ki a készülék kezelőfelületét, tetszőlegesen rendezhetik a kezdőfelületen leggyakrabban használt eszközöket és alkalmazásokat, továbbá hét különböző stílusú háttérkép közül választhatnak.

Ahogyan a finger-swipe technológia óriási növekedést eredményezett az okostelefonokra elérhető „alkalmazások” számában, úgy nyit új lehetőségeket ez a technológia a munkakörnyezetben használt új alkalmazások fejlődésében és a felhasználói szokások átalakulásában. A Sharp multifunkciós printereinek (MFP-knek) egyik elsődleges előnye, hogy a Sharp OSA (Nyílt Rendszer Architektúra) lehetővé teszi a harmadik fél által fejlesztett alkalmazások rendszerbe történő integrálását, ezáltal a készülékek igény szerint, könnyen igazíthatók a mindennapi irodai munkafolyamatokhoz, valamint egyes munkafolyamatokat automatikussá tehetnek. A készülékek továbbá lehetőséget adnak, hogy a beszkennelt dokumentumokat tetszőleges módon és formában a megfelelő célhelyre küldjék. De ez még csak a kezdet, hiszen néhány hónapon belül az MFP-k funkciói között szerepelni fog az internetes csatlakoztathatóság és a felhő alapú adatkapcsolat.

Az internet-kapcsolat lehetővé teszi az internetes tartalmak, például térképek, termékleírások, kutatási anyagok és fotók,közötti böngészést, valamint azok azonnali nyomtatását, mindezt PC használata nélkül. A felhő alapú kapcsolat pedig lehetővé teszi az üzleti vállalkozások számára, hogy a céges tűzfalon túl lépve, a Sharp Technológiai Partnerei által fejlesztett szoftverszolgáltatás (SaaS) alkalmazásként használják saját dokumentumkezelő rendszereiket. A Sharp bízik abban, hogy mindezek az újítások új fejezetet nyithatnak az MFP-k történetében.

„Ez még csupán az első lépés az irodai MFP-k soron következő fejlődésében” tette hozzá Szabó Zsolt, a Sharp Electronics (Europe) GmbH Magyarországi Fióktelepének ügyvezetője. „Egy nap minden multifunkciós készülék ilyen és ehhez hasonló tulajdonsággal fog rendelkezni, központi eszközévé válva az információk cégen belüli és azon kívüli felhasználásában, kezelésében és megosztásában, bárhonnan elérhetővé téve a tetszőleges tartalmakat.”

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a Sandberg legújabb 2 az 1-ben zseblámpája és powerbankje

A Sandberg bemutatta legújabb 2 az 1-ben zseblámpáját és powerbankjét, a Survivor Torch Powerbank 5000-t. 

2023. szeptember 26. 20:17

Műszaki kerámia és tiszta szilikon nyomtatás a Formlabs SLA nyomtatóival

Mostanra tárgyak ezrei készülnek naponta 3D nyomtatással, amelyhez kapcsolódóan rengeteg forrást fektettek az elmúlt évek során az ezeket előállító berendezések folyamatos fejlesztésébe. Azonban ez csak az egyenlet egyik oldala, az ipari felhasználást célzó gyártók a 3D nyomtatók mellett az alapanyagok fejlesztésébe is folyamatosan invesztálnak. A Formlabs éppen most újabb két termékkel, alumínium-oxid kerámiával és 100% tisztaságú szilikonnal bővítette már 40-nél is többféle nyomtatható műgyantát számláló SLA alapanyag-kínálatát. És ez nem minden!

2023. szeptember 26. 18:42

Javították a Magyar Telekom hitelkockázati besorolását

A Magyar Telekom (Reuters: MTEL.BU és Bloomberg: MTELEKOM HB), továbbiakban „Társaság”), Magyarország vezető távközlési szolgáltatója bejelenti, hogy a Scope Ratings GmbH, a hitelminősítés éves felülvizsgálata eredményeként pozitívra javította a Magyar Telekom kibocsátói hitelkockázati besorolásának kilátását, valamint megerősítette a Társaság kibocsátói hitelkockázati besorolását és a nem alárendelt, nem biztosított adósságához tartozó BBB+ minősítést.

2023. szeptember 26. 17:10

Nem csak a nappaliban, hanem ipari csarnokokban is felbukkan majd az Apple Vision Pro

Közel négy hónapja mutatkozott be az Apple Vision Pro, és egyelőre nincs új hír a fejlesztés háza tájáról az akkor megismert paramétereken túl. A kiterjesztett és a virtuális valóság szemünk előtt való keverésére képes, fejen hordható eszköz szórakoztatóipari és irodai környezetben való felhasználásáról már sok szó esett, ugyanakkor az eszközben rejlő üzleti és ipari lehetőségekről egyelőre alig lehetett hallani. A Delta Systems Kft. fejlesztői összegyűjtöttek néhány olyan szemléletes példát, ahol nem csak látványosságként, hanem üzleti előnyt teremtő termelőeszközként is funkcionálhat a jövőben az Apple csodaszemüvege.

2023. szeptember 26. 15:44

Tiszántúlon fülledt az erotika

A Szexrandi.hu társkereső 2015-óta minden évben utánajár és Google Trends mutatói segítségével, hogy földrajzilag hol a legfogékonyabbak a magyarok a szexuális tartalmak iránt. Most ismét a nyilvánosság elé tárják a kutatás eredményeit, hogy tavaly nyár óta mely városokban volt fogékonyabb a lakosság az erotikus tartalmakra, és hol kerestek rá a legtöbben a szex szóra. Tavaly még fej fej mellett voltak a Dunántúli és a Tiszántúli települések, ám idén Kelet-Magyarország tartolt az interneten a szexuális témák iránti érdeklődésben.

2023. szeptember 26. 14:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59