Az Olympus XZ-1 nyerte a Red Dot Design Award termékdizájn díját

Kiss Ádám Zoltán, 2011. március 19. 18:44

A szabályokat felrúgó XZ-1 digitális kompakt fényképezőgép lett a Red Dot Design Award 2011-es termékdizájn díjának tulajdonosa.

eXtrém XZ-1
A Takeshi Nohara és Kensei Ito által tervezett, zsebméretű XZ-1 matt fekete és lakk fehér kivitelben választható, könnyű és érdekes megjelenésű gép többek között a rekeszérték, zársebesség, ISO és más paraméterek beállítására alkalmas mechanikus objektív körüli gyűrűvel rendelkezik. Külső adottságai mellett az XZ-1 a legelső kompakt, mely tükörreflexes minőségű objektívvel rendelkezik – mely az i.ZUIKO DIGITAL (1:1.8-2.5, 28-112mm) névre hallgat és mellesleg az egyik leggyorsabb objektív a piacon. A másik két fő jellemző a nagyméretű (1/1.63”), szuper érzékeny CCD és gyors TruePic V képprocesszor. E három összetevő által a fotók és a HD videók széltől szélig élesek maradnak még gyenge fényviszonyok mellett is – és így az XZ-1 a hozzáértő amatőrök és a második gépet kereső profi fotósok számára is hasznos fényképezőgép. Az Olympus fogyasztói termékek részlegének európai marketingigazgatója, Miquel-Àngel García nyilatkozatában megemlíti: “Nagyon büszkék vagyunk, hiszen az új XZ-1 ezek szerint nem csak a technológiával hódít a piacon – a dizájn ugyanúgy elismerést kelt.”


A Red Dot Design Award díjról
Az 1955-ben alapított Red Dot Design Award ma a világ egyik legrangosabb, legnagyobb elismerést jelentő tervezői díja. A zsűri nemzetközileg elismert, válogatott design szakértőkből áll, akik a termékeket innováció, funkcionalitás, ergonómia és számos más szempont szerint vizsgálják. Az ünnepélyes Red Dot díjkiosztó minden évben a design világának egyik legnagyobb várakozást keltő eseménye.

 


 

Kulcsszavak: kamera Olympus

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Nikon kiadja az első tükör nélküli DX formátumú fix objektívet

A Nikon ma bővíti a NIKKOR Z DX objektívek kínálatát az első DX formátumú fix objektívvel. A NIKKOR Z DX 24mm f/1.7 objektív nagy fényerejű, éles, és közeli felvételekhez is kiváló, valamint gyenge fényben is remekül teljesít. A kompakt és sokoldalú objektív tökéletes fix objektív élénk mindennapi fényképekhez.

2023. május 31. 18:31

A Sony bejelentette legújabb ultraszéles látószögű zoomos vlogkameráját

A Sony bemutatja a ZV vlogkamera sorozatának második generációs kameráját, a ZV-1 II-t, amely rendkívül népszerű, piacvezető funkciókat tartalmaz. A ZV-1-nél szélesebb látószöggel a ZV-1 II segít a vloggereknek, hogy kiemelkedően fotogén képminőséggel még magával ragadóbb történeteket mesélhessenek.

2023. május 25. 15:42

A Nikon kiadja az agilis z 8 fényképezőgépet

A Nikon a nagy teljesítményű és agilis Z 8 fényképezőgéppel bővíti a professzionális Z sorozatú, tükör nélküli fényképezőgépei kínálatát. A Z 9 számos funkciója mellett könnyű vázzal rendelkező, vadonatúj Z 8 elképesztő rugalmasságot biztosít a videókkal és állóképekkel is dolgozó hibrid alkotók számára, amellyel életre kelthetik elképzeléseiket.

2023. május 11. 11:23

Szépirodalmi és fotós pályázatot hirdettek

Titkot rejt az erdő címmel hirdet országos vers- próza- és meseíró pályázatot a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület. Nyolcadik alkalommal rendezi meg az egyesület a különleges versenyt. A természetvédelmi-irodalmi pályázattal a 6-19 éves kategóriát célozzák meg. Idei újítás, hogy fotós kategóriába is külön címen jelentkezhetnek a gyerekek. A rendezvény fővédnöke Halász Judit, Kossuth- és Jászai díjas színművész, aki ötödik éve támogatja a rendezvényt.

2023. május 10. 14:17

A Sony új firmware-frissítést jelentett be az FX3 és FX30 kamerákhoz

A Sony új firmware-frissítéseket jelentett be az FX3 full-frame és az FX30 Super 35 digitális mozikamerákhoz, amelyek a filmes történetmesélés funkcióinak bővítésével és a filmalkotók szorosabb kapcsolatával jár. 

2023. április 20. 17:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39