A telefon dönt: beszél vagy vezet

Vértes Judit, 2011. március 22. 21:56

Az amerikai Sprint mobil szolgáltató nem bízza a rendőrségre, hogy megakadályozza a telefon használatát vezetés közben, szerintük biztosabb megoldás ezt magára a telefonra bízni.  A Drive First alkalmazás - amely vezetés közben gátolja a zavaró szolgáltatások használatát - minden Sprint által forgalmazott Android telefonon elérhető lesz.

A Drive First GPS technológia segítségével meg tudja állapítani az utazás sebességét, és ha  ebből arra következtet, hogy a felhasználó autóban ül, automatikusan kikapcsolja a vezetést zavaró szolgáltatásokat: a hívásokat a hangpostafiókba irányítja, az sms-ekre automatikus választ küld, miszerint az illető jelenleg nem elérhető, és csak a vezetést támogató alkalmazásokat engedi futni, például a navigációt, esetleg a zenehallgatást, a többit lezárja.

Természetesen a Drive First kikapcsolható, ez különösen hasznos, ha utasként ülünk a kocsiban, de ekkor is rögzíti a hívások idejét illetve a használt funkciókat, így utólag a szülő vagy munkáltató ellenőrizheti mennyit beszéltünk vezetés közben.

Bár a Drive First minden új Android eszközön elérhető lesz, használatáért havi 2 dollárt kell majd fizetni.

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerűbbé válik a magyar cégek számára Angliába utalni

A Brexit után a magyar vállalatoknak is nehezebb lett az Egyesült Királysággal történő kereskedelem nem csupán logisztikai, hanem pénzügyi szempontból is. Pedig az EU-ból való kilépés ellenére jelentősen élénkült a két ország közötti gazdasági kapcsolat, ahogy megnőtt a pénzügyi átutalások volumene is. 2021-re 3,61 milliárd fontra nőtt a hazai cégek exportja, és 1,52 milliárd fontra nőtt a szigetországból érkező import volumene. 

2022. július 1. 12:34

Yettel: Tudatos utazási tippek

Elfogyott a mobilnetünk, lemerült a készülék vagy éppen a vízállósági teszten bukott el a mobilunk? Az okostelefonok korában már nem kérdés, hogy a mobilunk egyszerre az utazási irodánk, a beszállókártyánk, a fényképezőgépünk, a térképünk és a tudakozónk. 

2022. július 1. 09:55

A Brancs tőkegyűjtő portál első nagy dobásai

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek: egy nemzetközi kiugrás előtt álló magyar találmány, amely újrahasznosított PET palackokból készít nyomtatószálat, és az első hazai felnőtt szörp, amely az áfonyás íz mellé alkoholos “cselt” is bevet.

2022. június 30. 21:25

Új Philips modell az egyszerűbb közös munka érdekében

A Philips monitors széles portfóliójához egy olyan új modell csatlakozik, amely megfelel a videohívások új sztenderdjeinek: a Philips 34E1C5600HE.

2022. június 30. 20:11

Az AR segítségével emlékezik az OPPO

Az OPPO globális okoseszköz márka, a wimbledoni teniszbajnokság hivatalos támogatójaként, a kiterjesztett valóság segítségével teszi újra átélhetővé a legnagyobb hagyománnyal bíró teniszverseny történetének legszebb pillanatait.

2022. június 30. 18:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24