Elektronikus piactér magántenderekhez: Hol vegyek autót?

forrás Prim Online, 2011. március 23. 13:20

Az autópiacon ma még (de az is lehet, hogy egyre inkább) az ár a döntő tényező: a vásárlók mind nagyobb energiát fektetnek a legjobb ajánlat megtalálásába, miközben a kereskedők számára is egyre nehezebb fizető ügyfélre találni. Ezt teszi egyszerűbbé egy újonnan indult elektronikus piactér, a Holvegyekautot.hu, ahol bárki online tendert írhat ki az új autó vásárlására. A potenciális ügyfelekért a kereskedők nyílt versenyben küzdhetnek meg.

 

 

Több kutatócég adatai szerint növekedésnek indult a Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsik száma, ez azonban ez még nem feltétlenül jó hír az autókereskedőknek, hiszen a válság miatt a vevők még a korábbinál is jobban figyelnek az árakra. Az emberek minél szélesebb körben igyekeznek megtalálni a lehető legkedvezőbb ajánlatot – ezt bizonyítja a Nielsen felmérése, amely szerint a magyar internetezők 41 százaléka tájékozódik autóvásárlás előtt a világhálón.

 

Ez a piaci helyzet hívta életre a http://holvegyekautot.hu oldalt, ahol mindenki számára adott a lehetőség, hogy tendert írjon ki akár egyetlen egy új autó beszerzésére. A magánszemélyek vagy akár cégek ajánlatkérése automatikusan eljut az adott márkában regisztrált autókereskedőkhöz. Ezek után a kereskedők egy tiszta és nyílt verseny keretében saját értékesítési lehetőségeiket mérlegelve versenyezhetnek a vásárlóért.

 

„A rendszer használata mindkét félnek előnyös, hiszen a vásárló a legjobb piaci ajánlatok közül választhat – akár országos szinten ajánlatokat kérve - anélkül, hogy egyesével kellene tárgyalnia minden kereskedővel. A forgalmazók ugyanakkor konkrét ajánlatkéréseket kapnak anélkül, hogy újabb és újabb értékesítőket alkalmaznának az eladási lehetőségeik megsokszorozásához, ami a mai piaci helyzetben felbecsülhetetlen érték” – mondta Sáry András, a Holvegyekautot.hu oldalt üzemeltető SaveMax.me Kft. ügyvezetője. A szakember korábban a Sixt Magyarország kiemelt ügyfélkapcsolati menedzsere volt, így első kézből ismeri a hazai autópiacot.

 

Az oldalon nem csak márka alapján lehet ajánlatot kérni, hanem a legfontosabb paraméterek (például ár, felszereltség, karosszéria, hengerűrtartalom, üzemmód, stb.) figyelembevételével is, így a kevésbé konkrét elképzelésekkel rendelkezők több márkát - és ezáltal: több üzleti ajánlatot - hasonlíthatnak össze.

 

„Az oldalon már 35 nagy autókereskedés regisztrált, így az érdeklődők - egyebek mellett - olyan neves autókereskedőktől kahatnak ajánlatot, mint a Petrányi, a Wallis, az Ivanics, a Császár, a Baumgartner vagy a Fábián. A regisztrált kereskedések száma folyamatosan nő, így a vásárlók ajánlatkérése is egyre több kereskedéshez jut el, ami azt eredményezi, hogy pár kattintással egy tenderre akár 10-15 autószalon is ajánlatot adhat. Ezeket a rendszer segítségével a felhasználó könnyedén összehasonlíthatja, és a számára megfelelőket meg tudja versenyeztetni egymással” – mondta Sáry András. A Holvegyekautot.hu üzemeltetői csak elismert, átlátható kereskedelmi gyakorlatot folytató partnerek ajánlatait közvetítik, de a rendszer működési elvei is garantálják a tisztességes és nyílt versenyt. A kereskedők ugyanis - mint bármely nyílt, tárgyalásos tenderen - értesítést kapnak, ha az övéknél alacsonyabb ajánlatot tett valaki, így össze tudják hasonlítani a versenyben résztvevő többi ajánlattal a sajátjukat, és újra mérlegelhetik a kedvezmények mértékét.

Kulcsszavak: autó vásárlás tender

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még élvezetesebb hibrid munkamegbeszélések a Logitech Sight AI kamerájának használatával

Bemutatkozott a Logitech AI-alapú asztali kamerája, a Logitech Sight, amely a Rally Bar vagy Rally Bar Mini elülső kamerákkal együttműködve intelligens módon rögzíti a tárgyalóteremben mozgó résztvevők legjobb perspektíváját és követi a beszélgetéseket. A hibrid munkavégzés világában a távolról dolgozók 43%-a számol be arról, hogy nem tud igazán bevonódni egy-egy megbeszélésbe - ezen a helyzeten segít a Logitech Sight kamerája, csökkentve a hibrid csapatok közötti egyenlőtlenségeket a tárgyalóteremben. 

2022. december 7. 13:59

Így hat a hazai webáruházakra a háború és az infláció

A webáruházak közel fele számolt be forgalomcsökkenésről az idén jelentősen megugró infláció és az orosz-ukrán háború következményeképp. A szereplők már a kereslet visszaesését is érzékelik. A legtöbben a szállítási nehézségeket és az inflációt jelölték meg az idei év legnagyobb problémájának – derül ki a Shoprenter Kft. 15. Nagy Webáruház Felméréséből, amelyben 725 hazai webáruház tulajdonos vett részt.

2022. december 7. 12:41

A Palletways négy éve indította el magyarországi hálózatát

A Palletways Group négy évvel ezelőtt a biatorbágyi központtal működő magyar hálózat elindításával bővítette európai jelenlétét és erősítette tovább az exportlehetőségeket Magyarországra és Magyarországról.

2022. december 7. 11:26

Az érzékenyítés magasiskolája: Üzleti Etikai Díjjal jutalmazták az Eatont

Rangos szakmai elismerést kapott az Eaton! Az intelligens energiagazdálkodásra specializálódott cég a Multinacionális vállalat kategóriában, közel 70 kandidáló közül érdemelte ki az Üzleti Etikai Díjat. Az Eaton – ahogy méltatásában a zsűri fogalmazott – kiemelt, szívet melengető vállalásain és eseményein keresztül mutatja be, hogyan válhat az etikus magatartás és a sokszínűség a mindennapok természetes részévé.

2022. december 7. 09:58

Egy klubban az Intel, a Samsung és a Schneider Electric

A Schneider Electric alapítótagja és vezetői szintű támogatója a SEMI által létrehozott új szervezetnek, a klímavédelem érdekében fellépő „Semiconductor Climate Consortium”-nak. A többek között az Intelt, a Samsungot és a TSMC-t is tagjai között tudó szervezet célja, hogy a félvezetőgyártás teljes értékláncában csökkentsék az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátását. 

2022. december 6. 20:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55