Javul az Infineon eredménye, növekszik a forgalma

MTI Sajtóadatbank, 2011. április 19. 08:40

Az előzetes mérlegadatok szerint a vártnál is nagyobb lendülettel kezdte az évet az Infineon. Az év első három hónapjában várakozáson felül értékesítési árbevételt és adózott eredményt ért el a frankfurti DAX tőzsdeindexben is szereplő német félvezető áramkör gyártó vállalat.

A január-márciusi (második üzleti) negyedévben 994 millió euró értékesítési árbevételre számít a vállalat az előzetes adatok szerint az előző (első üzleti) negyedévi 922 millió euró után. Korábbi előrejelzésében a vállalat az előző negyedévivel közel megegyező forgalmat helyezett kilátásba.

 Peter Bauer vezérigazgató februárban kiadott előrejelzése szerint a folyó pénzügyi évben az Infineon 15 százalék körüli értékesítési árbevétel növekedésre számíthat a korábbi előrejelzés 10 százaléka helyett. Az Infineon szóvivője most megerősítette az igazgató februári becslésében foglaltakat.

 Az Infineon elsősorban az ipari alkalmazási területekre készülő félvezető áramkörök keresletében bekövetkezett növekedésnek köszönheti eredménye javulását. Lendületesen emelkedik az energetikai gépipar félvezető áramkör kereslete a megújuló energiaforrások kiaknázására alkalmas berendezések gyártásának köszönhetően, valamint az Infineon legfontosabb ügyfélkörét alkotó autóipar áramkörök iránti kereslete is. Területi bontásban az Infineon termékei iránt Kína kereslete növekszik a legnagyobb mértékben.

 A japán természeti katasztrófa az Infineon üzletét alig érintette, mivel forgalmának alig hat százalékát adja az ország.

 Az évekig tartó nehéz szakaszt követően a tavalyi pénzügyi évben tíz éve a legjobb eredményét érte el az Infineon, és hosszú idő után első alkalommal osztalékot is fizetett. A mobiltelefon alkatrész gyártó üzletág eladását követően az Infineon az autóipari és más ipari megrendelők speciális igényeinek kielégítésére, valamint biztonságtechnikai területeken alkalmazott áramkörök gyártására összpontosítja tevékenységét. A vállalat világszerte 27 ezer alkalmazottat foglalkoztat.
 

Kulcsszavak: +céginfo Infineon

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növekvő árbevétel, pozitív féléves eredmény

Mivel a Delta Technologies Nyrt. üzleti éve eltér a naptáritól, ezért március végével már az első üzleti félév számairól tud közzétenni gyorsjelentést. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kor kihívásaival ne kellene szembesülnie az immár a BUX-ban is jegyzett rendszerintegrátor informatikai társaságának. Mindazonáltal ilyen piaci körülmények között is tisztes helytállást tudott felmutatni: az egy évvel korábbi időszakhoz képest 71,5%-kal növekvő bevételről, és a korábban 300 milliót is meghaladó veszteséggel szemben 18,8 millió forintos nettó profitról számolt be a Delta Technologies.

2023. április 1. 17:48

K&H: Kate ellenáll a hódolók ostromának

Egyre többen veszik igénybe Kate, a K&H személyes digitális asszisztensének segítségét. Bár vannak, akik bolondoznak Kate-tel, őt ez sem zavarja: kedvesen kitér az oda nem illő kérdések elől. Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője szerint a mesterséges intelligencián alapuló személyes digitális asszisztens bevált, az ügyfelek megszerették, és Kate is minden nap tanul tőlük valamit.

2023. április 1. 16:20

Okosotthon: megoldás az energiatakarékosság és a kényelem jegyében

Alighogy hozzászoktunk az okoseszközök használatához, máris beszivárgott a mindennapokba az okosotthon kifejezés is. Kovács István Péter, az A1 Solar műszaki vezetője válaszolt azokra a kérdésekre, hogy hogyan kapcsolható össze az okosotthon funkciók használata az energiatakarékosságos szándékkal és miért érdemes intelligens és integrált megoldásokban gondolkozni azoknak, akik napelemes rendszeren keresztül termelik – vagy tervezik megtermelni – a villamosenergiát.

2023. április 1. 13:44

Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot adtak át Budapesten

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Karán átadták a Bosch innovációs ökoszisztémájának részét képező Innovatív Járműtechnológiák Kompetencia Központot. Az új központ eszközei és szimulációs rendszerei egyedülállóak a hazai műszaki felsőoktatásban. Segítségükkel a hallgatók az elmélet mellett naprakész gyakorlati tudásra tehetnek szert, illeszkedve a hazai és nemzetközi iparági trendekhez, igényekhez. A Műegyetem kampuszán megvalósult fejlesztés – a BME KJK képzéseihez kapcsolódóan – évente 60-80 egyetemi hallgató mellett a kar oktatói számára is korszerű teret biztosít szakmai munkájuk támogatásához.

2023. április 1. 11:53

Új funkcióval bővült a magyar építőipari szereplők életét megkönnyítő szoftver

Európa egyik meghatározó építőipari szoftvergyártója, a bécsi székhelyű PlanRadar kifejezetten az ügyfelek, köztük a magyar felhasználók visszajelzései, kérései alapján fejlesztette ki azt az új dokumentumkezelési megoldást, amelynek köszönhetően a megrendelők, a tervezők, a kivitelezők, valamint a létesítmények üzemeltetői a korábbinál is áttekinthetőbb módon ellenőrizhetik, követhetik a projektek alakulását. 

2023. március 31. 20:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08