A Novell fürtözéssel támogatja a HP-szervereket

forrás Prim Online, 2011. április 26. 12:26

A Novell fürtözési megoldásának köszönhetően stabilabban és olcsóbban üzemeltethetők a HP szerverek. A HP által is terméktámogatást élvező szoftvercsomag júniusig ingyenes.

A Novell bejelentette, hogy egyszerűbbé és olcsóbbá tette a kritikus fontosságú informatikai szolgáltatások futtatását a HP Proliant és BladeSystem kiszolgálókon. A HP-n és partnerein keresztül elérhető SUSE Linux Enterprise High Availability (HA) Extension szoftver korlátozott ideig ingyenesen szerezhető be egyes SUSE Linux Enterprise Server előfizetésekhez.

„A HP kiszolgálókon futó SUSE Linux Enterprise HA mindent biztosít ügyfeleinknek, ami egy üzletileg kritikus informatikai szolgáltatás futtatásához szükséges” – jelentette ki Joe Wagner, a Novell globális szövetségekért felelős alelnöke és vezérigazgatója. „Közös ügyfeleinknek a korábbiaknál nagyobb rugalmasságot biztosítunk: több virtuális informatikai szolgáltatást futtathatnak, fenntarthatják a szolgáltatás folytonosságát és csökkenthetik a birtoklás teljes költségét. A Novell és a HP közös ajánlata megkönnyíti termékeink megvásárlását és egy kézből biztosítja a támogatást.”

A SUSE Linux Enterprise HA Extensions egy megfizethető árú, nyílt forráskódú fürtözési technológiákat felvonultató programcsomag, amely magas rendelkezésre állású fizikai és virtuális Linux fürtök telepítését teszi lehetővé a vállalatok számára. A Novell termékét HP ProLiant kiszolgálókon és a Cluster Extensions kiegészítéssel ellátott HP StorageWorks rendszereken tesztelték, amely rendszerekhez terméktámogatás is jár. E hasznos kiegészítő korlátozott ideig díjmentesen szerezhető be egyes SUSE Linux Enterprise Server előfizetések mellé, és elérhető hozzá a HP műszaki támogatása is. A korlátlan számú virtuális gépre érvényes licenc és a Novell többféle hypervisor-hoz nyújtott folyamatos támogatása nagyban megkönnyíti az üzleti szempontból kritikus alkalmazások virtuális környezetben történő, költségkímélő futtatását.

„A vállalatok számára rendkívül fontos az üzletmenet folytonossága, az adatok integritásának biztosítása és az üzleti szempontból kritikus informatikai szolgáltatások be nem tervezett leállásainak megakadályozása” – magyarázta Scott Farrand, a HP iparági szabványos kiszolgálókkal és szoftverekkel foglalkozó részlegének alelnöke. „A HP BladeSystem és HP ProLiant kiszolgálókon futó SUSE Linux Enterprise Server és a SUSE Linux Enterprise HA Extension operációs rendszerek folyamatos működést biztosítanak és segítenek csökkenteni a birtoklás teljes költségét.”

Elérhetőség
Az ingyenes SUSE Linux Enterprise High Availability Extension már most elérhető, de csak közvetlenül a HP-n és a hivatalos HP forgalmazókon keresztül szerezhető be 2011 júniusáig. A részletekért kattintson ide.
 

Kulcsszavak: szerver Novell Linux HPQ

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Top 10 trend 2023-ban a bankszektorban

A már jól ismert folyamatok és a legújabb innovációk együttesen alakítják át a bankok működését. Az elmúlt 17 év alacsony kamatlábai megdöntötték az iparág alapvető egyenletét – miszerint a betétek mozgatják a hitelezést. Ebben az időszakban a pénz nagyon keveset ért a bankok számára – gyakorlatilag ingyen volt –, így elsősorban olyan termékekre fókuszáltak, amelyek továbbra is díjbevételt termeltek. Ezzel egyidejűleg megjelentek a fintech innovátorok is, akik a pénzügyi megtérülés helyett a volumenre koncentráltak. 

2023. február 3. 18:42

Nehéz felmérni a vállalatok zöld törekvéseinek valós értékét

A piaci szereplők számára egyre fontosabbá válik, hogy elérjék a párizsi éghajlatvédelmi egyezmény szerint 2050-re kitűzött nettó nulla kibocsátást. Ennek megfelelően a vállalatok mind gyakrabban kommunikálnak a szénsemlegesség eléréséhez kapcsolódó terveikről, vállalásaikat viszont gyakran kevés releváns adat birtokában teszik. A zéró kibocsátással kapcsolatos költéseik mértékét nehezen látják át, a cél eléréséhez szükséges beruházásokra pedig a legtöbb cégnek közel sincs elegendő erőforrása. A bizonytalan gazdasági környezet és az emiatt gyakoribbá váló rövid távú döntések pedig további akadályokat jelentenek a vállalatoknak a hosszú távú eredmény elérésében – derül ki a Baker McKenzie friss, 1000 vezető bevonásával készült nemzetközi felméréséből.

2023. február 3. 15:33

Megérkezett az első Apple Premium Partner üzlet Magyarországra

Az iSTYLE első Apple Premium Partner üzlete várja vásárlóit a budapesti Árkád bevásárlóközpontban. A közép-kelet-európai régió második Apple Premium Partner márkaboltja az ikonikus Apple Store vásárlási élményét hozza el, és az ügyfélkiszolgálás teljesen új szintjét képviseli. Az új koncepció alapján megújult üzlet a korábbinál nagyobb területen és számos újdonsággal várja az Apple rajongókat.

2023. február 3. 14:06

Magyar startupok jelentkezését is várja Bécs

A Bécsi Gazdasági Ügynökség idén is meghirdette Vienna Startup Package nevű programját, amelynek keretében a kiválasztott startupok egy hónapon át ingyen ismerkedhetnek az osztrák főváros startup ökoszisztémájával, kapcsolatokat építhetnek és üzleti tanácsadáson vehetnek részt. 

2023. február 3. 09:57

A Chameleon Smart Home a BÉT Xtend piac új belépője

2023-ban első alkalommal szólalt meg a Budapesti Értéktőzsde ikonikus csengője – a BÉT a mai napon az okosotthon-rendszerek fejlesztésével foglalkozó, a tavalyi évben Európában és Kanadában is terjeszkedő Chameleon Smart Home Nyrt.-t köszöntötte középvállalati platformján, a BÉT Xtenden. A Chameleon a sikeres tőzsdei bevezetés érdekében a BÉT középvállalati szolgáltatás-palettájának részét képező, európai uniós forrásból megvalósuló Mentor Programhoz is csatlakozott 2022 első felében. Az év második belépését jelző csengetés egyúttal előrejelzi, hogy az Xtend piac tavaly látott, dinamikus növekedése 2023-ban hasonló ütemben folytatódhat.

2023. február 2. 18:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46