Legenda születik: Radio BRO csak egy hónapig

forrás Prim Online, 2011. április 29. 14:25

Május 1-jén 0 óra 0 perckor indul - az éteren és az interneten egyaránt élőben hallgatható -  91.4 Radio BRO, amelynek 30 napig tartó adását a rádiós műsorszolgáltatás új irányú megközelítése fogja jellemezni. Az eredetileg kalózrádiónak szánt, ám végül 30 napos sugárzási engedéllyel legalizált zenei adó célja a hazai rádiós piacon tátongó űr betöltése, egyfajta zenei ízlésformálás, a minőség és az igényes zene nagyköveteként az underground kulturális élet felpezsdítése.

"Az ötlet fél évvel ezelőtt született meg, és eredetileg kalózrádiónak szántuk, majd rájöttünk, hogy az ideiglenes műsorszórási engedély megszerzésével van legális módja is a működésnek." – avat be az indulás kulisszatitkaiba Manninger Máté, a rádió ügyvezető igazgatója. "Így a médiahatóságok elől való menekülés helyett inkább a minőségi műsorkészítésre helyezhetjük a hangsúlyt." -  teszi hozzá.

 

Az ideiglenes műsorszolgáltatási engedélynek köszönhetően a műsorszerkezet mellőzi a rádiókra jellemző kötöttségeket, az adást nem kell meghatározott időközönként hírekkel, közlekedési információkkal megszakítani. A BRO - ami az amerikai szlengben a "tesó" szót jelenti - a Burn Rebels On air rövidítése is, s ez nem véletlen, hisz a rádió egyetlen szponzora a Burn energiaital. Ebből olyan előnyök is származnak, hogy reklámok sem lesznek a rádión, illetve nem létszükséglet az sem, hogy minden áron minél nagyobb hallgatottságot érjenek el. Mint azt Erdélyi Zsolt Superman (akinek Opera címmel hétköznapokon délután 1-től 3-ig lesz műsora) a sajtótájékoztatón a célt abban határozta meg, hogy nagy kulturális hatású "legendává" legyen a rádió, olyanná, mint a Tilos volt a kezdeti időszakban, vagy az EstFM.  "A  kihívás ebben, hogy ha valami korábban nem szólt, akkor arra nincs igény sem, ezért merészség kell egy ilyet elindítani. De ez alapján a 30 nap alapján most eldönthetik a hallgatók, hogy tetszik-e nekik ez a stílus vagy sem".

 

A zene és szöveg aránya 80-20 százalék lesz, ahol a szöveges tartalomban nap mint nap helyet kap a sport –ezen belül is főként az action sportok a Burn Action Sport Team főszereplésével–, városi életvezetési tanácsok és az urbánus kultúra, amelyből megtudhatjuk hogyan érdemes „használni a várost”. A megközelítés minden esetben eltér a megszokottól.

 

A műsorvezetők között lesz többek közt a Sziget-reklámokból ismert Janklovics Péter, Pándi Balázs vagy a Papírrepülőket rendező Szabó Simon is, alájuk Cyborg Templar, Infragandhi, Vida G és Stefan rakja a zenét élőben az adás alatt. Esténként a hazai elektronikus zenei színtér legmeghatározóbb csapatai tartanak klubestet a stúdióban, amire egész Budapest, sőt az online adásnak köszönhetően a világon bárki együtt bólogathat.

 

A Radio Bro a pillanatnyi rádió. Semmihez sem fogható, igazi, nem akar hasonlítani. Magából indul ki, és a hallgatóig ér. Műsorrendjét a weboldalukról (http://radiobro.hu)  már most meg lehet tekinteni, ahol - szombaton éjfélkor - a 91,4 hullámhosszon sugárzott rádióval egyidejűleg megszólal az élőadás. 

Kulcsszavak: zene média rádió

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jöhet a személyre szabott reklámoktól mentes ingyenes Facebook és Instagram?

Nagy várakozás előzte meg az uniós adatvédelmi testület (EDPB) állásfoglalását az egyelőre leginkább a Meta által használt „consent or pay” (hozzájárulás vagy fizetés) üzleti modell adatvédelmi vonatkozásaival kapcsolatban. Várhatóan mi lesz a hatása a véleménynek a közösségi médiumok és platformok működésére, mit jelenthet mindez a piaci szereplők és a felhasználók számára? A fenti kérdéseket Bartal Ivánnal, az Oppenheim Ügyvédi Iroda adatvédelmi jogi praxisának vezetőjével jártuk körbe.

2024. április 24. 21:07

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Bridgestone abroncsokon gurul a Maserati első teljesen elektromos SUV-ja

A prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások terén világszinten vezető Bridgestone-t választotta a Maserati, hogy egyedi 20"-os gumiabroncsokat fejlesszen első teljesen elektromos SUV-ja, a Maserati Grecale Folgore számára.

2024. április 24. 18:12

SFFA 2024 – bejelentették az International Filmmakers 30 shortlistesét

A Creo örömmel jelenti be a Sony Future Filmmaker Awards 2024 shortlisteseit. A hat kategóriában 30 filmkészítőből álló shortlisten szereplő alkotók egyedülálló élményben részesülnek, és egy héten át különleges eseményeken vehetnek részt a Sony Pictures Studios Los Angeles-i telephelyén, beleértve egy workshopot, amely páratlan hozzáférést biztosít az iparág kulisszái mögé. A 2024. május 30-i díjátadó ünnepségen pedig kihirdetik a hat kategória győztesét, akiket szakértő zsűritagok választanak ki.

2024. április 24. 16:39

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50