Növelte negyedéves nyereségét az Infineon

MTI Sajtóadatbank, 2011. május 4. 08:44

Az általános gazdasági fellendülés, de ezen belül is különösen az autóipari fellendülés jelentős eredmény javuláshoz segítette a német Infineont.

Az egykor a tönk szélén álló félvezető áramkör gyártó vállalat január-márciusban, pénzügyi évének második negyedében már sorban egymás után a hetedik negyedévet zárta pozitív eredménnyel. Az Infineon az eredmény beszámoló alkalmából éves előrejelzését is megemelte.

 Az Infineon elsősorban termelőipari, biztonságtechnikai, de főként autóipari felhasználásra gyárt félvezető áramköri egységeket.

 Az autóipari fellendülésnek köszönhetően az Infineon termelési kapacitásának határán dolgozott az első negyedévben. Értékesítési árbevétele a második negyedévben az elsőhöz képest 8 százalékkal 994 millió euróra emelkedett, nyeresége pedig részben a mobil távközlési áramkör gyártó üzletág eladásának köszönhetően az első negyedévinek több mint duplájára, 572 millió euróra szökött fel.

 Az előző, 2009/10-es pénzügyi évben az Infineon 3,295 milliárd euró forgalmat bonyolított. Az idén értékesítési árbevételét a korábbi prognózissal ellentétben 10 százalék helyett 20 százalékkal kívánja növelni, majd öt év alatt el kívánja érni az ötmilliárd eurós forgalmat. Az Infineon a tavalyi pénzügyi évben fizetett első alkalommal osztalékot tíz év kihagyás után.

 

Kulcsszavak: +céginfo Infineon

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar cég innovációiért rajong a világ

Piros Attila, a Saint-Gobain Hungary vezérigazgatója a nyolcadik Bizalom Gálán vehette át a legmagasabb üzleti kategória nagydíját, a Leader Of The Year trófeát a nagyvállalati kategóriában. A díjazott vezető nemcsak a cége szakmai sikereire és innovációira büszke, de arra is, hogy munkatársai is a szívükön viselik a vállalat működését és a fenntarthatósági törekvéseiket.

2023. március 26. 16:43

A Continental nyerte „Az év K+F beruházója” díjat a HIPA-tól

A technológiai cégcsoport magyarországi leányvállalatának, a Continental Automotive Hungary Kft-nek tavaly megvalósult beruházásait, vidéki bővülését, valamint a K+F területen nyújtott, folyamatosan kimagasló teljesítményét díjazta a Nemzeti Befektetési Ügynökség. 

2023. március 26. 11:55

Magyar makettező cég innovatív 3D-s megoldásai a gyártás területén

Az utóbbi években a 3D nyomtatás és a hozzá kapcsolódó modell előállítási folyamatok a mindennapok részei lettek. A technológiával már városrészt, orvostechnikai eszközöket és ékszereket is készítenek, de van, ahol az általános iskolai oktatásban és a háztartásokban is használják. Nem létező, vagy sérült elemeket alkotnak virtuálisan újra, majd állítják elő ismét, hogy azok az eredetivel azonos módon működhessenek felhasználási területükön. Egy magyar cég a makettezés mellett úttörőnek számító területeken is használja a file to factory és a reverse engineering megoldásokat.

2023. március 25. 15:38

Az autóipar megmutatja, hogyan kell a gyártást digitalizálni

A gyártási folyamatok digitalizációjának sikerességét négy tényező befolyásolja – ez derült ki a Roland Berger „Az Ipar 4.0 jelenlegi helyzete” című tanulmányából. A kutatás autóipari OEM-ek és top beszállítók tapasztalataira támaszkodva mutatja be a digitális gyártás sikertényezőit. A német hátterű tanácsadócég szerint a folyamatos priorizálás, a dedikált csapatok, az összehangolt céltérképek és a munkavállalók folyamatos képzése a legfontosabb. 

2023. március 25. 10:17

Kis és közepes méretű épületek intelligensebb és egyszerűbb kezelése

A most bejelentett Connect Box nyílt és könnyen kezelhető IoT-megoldást ad kis- és középméretű épületek felügyeletéhez. A teljesítmény felhasználóbarát monitorozásával és optimalizálásával lehetővé teszi az energiahatékonyság akár 30 százalékos növelését, valamint a beltéri levegőminőség jelentős javítását olyan létesítményekben, mint az iskolák, kiskereskedelmi üzletek, lakások és kis irodák.

2023. március 24. 19:28

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48