FIFA 12: forradalmi újítás az eddig már 136 videójáték-díjat nyert fociban

forrás Prim Online, 2011. május 29. 15:44

Az Electronic Arts Inc. játékfejlesztői olyan ütközésmodellt (Player Impact Engine) dolgoztak ki, amely - újfajta fizikai számításai segítségével - forradalmi változásokat hoz az egyik legnépszerűbb videójátékban. A két évig fejlesztett - és immár a FIFA 12 részét képező - Player Impact Engine valós fizikai találkozásokat generál a pályán zajló minden megmozduláshoz.

 

A játékot alapjaiban megújító Player Impact Engine lesz a PlayStation 3 számítógépes szórakoztató rendszerre, valamint Xbox 360 videojáték- és szórakoztató rendszerre készülő FIFA 12 szíve. Most átélhetjük, hogyan küzdenek az igazi futballisták a labda birtoklásáért, hogyan szerzik meg azt és hogyan teszik fizikailag is próbára egymást közben. Az ütközésmodell folyamatosan, valós időben hozza a feldolgozott döntéseket a focista testének minden egyes találkozási pontján, így hozva létre természetes és hihető történések végtelen variációit minden ütközés alkalmával. Mindez a játékos számára a nagyobb rugalmasság érzését eredményezi, több húzásra vagy lökésre van lehetőség a labdáért való harcban, és könnyebb kikerülni a kisebb küzdelmekből.

 

A valós futball által inspirált forradalmi jelentőségű játékmeneti újítások mélyebbé, izgalmasabbá teszik a FIFA 12 játékot. A vadonatúj precíz labdavezetés segítségével a támadó sokoldalúbban kezelheti a labdát, míg a taktikus védekezés éppoly kifinomulttá és fontossá teszi a védelmet, mint az igazi fociban. A futballisták immár új generációs profi játékosintelligenciával rendelkeznek, mely a focisták döntéseit és teljesítményét emeli magasabb szintre, az új karriermód pedig a valós életből átvett történetszálakkal mélyíti el és teszi realisztikusabbá az élményt.

 

A precíz labdavezetés segítségével sokkal finomabban és pontosabban érhetünk bele a labdába, jobban irányíthatjuk azt szűk helyeken, erősebben befolyásolhatjuk a játék ritmusát. A támadás terén bevezetett újításokat az újratervezett védelmi mechanizmus egyenlíti ki, mely alapvető változtatásaival a taktikus védekezést éppoly fontos stratégiává teszi, mint a támadást. lmmár nagyon fontos, hogyan pozícionáljuk a játékosokat, hogyan fogjuk el a passzokat és hogyan szerelünk.

 

A játékosok a profi játékosintelligencia segítségével öntudatra ébredtek a pályán, saját képességeikre, valamint társaik jellegzetességeire és erősségeire alapozott önálló döntéseket hoznak. A kivételes helyzetfelismerő képességgel megáldott focisták például olyan lehetőségeket is képesek lesznek meglátni keresztlabdákra, melyeket a többiek nem. A Real Madridban játszó Kaká valószínűbben, távolabbról és gyorsabban veszi észre egy társa ígéretes megmozdulását, mint egy gyengébb helyzetfelismerő képességgel rendelkező futballista. A csapatok támadó taktikái más-más formát öltenek, a pályán levő játékosaik erősségeitől és az ellenfél gyengeségeitől függően, ami változatosabb meccseket és valósághűbb élményt eredményez.

 

A FIFA 12 vadonatúj karriermóddal is szolgál, melyet átszőnek és inspirálnak a valódi sportéletből vett történetszálak. A játék kimenetelét olyan tényezők is nagyban befolyásolják, mint a játékos morálja, hogy milyen formában van éppen, és milyen a csapat pozíciója a ligában. Több döntéshelyzettel és tényezővel szembesülünk, mint valaha, és mindezek következményeinek is tanúi lehetünk a pályán.

 

Kulcsszavak: játék Playstation 3 Xbox

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új funkcióval bővült a magyar építőipari szereplők életét megkönnyítő szoftver

Európa egyik meghatározó építőipari szoftvergyártója, a bécsi székhelyű PlanRadar kifejezetten az ügyfelek, köztük a magyar felhasználók visszajelzései, kérései alapján fejlesztette ki azt az új dokumentumkezelési megoldást, amelynek köszönhetően a megrendelők, a tervezők, a kivitelezők, valamint a létesítmények üzemeltetői a korábbinál is áttekinthetőbb módon ellenőrizhetik, követhetik a projektek alakulását. 

2023. március 31. 20:27

Randstad Workmonitor 2023: A biztos munkahely és a rugalmasság egyaránt fontos

A Randstad legfrissebb, 34 piacon 35,000 munkavállaló megkérdezésével zajlott Workmonitor kutatása szerint a jelenlegi gazdasági bizonytalanság új dimenziót nyitott a dolgozók prioritásai és várakozásai terén. 

2023. március 31. 18:59

Összeolvadnak az adesso magyarországi egységei

A nemzetközi képviselettel rendelkező IT-szolgáltató adesso Group megerősíti magyarországi pozícióját hazánkban működő leányvállalatainak összeolvasztásával. Az adesso orange Kft. és az adesso Hungary Software Kft. tevékenységeinek közös üzleti szervezetbe való egyesítésével a vállalat célja, hogy ügyfeleinek teljeskörű támogatást nyújtson az informatikai létesítmények SAP S/4HANA-ra és a felhőalapú technológiákra történő átállásában.

2023. március 31. 17:28

Biomasszából készült okosórával köszönti a tavaszt a Casio

Vadonatúj modellel bővül az ütésálló G-Shock márkához tartozó, sportolásra tervezett G-Squad termékcsalád kínálata. A GBD-H2000-res négy új színben érkezik meg, amelyek közös jellemzője, hogy minden eddiginél könnyebb kivitelben készülnek, ezáltal pedig kényelmesebb viseletet biztosítanak. 

2023. március 31. 15:51

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08