Vékony, könnyű és erős ASUS U46/U56 noteszgépek

forrás Prim Online, 2011. július 11. 13:44

Az áttervezett, vonzó színeket felvonultató U46/U56 noteszgépek vastagsága még az egy hüvelyket sem éri el. Fantasztikus karcsúságuk dacára a legfrissebb normál feszültségű Intel processzorokat tartalmazzák, amelyek között a második generációs Core i5 is megtalálható. A nagy grafikus teljesítmény mellé hosszú akkumulátoros üzemidő, USB 3.0-s portok és gyors USB Charger+ készüléktöltés társul – ebből is látszik, hogy a teljes körű alkalmasság mellett az örömteli, szabad használat egyaránt elsődleges szempont volt a 14 hüvelykes U46 és a 15 hüvelykes U56 tervezése során.

Vékony és könnyű

A nem egészen egy hüvelyk vastagságú új noteszgépek művészi kialakítással és a legjobb anyagok felhasználásával készültek. Érdemes kiemelni a matt alumínium borítást, ezen belül is az U46-os modellek pezsgőszínű és az U56E különleges kékes árnyalatú csiszolt fémburkolatát. Az utazóktól az üzleti felhasználókig mindenki igényeinek megfelelő U46 és U56 különleges zsanérkialakítása – a legváltozatosabb igényekhez alkalmazkodva – szélesebb betekintési szöget kínál még nagyon szűk helyeken is. Az U46 a ma létező legvékonyabb 14 hüvelykes kijelzőpanelt használja, amelynek vastagsága mindössze 5,5 mm. Az U46-os noteszgépeken a képernyőt keskeny keret veszi körül, ami a súly csökkentésével javítja a hordozhatóságot és a láthatóságot, és még a nyersanyagokkal is takarékoskodik.

Kiemelkedő teljesítmény és akkumulátoros üzemidő
Az új U46 és U56 második generációs normál feszültségű Intel Core processzorai felgyorsítják a többfeladatos működést és javítják a multimédiás használatot. A külön NVIDIA GeForce GT 540M grafikus processzor 1 GB GDDR3 videomemóriával (az U46SV modellben) nagyszerű vizuális megjelenítést és részletes játékélményt kínál. Nagy teljesítményük mellett U46/U56 noteszgépek továbbra is rendkívül energiatakarékosak és jól gazdálkodnak az akkumulátor-élettartammal: egy töltéssel akár tíz óra használat is lehetséges. Igen, megoldható az egész napos számítógéphasználat konnektorok keresgélése és ormótlan adapterek hurcolása nélkül!

USB 3.0-val gyártva
Az összes új U46/U56 noteszgép USB 3.0-s portokkal van felszerelve és ezzel az USB 2.0-hoz képest akár tízszeres adatátviteli sebességet tesz elérhetővé. Emellett az ASUS exkluzív USB Charger+ eszközével a tápellátást is biztosító USB-portokon a szokásosnál jelentősen gyorsabban tölthetők fel a csatlakozó eszközök. A töltés még akkor is folytatódhat, ha a noteszgép ki van kapcsolva.

Még több lehetőség
Az új U46/U56 noteszgépek különböző konfigurációkkal szolgálják ki az eltérő igényeket. Az U46-os modellek 14 hüvelykes képernyővel, míg U56-osok 15 hüvelykes panellel érkeznek. Az U56E emellett puha tenyértámasszal is kényezteti a vásárlókat.

 

Kulcsszavak: notebook Asustek ASUS

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Panasonic teljes VRR és HFR támogatást biztosít 4K-felbontáson

A gémerek felé idén vállalt elkötelezettségének részeként a Panasonic bejelentette, hogy firmware-frissítést ad ki, amely a változó képfrissítési rátát (VRR) és a magas képfrissítési rátát (HFR) is támogatja 4K2K felbontás mellett. Az új firmware 60 Hz-ig támogatja a Dolby Vision VRR-t is. A Panasonic televíziók lenyűgöző HDMI 2.1 játékélményt nyújtanak a Panasonic egyedi minőségű és pontosságú képeivel.

2021. november 29. 13:35

Vékonykliens munkaállomásokkal támogatja a Delta Technologies a debreceni szakemberképzést

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Delta Technologies Nyrt. kiemelt figyelmet fordít az oktatási intézmények digitális felzárkóztatására. Ezen törekvés mentén a társaság leányvállalata, a Delta Systems Kft. a Delta Informatika Zrt-vel közösen összesen 1 000 darab vékonykliens munkaállomással járult hozzá a Debreceni Szakképzési Centrum eszközparkjának fejlesztéséhez.

2021. november 29. 12:20

Új notebookot hozott Magyarországra a HUAWEI

Megérkezett a legújabb HUAWEI notebook a magyar piacra. A prémium kialakítású MateBook 14-et nagy sebességű SSD-meghajtóval, Intel Core i5-1135G7 processzorral és Shark fin hűtőrendszerrel szerelték fel. A FullView képernyő 90 százalékos képernyő-test arányt biztosít. A HUAWEI MateBook 14 egyetlen töltéssel egy teljes napig használható, köszönhetően nagy kapacitású 56 Wh-s akkumulátornak. A notebookot kifejezetten arra tervezték, hogy könnyedén együttműködjön más eszközökkel, és munkára, valamint szórakozásra egyaránt alkalmas. 

2021. november 29. 11:07

Magyarok is bekerültek a régió leggyorsabban fejlődő technológiai cégei közé

Idén három magyar társaság is különdíjat kapott a közép-európai Deloitte Technology Fast 50 programban, a Growth Stars és Impact Stars kategóriákban. A program a régió leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozásait mutatja be, amire idén minden eddiginél több, közel 450 vállalat pályázott.

2021. november 29. 09:51

Védelem a készülék minden szintjén

A megkérdezett magyarok közel 85 százaléka internetezik naponta*, a folyamatosan az online közegben mozgó felhasználókat pedig számos biztonsági fenyegetés veszélyeztetheti. Kevesen tudják, hogy a malware-ek vagy más vírusok akár hetekig észrevétlenek maradhatnak a hagyományos védelemmel ellátott eszközökön. 

2021. november 28. 17:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12