Három dimenziós természetfilmek

forrás Prim Online, 2011. szeptember 7. 13:27

Az LG Electronics és a National Geographic együttműködésének eredményeképpen − a neves médium történetében először − 3D-ben készülnek fényképek és videók. Az anyagokat a National Geographic fotósai teljes egészében az LG Optimus 3D-vel rögzítik, amely a világ első szemüveg nélküli, „háromszorosan dupla” (Tri-Dual) hardveres tulajdonságokkal rendelkező 3D-s okostelefonja. 

„A National Geographic több mint száz éve a világ legmeghatározóbb médiuma a vadvilág-, táj-, utazás- és életmódfotózás terén.” - nyilatkozta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. „Valódi megtiszteltetés számunkra, hogy a National Geographic hat fotósa az LG Optimus 3D egyedi fényképkészítő lehetőségeit használja munkája során. Ez meghatározó momentum az okostelefonban rejlő 3D-s technológia széles körű megismertetésében és elterjesztésében.”

 

Az LG Optimus 3D olyan forradalmi technológiai tulajdonságokkal rendelkezik, mint a felvétel-stabilizátor, vagy az illesztési hibakorrekció, amelynek köszönhetően a National Geographic fotósai bármilyen helyszínen könnyedén forgathatnak 3D-s tartalmakat. A National Geographic díjnyertes fotóriportereinek munkája és átfogó fényképgyűjteménye révén méltán elismert világszerte. A National Geographic hat fotóművész munkatársát választotta ki a világ különböző pontjairól, hogy az LG Optimus 3D-vel felvételeket készítsenek.

 

„Nagyon izgatottak vagyunk, hogy együtt dolgozhatunk az LG-vel, és hogy kipróbálhatjuk a 3D-s képalkotás legújabb fejlesztéseit. Az LG Optimus 3D használatával fotósaink képesek lesznek majd úgy megmutatni a világot, ahogyan ők látják − teljes 3D-ben” - nyilatkozta Maura Mulvihill, a National Geographic fényképgyűjteményi-, értékesítési- és riporttéma részlegének elnökhelyettese.

 

A National Geographic hat fényképészének mindegyike − Steven Alvarez, Brian Skerry, Bryan Harvey, Justin Guariglia, Peter Hutchens és Steve Winter − több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a szakmájában. Találunk köztük vallási és más konfliktusok, őserdei törzsek és elfelejtett civilizációk megörökítésére specializálódott fotóst, de van, aki több mint 10 000 órát töltött már víz alatt, az ottani világot fényképezve. A négy fényképészből és két videósból álló elit fotóriporter-csapat munkáit a 2011. szeptember 2. és 7. között Berlinben rendezett IFA-n mutatják be.

Kulcsszavak: National Geographic LG 3D

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elfogadhatatlannak tartja az 1000 forintos órabért a diákmunkások többsége

A fiatalok nagyjából fele az év közbeni lakhatási költségekre teszi félre a diákmunkából származó jövedelmét, 40 százalékuk pedig külföldön is kipróbálná magát a nyáron, többek közt ez derült ki a MISZ Műegyetemi Iskolaszövetkezet és a Műegyetemi Hallgatói Kft. munkatársai által készített felmérésből. A kutatás során arra is rákérdeztek a résztvevőknél, hogy milyen elvárásokkal rendelkeznek, de külön kitértek az önkéntes munkavállalásra is és a feketemunka megítélésére is.

2022. július 6. 17:20

Egyedülálló zöld dobásra készül a MATE az idei EFOTT fesztiválon

Az EFOTT fesztiválon keletkező, biológiai úton bontható hulladékok szelektív gyűjtését, helyszíni előkezelését, valamint további komposztálását is megszervezi a házigazda Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE). Ezzel az ott keletkező összes biohulladék esetében sikerrel zárul a biológiai körforgás, amire még egyetlen hazai fesztiválon sem volt példa.

2022. július 6. 15:43

Európa legjobbjai között a Growww Digital

Elnyerte a Google CSS Premium Partner minősítését a hazai fejlesztésű ROIshopper, a Growww Digital árösszehasonlító szolgáltatása.

2022. július 6. 14:06

Ipari szimulációs szoftver segítheti az elektromobilitási kutatásokat

A villamos gépekkel és az elektrodinamikával kapcsolatos munkákban használható, rendkívül korszerű ipari szimulációs szoftverről tartott ingyenes konferenciának és képzésnek adott helyet az elektromos járművekkel kapcsolatos kutatásokban is egyre meghatározóbb szerepet betöltő Széchenyi István Egyetem. A rendezvényen az intézmény kutatói, valamint partnercégek munkatársai fejlesztették tudásukat.

2022. július 6. 12:41

Az E.ON lesz a BakerStreet irodák első bérlője

Az E.ON Hungária Csoport az ATENOR által fejlesztett BakerStreet-be helyezi át budapesti központját. Az E.ON 2024 második negyedévében költözik majd be új, összesen 16 200 m²-es székházába, mely a BakerStreet iroda campus első fázisában valósul meg. 

2022. július 6. 11:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24