Interaktív médiaalkalmazás a durva bánásmód ellen

forrás Prim Online, 2011. szeptember 23. 18:46

A Facebook és a Time Warner Inc. vállalat elindította a „Közös erővel a durva bánásmód ellen” interaktív médiaalkalmazását, amelyen keresztül bárki – tanárok, szülők és diákok – személyesen is elkötelezheti magát a durva bánásmód elleni küzdelem mellett, és másokat is meghívhatnak, hogy csatlakozzanak e kezdeményezéshez.A Facebook, a CNN, a Cartoon Network és a Time Inc. minden eszközt bevetnek annak érdekében, hogy az alkalmazást minél hatékonyabban népszerűsítsék több százmillió fős közönségük körében. A kezdeményezéshez a mai napig több mint 110 ezren csatlakoztak.

A két vállalat az alkalmazás elindítása mellett a CNN-en futó Anderson Cooper 360° műsor keretében speciális, a témába vágó különkiadással is jelentkezik, immár másodjára. A műsornak, amely október 9-én, vasárnap, este 20:00 órakor lesz látható, a New Jersey-beli Rutgers Egyetem ad otthont. A műsor házigazdája, Anderson Cooper, aki már számos, erőszakos cselekményről szóló történetet osztott meg a nézőkkel, most teljesen új megvilágításba helyezi az iskolai verekedés és durva bánásmód okait.  A diákokkal, családtagokkal és szakértőkkel folytatott beszélgetések során azt próbálja kideríteni, hogy a felvilágosítás és a szabályozás terén tett lépések, illetve a kiemelt médiafigyelem segített-e az elmúlt év során a durva bánásmód elterjedtségének visszaszorításában.

 

Számos híresség – köztük Selena Gomez és Enrique Iglesias, továbbá CJ Manigo, Ali Sepasyar és Jackson Rogow, a Cartoon Network Egyesült Államok-beli „Dude, What Would Happen” c. műsorának házigazdái – az elsők között tett hivatalosan fogadalmat, hogy felemelik a hangjukat a durva bánásmód ellen, és másokat is arra kértek, hogy kövessék a példájukat. Ezek a közismert emberek saját tapasztalataikat is megosztják azzal kapcsolatban, hogy ők hogyan léptek fel – sikeresen vagy sikertelenül – a durva bánásmód ellen, és elmondják, reményeik szerint mit hoz majd a jövő ezen a téren.

 

„A Közös erővel a durva bánásmód ellen alkalmazás alapgondolata az volt, hogy a diákok, tanárok és szülők maguk is felléphetnek a durva bánásmód ellen, ha felemelik a hangjukat, amikor ilyet tapasztalnak” – magyarázza Marne Levine, a Facebook globális közönségkapcsolati aligazgatója. „A kampánnyal a gyermekek biztonsága melletti töretlen elkötelezettségünket is ki szeretnénk fejezni. A Time Warnerrel való együttműködéstől azt reméljük, hogy több millió embert ösztönözhetünk a durva bánásmóddal szembeni aktív fellépésre.”

 

„A Közös erővel a durva bánásmód ellen alkalmazás mai bemutatása azon projektjeink sorába illeszkedik, amelyek ezzel az alapvető fontosságú kérdéssel foglalkoznak" – teszi hozzá Stuart Snyder, a Cartoon Network elnöke és vezérigazgatója. „A Time Warnernél dolgozó partnereink nevében is elmondhatom, nagyon büszkék vagyunk a két vállalat e téren elért közös eredményeire és mindazokra az erőfeszítésekre, amelyeket azért tettünk, hogy a gyerekek és a szülők számára lehetőséget teremtsünk a durva bánásmód és megfélemlítés elleni hatékony fellépésre.”

Kulcsszavak: Facebook Time Warner média

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány Fehér bot napi rendezvényéről

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány 2019. október 18-án, a Vakok Általános Iskolájának Nádor Termében tartotta a Nemzetközi fehér bot napja alkalmából  szervezett ünnepi rendezvényét. Az alapítvány immár 16 éve adományoz képernyőolvasó és – nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket és digitális diktafonokat vak és gyengénlátó emberek számára. A képernyőolvasó és –nagyító szoftverek hallhatóvá vagy sokszoros felnagyításban láthatóbbá teszik a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép képernyőjén megjelenő információkat. Ezáltal biztosítják számukra az inkluzív tanulás, munkavégzés és a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségét.

2019. október 20. 14:17

5 alapfeltétel a sikeres digitális átálláshoz

Hogyan alakítja át a negyedik ipari forradalom és az azt működtető innovatív technológia a vállalkozások ügyfélkapcsolatait és folyamatait? Hol tartanak a hazai vállalatok a digitális átállás folyamatában? Milyen tanulsága van az eddig végrehajtott projekteknek?  A Deloitte szakértői az idei Salesforce Basecamp Budapest rendezvényen egy kerekasztal beszélgetés során ezekben az izgalmas kérdésekben osztották meg gyakorlati tapasztalataikat.

2019. október 20. 13:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás