Befejeződött a magyarországi Siemens vállalatok integrációja

forrás Prim Online, 2011. október 8. 07:22

A magyarországi Siemens integrációs folyamatának befejező lépéseként a Siemens Erőműtechnika Kft. október 1-jével beolvadt a Siemens Zrt-be. Az integráció ez év elején, a Siemens Transzformátor Kft. 2011. április 1-én történt beolvadásával kezdődött. A magyarországi Siemens leányvállalatok így egyetlen társaságba tömörültek, ezáltal erőteljesebbé és hatékonyabbá válhat piaci jelenlétük. Az egyesülés a Siemens globális integrációs stratégiájába illeszkedik.

A Siemens AG – nemzetközi stratégiájának megfelelően – országonként egyetlen vállalatban kívánja egyesíteni helyi leányvállalatait. A Magyarországon áprilisban megkezdődött és az üzleti év végére lezárult hármas integráció (Siemens Zrt., Siemens Transzformátor Kft., Siemens Erőműtechnika Kft.) ennek a törekvésnek a része. „ A folyamatok egységesítése és a szinergiák kihasználása erősíti a vállalatcsoportot, és lokálisan is számos pozitív hatása van: hosszú távon stabilizálja a társaságot, hatékonyabb piaci fellépést tesz lehetővé, így összességében növeli a munkahelyek biztonságát” – nyilatkozta Dale A. Martin, a Siemens Zrt. vezérigazgatója.

A komplex integrációs folyamat zökkenőmentes lebonyolítása érdekében a Siemens Transzformátor Kft. 2011. április 1-ével, a Siemens Erőműtechnika Kft. pedig 2011. október 1-ével egyesült a Siemens Zrt.-vel.  Jogi értelemben a két társaság beolvadt a Siemens Zrt.-be, ami garantálja a jogfolytonosságot a munkavállalók és a partnerek számára. A belső és külső felekkel jelenleg érvényben lévő szerződések továbbra is hatályban maradnak. 

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy az integrációs folyamat során figyelembe vették az egyedi sajátosságokat és a szakmai kompetenciákat. A gyártótevékenységek a jelenlegi telephelyeken folytatódnak. „Az integráció megerősíti a Siemens pozícióját Magyarországon, a szervezeti egyesülés lehetőséget teremt a néhány területen már korábban megkezdett együttműködés kibővítésére – mondta Dale A. Martin. – A magyarországi Siemens számára külön előny, hogy az egyesülés eredményeként nő a vállalat súlya a közép- és kelet-európai régión belül.”

A közös jövő építésének alapvető pillére a személyes szerepvállalás is. A kibővült Zrt.-ben új CFO-t neveztek ki Károlyi Zsolt személyében, aki eddig a Siemens Erőműtechnika Kft.-n belül töltötte be ugyanezt a pozíciót. Károlyi 1991 óta tagja a Siemens világának, hazánkban és külföldön is töltött be vezető gazdasági pozíciókat. „Örömmel vállaltam a kihívásokban gazdag felkérést. Megtiszteltetés számomra, hogy az integráció lezárulásával egy időben vehetem át az egyesült szervezet gazdasági irányítását, és bízom benne, hogy a Siemens magyarországi vállalata a várakozásoknak megfelelően hatékonyabb, erőteljesebb piaci szereplővé válik” – nyilatkozta Károlyi Zsolt a kinevezését megelőző napon.
 

Kulcsszavak: +céginfo Siemens-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09