Megnyílt a Martin Luther King digitális archívum

MTI Sajtóadatbank, 2012. január 18. 07:00

Mintegy 200 ezer Martin Luther Kinghez kötődő személyes dokumentum vált elérhetővé a nagyközönség számára egy digitális archívum révén, amely a polgárjogi vezető január 15-i születésnapjának évfordulója alkalmából kezdte meg a működését.

Az atlantai King Központ által létrehozott internetes archívumban King személyes jegyzetei, a John F. Kennedynek küldött távirata és a Nobel-békedíj beszédének kézzel írott vázlata is helyet kapott. A dokumentumok között továbbá prédikációkat tartalmazó papírdarabkák, börtönből írt levelek és olyan, Kingnek címzett gyűlölködő levelek is sorakoznak, amelyeknek szerzői afroamerikai barbárnak nevezték a polgárjogi vezetőt. 
 
Mint azt Martin Luther King III, a központ elnöke elmondta, az archívum "segít életben tartani és tovább adni apám üzenetét". A polgárjogi vezető január 15-i születésnapjára való megemlékezés alkalmából Barack Obama elnök és családja egy washingtoni iskola könyvtárában végzett önkéntes munkát - számolt be a BBC brit közszolgálati médium internetes oldala.
 
Az iskolából intézett beszédében Obama elmondta, hogy "nincs olyan ember, aki ne tudna segíteni másokon". Mint hozzátette: a közösségi munka a legjobb módja annak, hogy méltó módon tisztelegjünk a polgárjogi vezető öröksége előtt. 
 
Az elnök és a first lady polcokat szerelt fel az iskolában, és mindketten egy-egy híres King idézetet - "az idő mindig alkalmas jó tettek megtételére", illetve  "van egy álmom" - festettek a falra. A polgárjogi szférában dolgozók, valamint a szövetségi hivatalnokok ez idő alatt megkoszorúzták a washingtoni National Mall nemzeti parkban álló Martin Luther King Jr-emlékművet.
Kulcsszavak: archiválás

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világszinten teljes gőzzel halad az egészségügy digitális átalakulása

Az egészségügy digitális forradalma közel 20 éve van napirenden, most azonban úgy tűnik, valóban változás várható. Legalábbis ez derül ki a Roland Berger „Az egészségügy jövője: a szektor gyorsabb ütemben digitalizálódik a vártnál” (Future of Health: An industry goes digital – faster than expected) című tanulmányából. A Roland Berger szerint a 2025-ig tartó időszakban gyökeres változások lesznek az egészségügyi piacon. 

2020. február 21. 14:48

Az OnRobot bővíti termékcsaládját!

A robotikai End-of-Arm eszközök globális éllovasa, az OnRobot innovatív Gecko nyom nélkül tapadó gripperének egy új kompakt, egykorongos verzióját dobta piacra. Az új egykorongos Gecko SP (single pad) a megszokott funkciókat hozza most el olyan új automatizációs alkalmazások számára is, melyeknek kevesebb helyre és alacsonyabb teherbírása van szükségük. 

2020. február 21. 13:15

207 millió forint befektetést kapott a Trustchain digitális szerződéskötő platform

AZ MFB csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelőtől újabb, ezúttal 207 millió forintnyi befektetést kapott a TrustChain Systems Kft. A vállalkozás szolgáltatásai folyamatosan bővülnek, februárban indult a valós idejű távoli ügyfél-azonosítás magyar nyelven.

2020. február 21. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás