Megjelent az első beszámoló a Malév végnapjairól: friss és izgalmas e-könyv született az égi történet földi valóságáról

Három variáns egy könyvre: Malév sztori e-book

forrás Prim Online, 2012. február 23. 10:03

Jámbor Gyula közlekedési szakújságíró, a légitársaság utóbbi éveinek figyelmes szemlélője, rövid összefoglalót írt a csődbejelentés utolsó napjának történéséről. Az események sorrendje, a hivatalos közlemények fordulatai, és a társlégitársaságok reagálásai önmagukban is adnak egyfajta értékelési lehetőséget a könyv olvasói számára. A szerző azonban külön fejezetet szentel a bukás lehetséges okainak elemzésére. Vezetőkre vonatkozó intimitásokat, cégstílusokat is megismerhetünk a könyv lapjait forgatva.

A szerző így ír a könyv előszavában: „Újságíróként szorgos krónikása, magánemberként riadt szemlélője voltam a Malév agóniájának. Bár foglalkozásomból adódóan be-bekukucskálhattam a színfalak mögé, akadtak titkos informátoraim, részese voltam kisebb-nagyobb összeesküvéseknek, magam sem hittem, hogy eljön a pillanat, ami február harmadikán reggel 6 órakor megérkezett. Nagyfiam, aki egyik kétségbeesett sporttársától értesült nemzeti légitársaságunk csődjéről, azt mondta: ha ez megtörtént, ebben az országban minden megtörténhet. És én nem találtam nyugtató szavakat.
 
Az itt következő oldalakon a Malév csődbe omlásának nem hivatalos, de annál személyesebb történetét követheti végig az olvasó. Úgy, ahogy csak azok látták, akik jelen voltak a fontos pillanatokban. Egy mesét sokféleképp el lehet mesélni. Azt remélem, hogy az én mesémet a csak kevesek által ismert dokumentumok és a személyes élmények hitelesítik.”
 
A Publio, a mű kiadója meghatározása szerint a könyv doku-novella. Műfajilag ez azt jelentheti: adatok, tények, szemtanúi hitelesség az alap, de az újságíró kilép a napilap szűkre szabott terjedelmi korlátaiból, és az események hiteles közreadása mellett személyes véleményét, érzelmi hullámzásait is rögzíti.
 
A doku-novella három változatban vásárolható meg: e-verzióban, ez a legkedvezőbb áru, színes borítóval, de fekete-fehér fotós nyomtatott kiadásban, illetve végig színes illusztrációkkal, képekkel közreadott könyv-variánsban.  Globális portálokon is elérhető az írás, a Barnes & Noble is terjeszti, és az Apple iBookStore-ban (iTunes) is napokon belül letölthető.
 
További információk: www.konyvkonnektor.hu
 
A könyv elérhető: www.konyvaruhaz.info
 
  •  
„Mi történt? Hogy történt? Lehetséges ez?” – kérdezték egymástól az emberek otthon, metrón, a munkahelyükön azon a hideg reggelen, amikor a hírcsatornák zúgtak fel és nem a Malév turbinái. A televízió, az Internet, a rádiók egymással versengve igyekeztek információkat szolgáltatni valami olyanról, ami még sohasem történt itthon, és senki sem gondolta, hogy valaha megtörténhet. A Malév repülői nem indulnak el. A gépmadarak ott állnak a betonon, a tranzit buszok nem kanyarodnak a beszálláshoz. A tájékoztató táblák azt jelentik: törölve.
 
Azóta két hét telt el, a közvélemény továbbra is csak véleményeket, elemzéseket kap, és nagyon kevés tényt, adatot.
 
Jámbor Gyula beszámolója dokumentál és orientál, ez új a hírek és álhírek folyamában.
 
A könyv zárófejezete szenvedélyes kiállás egy újra élő, viruló, utasokat megbízhatóan szállító magyar égi fuvarozó mellett.
Kulcsszavak: Malév e-book

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Sminkelés állatkísérletektől mentes készítményekkel

A The Body Shop egyértelműen elkötelezett az igazán fontos dolgok mellett. Ennek megfelelően az általuk forgalmazott valamennyi smink készítmény teljes egészében mentes az állatkísérletektől.

2019. október 16. 13:12

Brit Care kutyaeledel

A rohanó világ és a modernizáció nemcsak minket, embereket érint olykor negatívan, hanem házi kedvenceinket is. Korunk népbetegségei – a keringési- és szívpanaszok, a daganatos megbetegedések vagy a cukorbetegség – visszavezethetők a stresszes életmódra. Gyógyításuk pedig sajnálatos módon sok esetben nem lehetséges, vagy nagy költségekkel jár.

2019. október 15. 18:17

Lepd meg kedvesed egy egyedi ajándékkal az évfordulótokon!

Itt van lassan a megismerkedésetek évfordulója? Egy alkalom, ami más, mint a többi, és nem akarsz csak egy virággal vagy bonbonnal odaállítani? Ez egy nagyon dicséretes dolog, mivel a kapcsolatotok különleges, így egyedi és személyre szóló ajándékkal érdemes még emlékezetesebbé tenned! Mi megmutatjuk, hogy mit és honnan adhatsz az ilyen alkalmakra.

2019. október 15. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás