Megjelent az első beszámoló a Malév végnapjairól: friss és izgalmas e-könyv született az égi történet földi valóságáról

Három variáns egy könyvre: Malév sztori e-book

forrás Prim Online, 2012. február 23. 10:03

Jámbor Gyula közlekedési szakújságíró, a légitársaság utóbbi éveinek figyelmes szemlélője, rövid összefoglalót írt a csődbejelentés utolsó napjának történéséről. Az események sorrendje, a hivatalos közlemények fordulatai, és a társlégitársaságok reagálásai önmagukban is adnak egyfajta értékelési lehetőséget a könyv olvasói számára. A szerző azonban külön fejezetet szentel a bukás lehetséges okainak elemzésére. Vezetőkre vonatkozó intimitásokat, cégstílusokat is megismerhetünk a könyv lapjait forgatva.

A szerző így ír a könyv előszavában: „Újságíróként szorgos krónikása, magánemberként riadt szemlélője voltam a Malév agóniájának. Bár foglalkozásomból adódóan be-bekukucskálhattam a színfalak mögé, akadtak titkos informátoraim, részese voltam kisebb-nagyobb összeesküvéseknek, magam sem hittem, hogy eljön a pillanat, ami február harmadikán reggel 6 órakor megérkezett. Nagyfiam, aki egyik kétségbeesett sporttársától értesült nemzeti légitársaságunk csődjéről, azt mondta: ha ez megtörtént, ebben az országban minden megtörténhet. És én nem találtam nyugtató szavakat.
 
Az itt következő oldalakon a Malév csődbe omlásának nem hivatalos, de annál személyesebb történetét követheti végig az olvasó. Úgy, ahogy csak azok látták, akik jelen voltak a fontos pillanatokban. Egy mesét sokféleképp el lehet mesélni. Azt remélem, hogy az én mesémet a csak kevesek által ismert dokumentumok és a személyes élmények hitelesítik.”
 
A Publio, a mű kiadója meghatározása szerint a könyv doku-novella. Műfajilag ez azt jelentheti: adatok, tények, szemtanúi hitelesség az alap, de az újságíró kilép a napilap szűkre szabott terjedelmi korlátaiból, és az események hiteles közreadása mellett személyes véleményét, érzelmi hullámzásait is rögzíti.
 
A doku-novella három változatban vásárolható meg: e-verzióban, ez a legkedvezőbb áru, színes borítóval, de fekete-fehér fotós nyomtatott kiadásban, illetve végig színes illusztrációkkal, képekkel közreadott könyv-variánsban.  Globális portálokon is elérhető az írás, a Barnes & Noble is terjeszti, és az Apple iBookStore-ban (iTunes) is napokon belül letölthető.
 
További információk: www.konyvkonnektor.hu
 
A könyv elérhető: www.konyvaruhaz.info
 
  •  
„Mi történt? Hogy történt? Lehetséges ez?” – kérdezték egymástól az emberek otthon, metrón, a munkahelyükön azon a hideg reggelen, amikor a hírcsatornák zúgtak fel és nem a Malév turbinái. A televízió, az Internet, a rádiók egymással versengve igyekeztek információkat szolgáltatni valami olyanról, ami még sohasem történt itthon, és senki sem gondolta, hogy valaha megtörténhet. A Malév repülői nem indulnak el. A gépmadarak ott állnak a betonon, a tranzit buszok nem kanyarodnak a beszálláshoz. A tájékoztató táblák azt jelentik: törölve.
 
Azóta két hét telt el, a közvélemény továbbra is csak véleményeket, elemzéseket kap, és nagyon kevés tényt, adatot.
 
Jámbor Gyula beszámolója dokumentál és orientál, ez új a hírek és álhírek folyamában.
 
A könyv zárófejezete szenvedélyes kiállás egy újra élő, viruló, utasokat megbízhatóan szállító magyar égi fuvarozó mellett.
Kulcsszavak: Malév e-book

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Állati Jó Gyermeknappal készül Siófok

Siófokon nemcsak május utolsó vasárnapján, hanem egész hétvégén gyereknap lesz. Idén különleges állatos programokkal várja a kicsiket és a nagyobbakat a város május 25-én és 26-án. Lesz kutyabemutató, agility pálya, állatos játszóház, ismeretterjesztő műsorok és még egzotikus állatokkal is lehet majd találkozni. Emellett az Ezer Lámpás Éjszakája országos programsorozatához is kapcsolódik a város május 26-án.

2019. május 23. 10:49

Betclic – online sportfogadások és szerencsejátékok tárháza

A Betclic online fogadóiroda számos lehetőséget kínál a sportfogadások, szerencsejátékok, póker és kaszinó terén. Az oldalon számos fogadási lehetőség áll a felhasználók rendelkezésére.

2019. május 20. 17:46

Unibet – mobil fogadások a telefonunkon

A sportfogadásainkat szinte bármilyen eszközön intézhetjük online vagy mobilon az Unibet fogadóirodánál, aki mobilos oldallal és az iOS felhasználóknak mobilappal igyekszik még kényelmesebbé tenni a fogadások élményét.

2019. május 14. 16:37

Fesztivállal nyit a siófoki Nagystrand

Új nagyrendezvénnyel gazdagodik 2019-ben a Siófoki programkínálat. Idén először, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Strand Szezonnyitót május 17-19. között, megünnepelve a nyári szezon kezdetét. Az ingyenes rendezvényen fellép Király Viktor és a Magna Cum Laude is.

2019. május 13. 19:10

A kutyáknak is van dackorszakuk

Nem látnak, nem hallanak, nem érzékelnek, kezdetben teljes mértékben anyjukra vannak utalva. Mégis, az első hat hónapban egy szuperintenzív fejlődést élnek meg, elsajátítva a létezéshez szükséges biológiai és szociális tudáskészletet, miközben átesnek még egy – a gyerekekéhez hasonló – dackorszakon is. Tudósok analizálták az első fél év tudásvágyát, amelyet A kiskutyák titkai című dokumentumsorozatban mutatnak be. Íme a Viasat Nature csatorna műsorából néhány érdekesség, amit érdemes tudni a kutyakölykökről!

2019. május 13. 14:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05
online sportfogadás