Megjelent az első beszámoló a Malév végnapjairól: friss és izgalmas e-könyv született az égi történet földi valóságáról

Három variáns egy könyvre: Malév sztori e-book

forrás Prim Online, 2012. február 23. 10:03

Jámbor Gyula közlekedési szakújságíró, a légitársaság utóbbi éveinek figyelmes szemlélője, rövid összefoglalót írt a csődbejelentés utolsó napjának történéséről. Az események sorrendje, a hivatalos közlemények fordulatai, és a társlégitársaságok reagálásai önmagukban is adnak egyfajta értékelési lehetőséget a könyv olvasói számára. A szerző azonban külön fejezetet szentel a bukás lehetséges okainak elemzésére. Vezetőkre vonatkozó intimitásokat, cégstílusokat is megismerhetünk a könyv lapjait forgatva.

A szerző így ír a könyv előszavában: „Újságíróként szorgos krónikása, magánemberként riadt szemlélője voltam a Malév agóniájának. Bár foglalkozásomból adódóan be-bekukucskálhattam a színfalak mögé, akadtak titkos informátoraim, részese voltam kisebb-nagyobb összeesküvéseknek, magam sem hittem, hogy eljön a pillanat, ami február harmadikán reggel 6 órakor megérkezett. Nagyfiam, aki egyik kétségbeesett sporttársától értesült nemzeti légitársaságunk csődjéről, azt mondta: ha ez megtörtént, ebben az országban minden megtörténhet. És én nem találtam nyugtató szavakat.
 
Az itt következő oldalakon a Malév csődbe omlásának nem hivatalos, de annál személyesebb történetét követheti végig az olvasó. Úgy, ahogy csak azok látták, akik jelen voltak a fontos pillanatokban. Egy mesét sokféleképp el lehet mesélni. Azt remélem, hogy az én mesémet a csak kevesek által ismert dokumentumok és a személyes élmények hitelesítik.”
 
A Publio, a mű kiadója meghatározása szerint a könyv doku-novella. Műfajilag ez azt jelentheti: adatok, tények, szemtanúi hitelesség az alap, de az újságíró kilép a napilap szűkre szabott terjedelmi korlátaiból, és az események hiteles közreadása mellett személyes véleményét, érzelmi hullámzásait is rögzíti.
 
A doku-novella három változatban vásárolható meg: e-verzióban, ez a legkedvezőbb áru, színes borítóval, de fekete-fehér fotós nyomtatott kiadásban, illetve végig színes illusztrációkkal, képekkel közreadott könyv-variánsban.  Globális portálokon is elérhető az írás, a Barnes & Noble is terjeszti, és az Apple iBookStore-ban (iTunes) is napokon belül letölthető.
 
További információk: www.konyvkonnektor.hu
 
A könyv elérhető: www.konyvaruhaz.info
 
  •  
„Mi történt? Hogy történt? Lehetséges ez?” – kérdezték egymástól az emberek otthon, metrón, a munkahelyükön azon a hideg reggelen, amikor a hírcsatornák zúgtak fel és nem a Malév turbinái. A televízió, az Internet, a rádiók egymással versengve igyekeztek információkat szolgáltatni valami olyanról, ami még sohasem történt itthon, és senki sem gondolta, hogy valaha megtörténhet. A Malév repülői nem indulnak el. A gépmadarak ott állnak a betonon, a tranzit buszok nem kanyarodnak a beszálláshoz. A tájékoztató táblák azt jelentik: törölve.
 
Azóta két hét telt el, a közvélemény továbbra is csak véleményeket, elemzéseket kap, és nagyon kevés tényt, adatot.
 
Jámbor Gyula beszámolója dokumentál és orientál, ez új a hírek és álhírek folyamában.
 
A könyv zárófejezete szenvedélyes kiállás egy újra élő, viruló, utasokat megbízhatóan szállító magyar égi fuvarozó mellett.
Kulcsszavak: Malév e-book

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Bet365 – két évtizede a sportfogadás szolgálatában

Közel 20 éves a Bet365 brit bukméker oldal, amely a különféle sportfogadásokon felül kaszinós játékokat is kínál a fogadni vágyó felhasználók számára.

2020. január 23. 20:25

Banksy végre Budapesten!

Isztambul, Amszterdam, Antwerpen, Melbourne, Auckland, Toronto, Berlin, Bukarest, Kolozsvár és Párizs után végre Budapesten is láthatunk Banksy, a földkerekség legismertebb graffiti művészének világát bemutató kiállítást. Az ART OF BANKSY mintegy 70 művön keresztül mutatja be az “ismeretlen zseni” művészetét a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében, február 1-től a Tesla Loftban.

2020. január 20. 16:56

Nemzetközi díjat nyert a Sound biztonsági programja

Szerdán késő este kezdődött a legnagyobb nemzetközi fesztiválelismerés, a European Festival Awards díjátadó gálája a hollandiai Groningenben, ahol az Egészség és Biztonsági Fejlesztések kategóriában a Balaton Sound „Safety First” programja hozta el a fődíjat.

2020. január 16. 16:13

Ezek az újdonságok érkeznek jövőre az HBO GO-ra

Lassan lezárul 2019 és ezzel együtt az évtized is. Ahogy megszokhattuk, az HBO igyekszik minden évben a legjobb tartalmakat, legizgalmasabb sorozatokat elhozni az előfizetőknek. Az alábbi összeállítás bemutatja, hogy milyen új sorozatok, új évadok, európai saját gyártású címek illetve vásárolt tartalmak érkeznek az HBO online videótárába 2020-ban.

2019. december 24. 14:06

John Newman a SZINen

A hazai fesztiválfanok egyik legszeretettebb világsztárja, a kirobbanó erejű koncertjeiről ismert John Newman 2020 augusztus végén, az utolsó hazai nagyfesztiválon, a Szegedi Ifjúsági Napokon lép majd fel. A SZIN szervezői most a karácsonyfa alá tettek három hazai kedvencet is: jön majd Szegedre a Magna Cum Laude, a Bagossy Brothers Company és a 2020-ban 20. születésnapját ünneplő 30Y is. SZIN 2020: augusztus 26-29-ig.

2019. december 19. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás