Virtualoso: A Magyar Telekom felhőszolgáltatása a CeBIT-en

forrás Prim Online, 2012. március 6. 11:13

Az egyik legjelentősebb számítástechnikai vásár, a CeBIT idei fő témája a felhő alapú szolgáltatás. A Magyar Telekom Virtualoso szolgáltatása ennek keretében kapott meghívást a héten zajló hannoveri nemzetközi expora.

A Magyar Telekom kis-és középvállalkozásoknak nyújtott szolgáltatásai közül a tavalyi év sikerterméke a Virtualoso-család, amely a felhőszolgáltatások piacán egyedi, vonzó ajánlataival növeli előfizetői versenyképességét. A Magyar Telekom az elmúlt egy évben megötszörözte az aktív szolgáltatások számát, így a Virtualoso ügyfeleinek száma mára már meghaladta a 4500-at, és több mint 10.000 szolgáltatás nyújt informatikai támogatást a vállalkozások mindennapjaihoz. Az elsősorban kis- és középvállalkozások igényeire szabott informatikai megoldásokat nagyrészt a szolgáltató- és kereskedelmi szektorban veszik igénybe.  A folyamatosan bővülő, és jelenleg nyolc elemből álló portfólió legnépszerűbb eleme az irodán kívüli kommunikációt támogató Virtualoso eMail, ezt követi a vállalkozások bevételeinek növelésében is szerepet játszó hívásmenedzselő Voice Center, harmadikként pedig a hatékony, közös munkát támogató Workplace szolgáltatás. A felhőszolgáltatások körében az egyik legfontosabb innovatív szolgáltatás 2011-ben a Fax2Email volt. A szolgáltatással teljesen mobilizálható a faxok kezelése, online felületen vagy akár okostelefonon is küldhetők, illetve fogadhatók faxok.

A CeBITen részleteiben a belső adatok és információk szakszerű tárolására és védelmére specializálódott Virtulaso Server és az online archiválási rendszert nyújtó Virtualoso BackUp mutatkozik be, amely szolgáltatások lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy nagyobb beruházási költség nélkül gondoskodhassanak a számukra is rendkívül fontosnak tartott biztonságról. Ezek a termékek ráadásul edukatív hatással is bírnak -  megmutatják, hogy minimális költségből is kivédhető, hogy a cég legfontosabb iratai, dokumentumai egy hibás eszköz miatt köddé váljanak.

További információk elérhetők: www.uzletitelekom.hu/virtualoso

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09