EFOTT: Színház a fesztiválon, fesztiválon a színház!

A Szkéné Színház is sátrat bont Velencén

Czipperer Dia, 2012. április 27. 10:33

Az idei EFOTT-on a kulturálódni vágyó fiatalok is megtalálják a kedvükre valót. A résztvevőket minden este színvonalas előadások várják a Szkéné Színház jóvoltából. Így már összeállt az fesztiváltrió: a zene, a színház és a sport a három fő irányzat, melyről a téma képviselői beszéltek.

 

 „Most is a legnagyobb hazai előadókat hozzuk el az EFOTT-ra, ahogy eddig, ám elvégeztünk egy közvélemény-kutatást a fiatalok körében, és kiderült, külföldi előadókra is vágynak. Ezt figyelembe véve állítottuk össze a fellépők listáját – csapott is bele rögtön Maszlavér Gábor fesztiváligazgató. – Így a Csík Zenekar, a Tankcsapda vagy a Carbonfools mellett fellép például John Dahlback, Dr. Alban, a Brooklyn Bounce vagy éppen Roni Size. A legütősebb külföldi vendégünk DUB FX lesz, aki egy különleges felállással és vendégekkel érkezik Velencére, valamint egész nyáron csak az EFOTT színpadán lesz látható.”

 

Jelentős változás történik az EFOTT amúgy sem szerény programkínálatában: idén először színházi előadások is láthatók lesznek a fesztiválon.

 

„A Szkéné Színház előadói és vendégművészei minden este fellépnek a fesztiválon. Többek között a Pintér Béla és Társulatával elhozzuk a Parasztopera című darabot, és a legendás Kapa-Pepe párossal is színpadra lépek a Nézőművészeti Nonprofit Kft. a Fajok eredete előadásában. Az a tapasztalatom, hogy ilyen helyeken a közönség sokkal felszabadultabb, csak győzzük hangerővel!” – mondta Thuróczy Szabolcs színművész.

 

„Ha általában egy fesztiválra gondolunk, a pia és a sárban dagonyázás jut eszünkbe. Azonban ennek nem feltétlenül kell így lennie. Ezért is tud jó lenni egy ilyen kezdeményezés. Buli és színház, Velencén megkapják igényes módon ezt a kettőt. Én nem annyira tartozom a fesztiválozók táborába, viszont ha azt hallom, hogy ott nívós színházi előadásokat is láthatok, kedvem támad kimenni” – lelkesedett Fenyő Iván.

 

A széles zenei paletta és a kulturális programok mellett a szervezők gondoskodnak a sportolási lehetőségekről is, amelyhez nagyszerű terep a tó környéke. Újdonság a Tekerj az EFOTT-ra! program. Július 3-án Budáról biciklivel indul egy nagyobb csoport Velencére. A kezdeményezés egyik élharcosa az Animal Cannibals.

 

„Az EFOTT közösségi oldalára minden infó felkerül a megmozdulásról, lehet csatlakozni! Sőt, az sem baj, ha nincs még hozzá eszköz, mert valakit egy személyre szabott Csepel bringával ajándékoz meg a fesztivál” – mondta Qka MC.

 

A Csík Zenekar egy-egy remek muzsikával foglalta zenei keretbe az eseményt. Csík János nem csak énekelt, azt is elmesélte, hogy az EFOTT-on többek között Presser Gábor és a magyar jazz kiemelkedő alakja, Dresch Mihály is vendégük lesz.

A rendkívül színes programkínálatot az AXE és a Rauch jóvoltából sikerült így kialakítani.

 

EFOTT- Csak szabadon…

 

Forrás: efott.hu

Kulcsszavak: kultúra színház EFOTT

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A VOLTra készül Sopron

A hagyományok szerint július 1-től a VOLT színeibe öltözik Sopron elsőszámú jelképe, a Tűztorony. Ez az a nap ugyanis, amikor az eredeti tervek szerint 28. alkalommal indult volna el a város másik jelképének számító esemény, a Telekom VOLT Fesztivál. Az idei VOLT elmarad ugyan, július 4-re azonban egy nagyszabású filmbemutatóval készülnek a szervezők. A “Lesz VOLT” című alkotást szombat este Sopronban és Budapesten szabadtéren vetítik, vasárnbap pedig országos TV-premierként az M2-Petőfi TV tűzi műsorára.

2020. június 29. 15:50

Kutatás: mire vágynak a magyarok az ágyban

Az, hogy mi számít normálisnak a szexuális fétisek közül vagy hogy mennyi az ideális életkor a szüzesség elvesztésére, a szakembereket és a társadalmat is megosztja. Évről-évre születnek a témával foglalkozó felmérések, tudományos kutatások, leggyakrabban azonban kénytelenek vagyunk beérni nemzetközi adatokkal. Ezúttal azonban a legnagyobb hazai szexpartner kereső weboldal, a Szexrandi.hu készített egy nagy országos felmérést, melyen közel 1400-an vettek részt és amin keresztül beláthatunk most a többiek fejébe: azaz ki, mire izgul, ha szexről van szó. Gondolta volna például, hogy a szexpartnert kereső nők egyharmada biszexuális és a férfiaknál is 10% ez az arány? 

2020. június 9. 23:32

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás