Technológiai világújdonság az Etyeki Pincefesztiválon

Mobiltelefonról feltölthető fizetőkártyát fejlesztett a Cellum és a Cardnet

forrás Prim Online, 2012. május 18. 14:17

Bort tölteni ugyan nem lehet bele, de vásárlásra és a sorban állás elkerülésére maradéktalanul alkalmas a Fesztiva kártya és az integrált mobilfizetési rendszer, amelyet kér magyar cég, a Cellum és a Cardnet mutat be a holnap kezdődő Etyeki Pincefesztiválon. A belépőként és kóstolójegyként is szolgáló kártyát nem kell pénztáraknál várakozva újra és újra készpénzzel feltölteni: elegendő egy gombnyomással a mobiltelefonunkon keresztül közvetlenül a bankkártyánkról tetszőleges összeget küldeni rá. Az új magyar technológiát a tapasztalatok értékelése után külföldön is értékesíteni kívánják a fejlesztők.

Az elmúlt két év technológiai innovációja volt a magyarországi fesztiválokon, hogy készpénzforgalom helyett feltölthető NFC-kártyákkal fizethettek a vendégek, követhetővé téve ezzel a kereskedők forgalmát, gyorsítva a kiszolgálást és megakadályozva a vendégek esetleges megkárosítását. A rendszer hátulütője, hogy a kártya feltöltése hagyományos módon, bódékba kihelyezett pénztáraknál történt, így a sorok egy része csak átkerült a vendéglátóhelyektől a feltöltő pontokhoz. A 2012. május 19-20 közötti Etyeki Pincefesztiválon most olyan fizetési rendszerrel debütál két magyar cég, amellyel kiiktatható a pénztáros, helyette mindenki saját maga töltheti fel tetszőleges összeggel intelligens kártyáját a mobiltelefonja segítségével.

A Cellum által fejlesztett MasterCard Mobile alkalmazás legújabb kiadása és a Cardnet Fesztiva kártyája olyan rendszert alkot, amely lényegében zsebben hordható banki terminállá alakítja a mobiltelefonunkat, s bármikor feltölthetővé teszi a fesztivál kizárólagos készpénzhelyettesítő eszközét. A Cardnet az összes kereskedőhöz, árusítóhelyhez POS terminálokat telepített, hiszen a vásárlók egyenlegét maga a Fesztiva kártya tartja nyilván. A vendégek a kártyát hagyományos módon, pénztáraknál is feltölthetik, de idén először lehetőségük van arra is, hogy a MasterCard Mobile alkalmazás segítségével mobiltelefonon keresztül is küldjenek rá pénzt a bankkártyájukról. A feltöltést a fesztivál területén ingyenes WiFi rendszer teszi még kényelmesebbé és olcsóbbá.

Inotay Balázs a Cellum stratégiai igazgatója beszélt a fejlesztés technológiai újdonságairól is: „A megoldásban a cég a világon először ötvözi a távoli mobilfizetés (’remote payment’) és az érintőkártyás fizetés (’proximity payment’) lehetőségeit. A megvásárolt készpénz-helyettesítő pontok egy ún. értékfelhőbe kerülnek, ahonnan egy Cellum alkalmazással lehet azokat felírni a kártyára. Ebben a folyamatban a Cellum rendszere biztonságos mobil adathidat épít ki az értékfelhő és a kártya között. A felhőben a kártyához rendelt pontok pillanatok alatt a kártyára kerülnek, és a fesztivál területén található bármely terminálon levásárolhatók.”

Az Etyeki Pincefesztivál egyben az új technológia piaci főpróbája is, amelyet a tapasztalatok értékelése után a magyar cégek külföldön is értékesíteni kívánnak.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sikeresen mutatkoztak be a magyar startupok az ázsiai fintech csúcstalálkozón

A Startup Campus és Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA)  együttműködésében három hazai startup mutatkozott be az Ázsia FinTech Roadshow ötnapos, intenzív üzletfejlesztési túrán a globális pénzügyi innováció élvonalának Szingapúr, Kuala Lumpur és Jakarta érintésével. A résztvevő Brokerchooser, Péntech és Scolvo egyaránt hosszútávú ázsiai együttműködések reményében tértek haza.

2019. november 19. 10:13

A Fujitsu modellje új szintre emeli az automatizációval elérhető megtakarítást

A robotalapú folyamatautomatizáció (RPA) széles körű alkalmazásnak korlátait megszüntetve, a Fujitsu új modelje 12-16% közötti megtakarítást tesz lehetővé a működési költségben. A Fujitsu észak- és nyugat-európai ügyfelek számára elérhető, új ipari automatizációs működési modellje kiiktatja az RPA terjedését eddig gátló akadályokat, ami komoly változást hozhat tekintettel arra, hogy jelenleg világszerte csak a szervezetek 4%-a alkalmazza széles körben az RPA-technológiát. 

2019. november 18. 18:54

Paris Call: A kiberbiztonság iránti elkötelezettség folyamatosan nő

A francia kormány 2019. november 12-én hatalmas előrelépést jelentett be a kibertér biztonságáért való összefogás terén: a Paris Call for Trust and Security in Cyberspace nevű kiberbiztonsági kezdeményezéshez csatlakozók száma egy év alatt közel háromszorosára nőtt, összesen több mint 1000-re.

2019. november 18. 12:54

A legfrissebb ThinQ alkalmazáson keresztül a készülékek azelőtt jeleznek, hogy meghibásodnának

Az LG Electronics (LG) bemutatta továbbfejlesztett ThinQ alkalmazását, melynek köszönhetően a felhasználói okosotthon-élmény még teljesebbé válik. A hangutasítással is vezérelhető okosotthon-app az LG okos háztartási eszközeinek gördülékeny irányítása mellett több mint 150 országban kínál új mesterségesintelligencia-alapú szolgáltatásokat.

2019. november 18. 11:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26
online sportfogadás