Az IFS felvásárolta a Metrix LLC-t

forrás Prim Online, 2012. május 29. 16:17

A globális ERP megoldásszállító IFS bejelentette, hogy szerződést kötött a Metrix LLC („Metrix”) tulajdonosaival érdekeltségük 100 százalékának megvásárlásáról. A vételár készpénzben kerül kifizetésre. Az akvizíció tovább erősíti az IFS pozícióját a gyorsan növekvő globális mobil szervizmenedzsment alkalmazások piacán.

A 100 százalékban mobil szervizmenedzsment alkalmazások fejlesztésére összpontosító Metrix céget 1980-ban alapították az Amerikai Egyesült Államokban. A vállalat központja Waukesha városban (Wisconsin, USA) található, leányvállalatokkal rendelkezik Hollandiában és Szingapúrban.
A vállalat 8,7 millió dolláros nettó árbevételt és 1,3 millió dolláros üzemi eredményt (EBITDA) ért el a 2011. december 31-vel záruló pénzügyi évben.
A Metrix erős pozícióval rendelkezik az eszközigényes, telekommunikációs, high tech, orvosiberendezés-gyártó, szállítmányozási és harmadikfeles/kihelyezett szervizszolgáltató szektorok számára nyújtott szervizmenedzsment megoldások területén. Megközelítőleg 90 ügyféllel rendelkezik, köztük számos jól ismert márkával, mint az Ericsson Group, Motorola, Xerox, Space Engineering Services, DHL, Auto Windscreens, ITT, IMAX, Ingenico, Makino és Sysmex.
A felvásárlás által az IFS egy rendkívül korszerű, beépíthető, konfigurálható mobil alkalmazáscsomaghoz jutott a szervizszolgáltató piac számára. A megoldás gyors megtérülést, valamint egy olyan robosztus mobil fejlesztői keretrendszert biztosít, amely az IFS számára értékes mobiltechnológiát és tapasztalatot jelent. A Metrix 1991 óta nyújt mobilmegoldásokat a szervizszolgáltató piac számára, a folyamatos innováció révén élenjáró technológiai alapokon.
Az IFS Applications, a Metrix és a valós idejű munkaerő ütemező IFS 360 Scheduling kombinálásával az IFS a legszélesebb körű szervizmenedzsment megoldással fog rendelkezni a piacon. Az IFS egyaránt kínál szélesebb körű szerviz- és projektközpontú ERP megoldást az eszközigényes iparágak számára, valamint ügyfélközpontú (ügyfélszolgálati, munkaerő ütemező) megoldásokat a nagy volumenű szervizszolgáltatóknak, mindezeket a lehető legkorszerűbb on/off-line mobilalkalmazásokkal kombinálva.
A felvásárlás tovább bővíti az IFS felhőszolgáltatásait is. A Metrix ugyanis többféle telepítési móddal érhető el: helyi, szoftver, mint szolgáltatás (SaaS) vagy szoftver + szolgáltatás.
Az IFS várakozásai szerint az akvizíciónak a nyereség vonatkozásában is pozitív hatása lesz 2012-ben.

Kulcsszavak: +céginfo IFS

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció az építőipari beruházások tervezésében

A Paulinyi & Partners Digital Solutions Kft. egyedi projektjével a tervezés teljes időtartamában képes segíteni a tervezők és a beruházó munkáját. A beruházás előkészítés és tervezéssegítő szolgáltatás fő célja a hatékonyságnövelés és a projektdöntések támogatása.

2022. január 27. 14:58

2022 is az e-kereskedelem éve lesz

Azt régóta tudjuk, hogy sikeres vállalkozás ma már nem létezhet hatékony online jelenlét nélkül, de a világjárvány hazánkban is példátlan e-commerce robbanást hozott magával: 2021 első félévében 30%-os bővülés mellett bruttó 494 milliárd forintos belföldi forgalmat bonyolított a magyar online kiskereskedelmi piac. A képlet tehát egyszerű, de korántsem olyan könnyű kitalálni, mire harapnak a vásárlók az egymással versengő webáruházak zajában, miközben a körülöttünk lévő világ minden eddiginél gyorsabban változik. A Markestic összeszedte a nyolc legfontosabb trendet, melyre mindenképpen érdemes odafigyelnie a hosszú távra tervező kereskedelmi vállalkozásoknak.

2022. január 26. 19:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58