Canon EOS 650D kettős autofókusz rendszerrel

forrás Prim Online, 2012. június 9. 09:12

A Canon bemutatta az EOS 650D-t – egy új, egyszerűen kezelhető digitális tükörreflexes (DSLR) fényképezőgépet, amely kiváló képminőségével és egyszerű, érintőképernyős kezelésével mindenki számára lehetővé teszi a gyönyörű képek és Full HD videók készítését. A fotózással ismerkedők számára is ideális EOS 650D az Intelligens automatikus fényképezési módokat egy sor speciális funkcióval egészíti ki – vagyis a kezdetben egyszerűen kezelhető géppel később a kézi módok egész sorát lehet kipróbálni és használni.

Az EOS 650D az első olyan EOS gép, amelyben kettős autofókusz (dual AF) rendszer található. Ez garantálja az állóképek kivételes részletgazdagságát, ugyanakkor képes a folyamatos, automatikus élességállításra filmek készítése közben is. A fényképezőgép lelke egy 18 megapixeles (MP) hibrid CMOS érzékelő és egy nagyteljesítményű DIGIC 5 processzor, melyek együttesével akár másodpercenként 5 képkocka (kép/mp) sebességgel is készíthetők éles, maximális felbontású felvételek. Az állítható dőlésszögű, kapacitív érintőképernyővel a fényképezőgép kezelése gyors és egyszerű: azonnal elérhető a beállítások és felvételi módok széles skálája.

 



Kiváló minőség minden körülmény között


Az EOS 650D kiemelkedő képminőséget és teljesítményt biztosít. Új fejlesztésű, 18 megapixeles APS-C hibrid CMOS érzékelője szuperéles felbontást nyújt, így szín- és részletgazdag képek készíthetők akár poszter méretben is. A vaku nélküli fotózáshoz még gyengén megvilágított környezetben is ideális fényképezőgép natív 100-12,800 ISO-érzékenységet kínál, vagyis minimális zaj mellett készülhetnek természetesnek látszó felvételek; a kiterjesztett, ISO 25,600-as beállítás pedig extrém alacsony fényviszonyok mellett is lehetővé teszi a fotózást.


Az EOS 650D az első belépő szintű EOS-modell Canon DIGIC 5 processzorral, amely a nagyobb sebesség és a gyorsabb válaszidő mellett továbbfejlesztett színkezelést tesz lehetővé. A DIGIC 5 14 bites képfeldolgozása gyönyörű és finom színátmeneteket eredményez, például az esti égről készült képeken; a látványosan megnövelt teljesítmény révén pedig a fényképezőgép kiválóan rögzíti a gyors mozgásokat, jól lehet vele fotózni például futballmérkőzéseken vagy más sporteseményeken.


Az új, kettős AF-rendszerrel könnyedén készíthetők éles, tökéletesen fókuszált képek mindenféle témáról, legyen szó állóképről, vagy filmfelvételről. A kiváló, 9 pontos, kereszt típusú AF-rendszer kivételes teljesítményt nyújt állóképek készítése során, precíziós finomsággal megragadva a részleteket sport-, akció- és természetfotózás közben is. Az új hibrid AF-rendszer pedig képes a folyamatos, automatikus élességállításra filmfelvétel közben és Élő nézet módban is.

 


Érintésvezérlés és állítható dőlésszög kínálta rugalmasság


Sose volt még ilyen egyszerű beállítani a tökéletes felvételt, mint az új, 7,7 cm-es (3,0”), állítható dőlésszögű Clear View LCD II érintőképernyőn. A kapacitív technológiát alkalmazó képernyő nagyon gyorsan reagál, és támogat számos többujjas mozdulatot is (kicsinyítés-nagyítás, húzás) - így könnyedén elérhetők a különféle felvételi módok, megváltoztathatók a beállítások, és felvételek készíthetők akár csak a képernyő érintésével is.


Az érintésvezérlés egészen új dimenzióba helyezi az Élő nézet módban készülő felvételeket is. A fényképezőgép gyorsvezérlő (Quick Control) képernyőjén kiválaszthatók AF-pontok, követhetők arcok és objektumok, valamint finomhangolhatók a kép beállításai. A navigáció azonnali és természetes, lejátszás közben pedig a kicsinyítéssel-nagyítással történő zoomolás remek lehetőség a felvétel finomabb részleteinek ellenőrzéséhez. Az állítható dőlésszögű képernyő szinte minden irányban elforgatható és megdönthető; a szuperéles, 1040000 képpontos felbontás pedig garantálja, hogy az összes részlet tisztán látsszon.


EOS filmek: folyamatos autofókusszal bővítve


Az EOS 650D-vel mindenki könnyedén készíthet Full HD (1920x1080p) felbontású videókat. A hibrid autofókusznak köszönhetően elegendő a cselekményre koncentrálni – a fényképezőgép folyamatosan követi a tárgyat. Az új EF-S 18-135mm f/3,5-5.6 IS STM és EF 40mm f/2,8 STM objektívek szintén ideálisak filmek felvételéhez, mivel szinte hangtalan léptetőmotorjuk gondoskodik arról, hogy minden eddiginél simábban és élesebben lehessen filmeket rögzíteni.

Video Snapshot (video pillanatfelvétel) módban pedig bárki készíthet professzionálisan vágott minőségűnek látszó, szórakoztató, gyors tempójú videókat. A pillanatfelvételek két-, négy- és nyolc másodperces szegmensekben vehetők fel, majd utána a fényképezőgépben, még lejátszás előtt rakhatók össze, vagy éppen tetszés szerinti sorrendbe. Az integrált mini-HDMI csatlakozóval roppant egyszerűen megtekinthetők az eredmények egy nagyfelbontású tévén is.


Fedezze fel az EOS lehetőségeit


A módválasztó tárcsán két vadonatúj felvételi mód segíti a kezdőket a nehéz megvilágítási viszonyok közötti magabiztos fényképezésben. A HDR háttérvilágítás-vezérlés (Backlight Control) a nehéz, fényes hátterű kompozíciókkal segít megküzdeni azáltal, hogy három különböző – egy alul-, egy normál és egy túlexponált – képet készít, és egy HDR képpé egyesíti őket, megjelenítve mind a csúcsfényeket, mind az árnyékokat. Az éjszakai kézi felvétel (Handheld Night Scene) mód pedig az alacsony megvilágítású, állvány nélküli esti felvételeket könnyíti meg azzal, hogy négy különböző képet készít, mielőtt egyetlen részletes, elmosódásoktól mentes képpé egyesítené őket.


A fényképezőgép különféle felvételi módjainak széles tartományával mindenki kipróbálhatja a saját kreativitásának határait. A Basic+ mód túllép az alapszintű, teljesen automatikus beállításokon: egy sor előre beállított móddal drasztikusan és azonnal megváltoztatható a kép jellege. A Canon kreatív szűrőinek szórakoztató tárháza most már az érintőképernyő segítségével is alkalmazható a képeken; az új, „merész művészi” (Art Bold) és a vízfestmény effektusokkal még többféleképpen vihetők kreatív csavarok a felvételekbe. Ha pedig tényleg csak a gombot szeretnénk nyomkodni, a Scene Intelligent Auto (Intelligens jelenetérzékelő automata) mód elvégzi a munka nehezét – megvizsgálja a kompozíciót és automatikusan kiválasztja a legjobb beállításokat, hogy azonnal nagyszerű felvételek készüljenek.


Az EOS rendszer – a felfedezés szabadsága


A Canon EOS rendszerének tagjaként az EOS 650D is kompatibilis a világ legátfogóbb objektív- és tartozékválasztékával. A több mint 60 EF objektív között megtalálható minden a nagy látószögű és makróobjektívektől egészen az extrém teleobjektívekig; a számtalan tartozék pedig gyakorlatilag minden kreatív kihíváshoz kínál megoldást.


EOS 650D – A legfontosabb jellemzők


·    18 megapixeles APS-C hibrid CMOS érzékelő
·    Full HD felbontású filmek kézi vezérléssel vagy folyamatos autofókusszal
·    5  kép/mp sebességű sorozatfelvétel
·    Állítható dőlésszögű Clear View LCD II érintőképernyő
·    ISO 100-12,800 érzékenység, ISO 25,600-ra kiterjeszthető
·    9 pontos, széles területű autofókusz (AF)
·    Integrált Speedlite jeladó
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05