Sony Xperia T, Xperia V, Xperia J okostelefonok és Xperia Tablet S

forrás Prim Online, 2012. augusztus 29. 21:15

A Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) bemutatta legújabb Xperia okostelefonjait a Sony Corporation első Xperia Tablet-jével együtt az IFA Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Szakvásár keretein belül.

Az Xperia T, mely a legújabb James Bond moziban – Skyfall – is szerepel majd, a vállalat legújabb zászlóshajója. Ez az okostelefon a Sony legjobb HD kijelzőjét és kameráját, valamint az NFC által támogatott ’One touch’ technológiát kínálja a felhasználóknak. Az Xperia V - melyet akár LTE hálózaton is használhatunk majd - az Xperia T számos nagyszerű tulajdonságával rendelkezik, ezen felül pedig megkapta az okostelefonoknál elérhető legmagasabb szintű vízállósságot is.  Az Xperia J szemet gyönyörködtető dizájnja és kategóriájában kiemelkedő kijelző mérete révén kiválóan ötvözi a stílust a megfizethetőséggel. Az „Xperia élmény” pedig elsőként az Xperia Tablet S készülék révén lép be a táblagépek világába.
Az Xperia T várhatóan októbertől, míg az Xperia J az év utolsó negyedévében lesz elérhető. Az Xperia V nem kerül hazai forgalomba.

 „Az idei IFA kiállítás fontos mérföldkő mind a Sony, mind a Sony Mobile Communications életében. Az Xperia okostelefonok a Sony mobilstratégiájának középpontjában állnak, melynek lényege, hogy a felhasználók minél egyszerűbben csatlakozhassanak egy olyan szórakoztató világhoz, melyben a különböző készülékek egységes felhasználói élményt nyújtanak” – nyilatkozta a Sony Mobile Communications elnök vezérigazgatója Kunimasa Suzuki.

Xperia okostelefonok: a Sony technológiáinak és dizájnjának legjava
A Sony legjobb kijelzőjének, kamerájának és kapcsolódási képességeinek köszönhetően, az Xperia T és az Xperia V okostelefonok felhasználói a HD élményt mostantól bármilyen megjelenítőn, szinte bármikor élvezhetik.
Mindhárom készülék (Xperia T, Xperia V és Xperia J) ugyanazt a vékony, íves dizájnvonalat követi, mely a díjnyertes* Xperia arc illetve Xperia arc S készülékeknél mutatkozott be.

Még több szórakoztatás a Sony médiaalkalmazásaival
A médiaalkalmazások (“WALKMAN®”, Album és Filmek) a legjobb Sony technológiákat gyűjtik egybe és kapcsolják össze számos szórakoztató szolgáltatással, valamint szerves részét képezik annak a felhasználói felületnek, mely az Xperia okostelefonokon, tableteken és VAIO PC-ken kínál egyedülálló szórakozási élményt.

·    A “WALKMAN” alkalmazásban a Sony ClearAudio+** módnak köszönhetően a felhasználók minden eddiginél tisztább hangokat élvezhetnek a zeneszámok lejátszása során. Ezen kívül rengeteg zenét érhetnek el az alkalmazás segítségével, legyenek azok a PC-n tárolt számok, vagy a Facebook barátok által “lájkolt” slágerek.
·    Az Album alkalmazás az intuitív kezelői felületet (melyben a felhasználó nézegetheti, rendezheti vagy megoszthatja képeit) ötvözi a közösségi albumokkal, mint például a Facebook.
·    A felhasználók a videó tartalmakat kiváló kép- és hangminőségben élvezheti a Filmek alkalmazás segítségével, valamint lehetőségük nyílik a Gracenote adatbázisában található filmértékelések elérésére is.

Az Album és a Filmek alkalmazásokkal a felhasználók az otthoni média szervereken tárolt képeiket és videóikat a távolból is elérhetik.

‘One touch’megosztás
A Sony komoly hangsúlyt fektet az NFC technológiára is, mely már nem csak a mobil fizetésekben és e-jegyekben jelenik meg. Mostantól a felhasználók hosszas párosítási beállítások nélkül, csupán egy érintéssel tudják zenéiket és fényképeiket azonnal a különböző NFC képes Sony készülékekkel lejátszani. Az Xperia T és Xperia V tulajdonosok például vezetékek nélkül tudják továbbítani (streamelni) zenéiket, a szintén az IFA kiállításon bemutatott Sony SRS-BTV5 NFC-képes hangszóróra.

Termékrészletek

Xperia T főbb tulajdonságai:
·    4.6”-os HD Reality Display kijelző Mobile BRAVIA® Engine-nel a pengeéles képekért
·    13 megapixeles Sony Exmor R™ szenzoros fényképező, Gyorsfotó funkcióval, mellyel készenléti állapotból is alig másfél másodperc egy kép készítése
·    Full HD (1080p) hátlapi és HD (720p) előlapi kamerákkal
·    Egyszerű ‘One Touch’ kapcsolódás NFC segítségével
·    PlayStation™ tanúsított készülék
·    Legújabb generációs 1.5 GHz-es kétmagos processzor a megnövelt akkumulátor idő, gyorsabb teljesítmény és szebb grafika érdekében
·    Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszer. A későbbiekben frissíthető Android 4.1 (Jelly Bean) verzióra. A frissítés ütemezésével kapcsolatos információkról később adunk tájékoztatást.
·    MHL kapcsolódás, hogy nagy képernyős lejátszásnál is tölteni lehessen a telefont
·    Az Xperia TV Dock segítségével képek és videók megjelenítése HDMI képes TV készüléken (egyidejű töltéssel).
·    Néhány piacon az Xperia T Xperia TX néven kerül forgalomba
·    Elérhető színek – fekete, ezüst, fehérXperia V főbb tulajdonságai:
·    4.3”-os HD Reality Display kijelző Mobile BRAVIA Engine 2-vel a pengeéles képekért
·    13 megapixeles Gyorsfotó funkciós kamera, Full HD videófelvételi lehetőséggel
·    Legújabb generációs 1.5 GHz-es kétmagos processzor a megnövelt akkumulátor idő, gyorsabb teljesítmény és szebb grafika érdekében
·    LTE a még gyorsabb letöltési sebességért (azokon a piacokon, ahol a technológia elérhető)
·    Egyszerű ‘One Touch’ kapcsolódás NFC segítségével
·    Clear audio+ a legjobb hangminőségért
·    PlayStation™ tanúsított készülék
·    Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszer. A későbbiekben frissíthető Android 4.1 (Jelly Bean) verzióra. A frissítés ütemezésével kapcsolatos információkról később adunk tájékoztatást.
·    Az okostelefonok körében elérhető legmagasabb szintű por- és vízállóság – (IP55/57+ minősítés). Vízbe merülés ellen korlátozott ideig védett (0,15 – 1m között 30 percig).
·    MHL kapcsolódás, hogy nagy képernyős lejátszásnál is tölteni lehessen a telefont
·    Elérhető színek – fekete, pink, fehér


Xperia J főbb tulajdonságai:
·    9.2 mm vékony, stílusos dizájn
·    Nagyméretű, 4.0”-os FWVGA kijelző
·    Közösségi média frissítések jelzése különböző fényeffektekkel
·    5 megapixeles autófókuszos kamera
·    Előlapi chat kamera
·    Elérhető színek – fekete, arany, pink, fehér

Xperia Tablet S főbb tulajdonságai:
·    Vékony, alumínium, cseppálló borítás
·    9.4”-os HD kijelző OptiContrast™ Panel  súrlódásálló borítással
·    NVIDIA® Tegra® 3 négymagos processzor, Android 4.0.3 operációs rendszer
·    Külön megvásárolható kiegészítők a még teljesebb felhasználói élményért


 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Érkezik a Cat S42 strapabíró okostelefon

A Bullitt Group, a Cat phones márka licencpartnere bejelentette, hogy a Cat S42 okostelefon július 6-tól Magyarországon is előrendelhető. A készülék tervezési folyamatába több évnyi kutatás és fejlesztés eredményét építették be, hogy olyan okostelefont alkossanak, ami bírja az állandó szabadtéri munkavégzést. Cat S42 az Extreme Digital weboldalán rendelhető meg javasolt bruttó 94.990 Ft-os fogyasztói áron.

2020. július 3. 17:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás