Több mint 10 százalékkal nőtt az SAP Hungary Kft. bevétele tavaly

MTI Sajtóadatbank, 2012. szeptember 10. 14:46

Több mint tíz százalékkal, 15,2 milliárd forintra növelte árbevételét az SAP Hungary Kft. tavaly - mondta Ablonczy Balázs ügyvezető igazgató Tihanyban, a cég üzleti konferenciáján tartott háttérbeszélgetésen.

A szoftverfejlesztő konszern magyarországi leányvállalatának vezetője szerint a növekedés elsősorban a magyarországi kis-, és középvállalatoknak köszönhető: a szektor, saját szegmensében tavaly 30 százalék feletti bevétel-növekedést hozott a cégnek. Hozzátette, hogy az idei év első felében a kisvállalatok már 20 százalékot meghaladó növekedést generáltak az SAP-nak.

Az idei év első hat hónapja 2008-óta a legjobb féléve volt a cégnek, az új szoftverek értékesítéséből származó árbevétel 47 százalékkal nőtt. Az év egészére tíz százalék feletti árbevétel-növekedést terveznek.
 
Ablonczy Balázs elmondta, hogy a nagyrészt uniós forrásból tervezett államigazgatási informatikai fejlesztések egy része nem indult meg, véleménye szerint több 10 milliárd forint értékű kormányzati beruházás hiányzik a teljes informatikai piacról.
 
A tavalyi év csalódásának nevezte, hogy 2010-hez képest harmadára esett vissza az SAP Hungary kormányzati szektorból származó árbevétele.
 
Ablonczy Balázs szólt arról is, hogy erősebben kívánnak támaszkodni a magyarországi partnerhálózatukra, amelyben több mint 1.500 fő foglakozik a szoftvercég megoldásainak bevezetésével és karbantartásával. Az idei évben további létszámbővítést terveznek: a budapesti székhelyű nemzetközi fejlesztő és támogatóközpont dolgozóinak számát közel 20 fővel emelik, jelenleg a fejlesztőközpont 250 főt alkalmaz.
 
A Magyarországon több mint 1.100 ügyféllel, köztük 600 kisvállalattal rendelkező SAP Hungary közel 36 százalékos részesedéssel rendelkezik az üzleti szoftverpiacon, és ezt tovább szeretnék növelni - vélekedett az ügyvezető a konferencián tartott háttérbeszélgetésen.
 
Az 500 főt foglalkoztató hazai leányvállalat növekedésében fontos szerepet játszanak a globális felvásárlások, amelyeknek köszönhetően a vállalat több új területen vetette meg lábát. Példaként a felhő alapú szolgáltatások területén végrehajtott akvizíciót említette, az SAP az Ariba mellett felvásárolta a SuccessFactors nevű cégeket.
 
A szoftverkonszern tavaly eddigi legjobb évét zárta: a globális árbevétele meghaladta 14 milliárd eurót, amely 14 százalékos növekedést jelent. Az új szoftverek eladásából származó bevételek 22 százalékkal nőttek - mondta.
Kulcsszavak: +céginfo SAP-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58