Házhoz viszi minősített tanúsítványait a NetLock

forrás Prim Online, 2012. szeptember 19. 10:36

Zalaegerszegi rendezvényén mutatta be a NetLock Kft. kedvezményes minősített tanúsítvány csomagjait a megyében működő önkormányzatok képviselőinek. A résztvevők gyakorlati példákon keresztül ismerhették meg a vállalat elektronikus ügyintézést segítő megoldásait, amelyekkel könnyen és szabályszerűen válthatják ki a papíralapú rendelet- és jegyzőkönyvküldés folyamatát. A régióból 111 jegyző, körjegyző és polgármester látogatott el a Zala Megyei Kormányhivatalba a szeptember 12-i bemutatón, és vette át már a helyszínen minősített tanúsítvány csomagját, valamint további 30 tanúsítványra érkezett megrendelés.

A minősített elektronikus aláírással ellátott elektronikus állományok teljes bizonyítóerejű magánokirati joghatással bírnak. A NetLock által kibocsátott aláíró tanúsítványok közigazgatási hatósági eljárás során is használható tanúsítványnak számítanak, ezek kibocsátása pedig az ügyfél tulajdonában lévő Biztonságos Aláírás Létrehozó Eszközön történik. Ezzel a módszerrel többek között megoldható az önkormányzati rendeletek és jegyzőkönyvek küldése a fővárosi és megyei kormányhivatalok részére, valamint a papíralapú dokumentumok hiteles elektronikus másolatainak elkészítése.

A tanúsítványokon kívül bemutatkoztak a NetLock által forgalmazott legmodernebb kriptográfiai eszközök is, például az intelligens kártyák. Ezek a hitelkártya méretű mini számítógépek már képesek az egyénre jellemző paraméterek – például szemírisz, ujjlenyomat, tenyérgeometria – tárolására és azonosítására, így biztosítva teljes mértékben az eszköz helyett az egyén azonosítását. A kártyák mellett az ugyanezt a biztonsági szintet nyújtó USB eszközöket is megismerhették a látogatók.

„Minden előzetes várakozásunkat felülmúlta a rendezvény sikere, melyhez nagyban hozzájárult a Zala Megyei Kormányhivatal aktív közreműködése is. A résztvevők a legnagyobb előnyként azt emelték ki, hogy a kötelező személyes regisztrációt helyben, díjmentesen biztosítottuk, és az interaktív szakmai oktatáson pedig azonnal választ kaptak a kérdéseikre. Mindezek megerősítettek minket abban, hogy más megyékben is hasonló rendezvényeket szervezzünk” – foglalta össze a tapasztalatokat Csorbai Ádám, a NetLock Kft. kereskedelmi menedzsere.

„Örömmel fogadtuk és támogattuk a NetLock Kft. kezdeményezését, hogy egy zalaegerszegi eseményen mutathassák be az elektronikus ügyintézést segítő megoldásaikat. Ezzel jelentősen megkönnyítették, hogy a helyi önkormányzatok képviselői minősített tanúsítvány csomagokhoz jussanak, a nagyszámú megrendelésnek köszönhetően ráadásul kedvezményes áron érhették el a papírlapú ügyintézést kiváltó eszközöket. A 23/2012.(IV.25.) KIM rendeletben biztosított lehetőség irattári és papírköltségben jelentős megtakarítást eredményez az állami és önkormányzati szerveknek” – mondta el dr. Sipos János, a Zala Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás