A-tól Z-ig jövő: Knyiga-fesztivál Belgrádban

Kerekes Pál, 2012. október 19. 13:25

Magyarország lesz a díszvendég az 57. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásáron, amelyet október 21. és 28. közt tartanak a Száva parti városban. A rendezvény mottója: A-tól Z-ig. A kiállítást bemutató előzetes megfogalmazza: ameddig van könyv, addig van jövő is. A témakörök hasonlóak a nagy könyves események fő témafelvetéseihez: a könyvkiadás trendjei, az e-book által teremtett új helyzet elemzése, a szépirodalom olvasottságának visszaesése.

A díszvendégnek járó 190 négyzetméteres standon rendezkedhet be Magyarország, a mottó a Kreativitás, játékosság, innováció lesz. A hagyomány szerint a zárónapon, október 28-án sajtótájékoztató keretében adják át a könyvstafétát a következő év díszvendégének, ezúttal Lengyelországnak. Tavaly Portugáliától vette át Magyarország a váltóbotot.

A magyar programban bemutatkozik a Publio Kiadó is. Az e-könyves cég a self-publishing hazai meghonosítása után a könyv-önmenedzselési rendszerét a környező országokra is kiterjeszti. Itt mutatja be a Publio a független kiadásra kiépített portáljának többnyelvű változatát.  Szintén várnak érdeklődést a Publio vezetői az iTunes Apple-könyváruház szervezőiként is. A Publio egyedi szerződéssel töltheti fel a könyveket erre a globális könyvkereskedésbe, már több hazai partner-kiadó számára is végzi ezt a szolgáltatást. A Publio központi előadás keretében mutathatja be a magyar self-publishing helyzetét, tendenciáit.

Tavaly a belgrádi nemzetközi könyves seregszemlének csaknem 148 ezer látogatója volt. Most több érdeklődőre számítanak a rendezők.

A könyvvásár honlapja: http://www.beogradskisajamknjiga.com/

A magyar programról: www.konyvkonnektor.hu

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

70 milliós befektetést kaphatnak magyar startupok a régióban is egyedülálló programban

Hardver startupok számára indít közös akcelerációs programot a Tungsram és a Startup Campus. A kiválasztott csapatok kezdő 20 millió forintos tőkebefektetést, gyártási kapacitást és üzleti képzést kapnak ahhoz, hogy a féléves akceleráció végére sorozatgyártásra alkalmas prototípust és piacképes üzleti modellt készítsenek. Az akceleráció fő befektetési partnere az MFB csoporthoz tartozó Hiventures, emellett szakmai partnerként csatlakozott a Deloitte Private és a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA), az EDC Debrecen pedig a program hivatalos Smart City partnere.

2020. január 26. 11:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás