A-tól Z-ig jövő: Knyiga-fesztivál Belgrádban

Kerekes Pál, 2012. október 19. 13:25

Magyarország lesz a díszvendég az 57. Belgrádi Nemzetközi Könyvvásáron, amelyet október 21. és 28. közt tartanak a Száva parti városban. A rendezvény mottója: A-tól Z-ig. A kiállítást bemutató előzetes megfogalmazza: ameddig van könyv, addig van jövő is. A témakörök hasonlóak a nagy könyves események fő témafelvetéseihez: a könyvkiadás trendjei, az e-book által teremtett új helyzet elemzése, a szépirodalom olvasottságának visszaesése.

A díszvendégnek járó 190 négyzetméteres standon rendezkedhet be Magyarország, a mottó a Kreativitás, játékosság, innováció lesz. A hagyomány szerint a zárónapon, október 28-án sajtótájékoztató keretében adják át a könyvstafétát a következő év díszvendégének, ezúttal Lengyelországnak. Tavaly Portugáliától vette át Magyarország a váltóbotot.

A magyar programban bemutatkozik a Publio Kiadó is. Az e-könyves cég a self-publishing hazai meghonosítása után a könyv-önmenedzselési rendszerét a környező országokra is kiterjeszti. Itt mutatja be a Publio a független kiadásra kiépített portáljának többnyelvű változatát.  Szintén várnak érdeklődést a Publio vezetői az iTunes Apple-könyváruház szervezőiként is. A Publio egyedi szerződéssel töltheti fel a könyveket erre a globális könyvkereskedésbe, már több hazai partner-kiadó számára is végzi ezt a szolgáltatást. A Publio központi előadás keretében mutathatja be a magyar self-publishing helyzetét, tendenciáit.

Tavaly a belgrádi nemzetközi könyves seregszemlének csaknem 148 ezer látogatója volt. Most több érdeklődőre számítanak a rendezők.

A könyvvásár honlapja: http://www.beogradskisajamknjiga.com/

A magyar programról: www.konyvkonnektor.hu

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új készségfejlesztési programot tesztel az IBS

A jövő munkapiaci kihívásaira adott válaszként az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola új készségfejlesztési programot dolgozott ki UpSkill néven. Az idei tanév során kettő, a következő tanévben már hat kompetenciát fejlesztenek. Az intézmény a program idei, első évében szerzett tapasztalatai alapján alakítja ki a végleges keretrendszert, amely a várakozások szerint nagyban javítani fogja a hallgatók elhelyezkedési esélyeit.

2019. május 24. 15:56

Kódolatlan ismeretterjesztő csatorna gyerekeknek

Május 23-tól június 3-ig kódolatlanul érhető el a Da Vinci ismeretterjesztő csatorna a PR-Telecom és a MinDig TV Extra nézői számára. Gyermeknapra készülve a kódolatlan időszak mellett nyereményjátékokkal, ajándék Da Vinci Kids app előfizetéssel és egy új bemutatkozó videoval is jelentkezik a csatorna. Da Vinci TV – ahol a kíváncsiság lakik.

2019. május 24. 14:15

Közös kollekcióval fogtak össze a kortárs magyar művészek

A MOJO Art Space keretein belül 8 kiváló hazai művész tehette le kézjegyét a márka prémium audió eszközein, hogy új szintre emeljék a zenehallgatás élményét, és a hazai művészeti szcénával való együttműködésünket. A kollekció Bálint Bianka, Birinyi Tamás, Borsi Flóra, Kiss Miklós, Oláh Anna, Pápay Fanny, Szalay Zoltán és Varga Zsolt közreműködésével készült el.

2019. május 24. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone bemutatta, mire képes Budapest első állandó 5G bázisállomása

2019. május 23. 15:50

Magyarország első állandó, élő 5G bázisállomását indította el a Vodafone Zalaegerszegen

2019. május 20. 11:20

A Cellum által fejlesztett Erste MobilePay applikáció NFC funkcióval gazdagodik

2019. május 6. 15:02

Közel 50 millió forint EU-s támogatást kapott a MIDI Mobil ID Innovációs KFT.

2019. április 25. 11:05
online sportfogadás