Három dimenzióban elevenednek meg a II. kerület kulturális nevezetességei

MTI Sajtóadatbank, 2012. november 30. 09:41

Virtuális közösségi teret építettek Marczi 3D elnevezéssel, a számítógépes játékokból ismert internetes technológiával a Marczibányi Téri Művelődési Központban.

Berta László, a Virtual Planet társtulajdonos-fejlesztője az MTI-nek elmondta, hogy a tíz éve kezdődött fejlesztésükkel nem egy új, szórakoztató internetes játékot kívántak létrehozni, hanem "komolyabb" célokat tűztek ki maguk elé. Ebből adódóan bemutatójukkal azokat az embereket szeretnék a kultúrához közelebb hozni, akik valamiért nem részesei a kulturális életnek, vagy előnyben részesítik az interaktív internetes felületeket.

A bemutató első kulturális állomása a három dimenzióban felépített Marczi Közösségi Tér, amely a kerület kulturális és közművelődési intézményeit reprezentálja. Célunk, hogy a bemutatón egybegyűlteknek a valóságból is legyen ismerős az a helyszín, ahol éppen tartózkodik. Ennek alapján választottuk ki a Marczibányi teret, a Klebelsberg Kultúrkúriát, a Berczik Sára Budai Táncklubot, valamint a Vízivárosi Galériát - ismertette a szakember.

Hangsúlyozta, hogy cégük a legjobbnak tartott amerikai fejlesztést választotta ki, amelynek folyamatos továbbfejlesztésével egy könnyen kezelhető felületet kívántak létrehozni, hogy az internet-felhasználók legszélesebb rétegét érjék el.

Hozzátette: az otthoni felhasználók egyelőre egy grafikai böngésző letöltésével most még csak két dimenzióban járhatják be a virtuális tereket. Változás csak akkor várható, amikor a felhasználók számítástechnikai berendezései alkalmasak lesznek a kép háromdimenziós átkonvertálására.

Az eljárás kulturális bemutatón kívül, oktatásra, szórakoztatásra, üzleti és önkormányzati felhasználásra, illetve számtalan más területre alkalmazható - mondta Barta László.

Az interaktív háromdimenziós világ iránt érdeklődők bővebb információkat a http://www.virtualplanet.hu honlapon olvashatnak.
fotó: hiradó.hu

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Continental hatékony hajtószíjakkal látja el a Goldwind szélturbinákat

A Continental technológiai vállalat látja el hajtószíjakkal a kínai Xinjiang Goldwind Science and Technology gyártóvállalat által előállított szélturbinákat. Az egyedülálló és szabadalmaztatott konstrukcióban a németországi Dannenbergben gyártott szíjak lehetővé teszik, hogy a rotorlapátokon fogaskerekek vagy hidraulika nélkül lehessen állítani. A Continental tervezői két, már kipróbált és bevált fogasszíj-technológia optimális kombinációjának segítségével fejlesztették ki a szíjakat. 2018-ban a Continental közel két millió eurót fektetett be alsó-szászországi helyszínén, hogy meg tudjon felelni a kínai vállalat évi több mint 100 kilométernyi hajtószíjat kitevő szükségletének.

2020. június 6. 16:27

Licencszerződést kötött az LG és a Miele

Hosszú távú, a robotporszívó-technológiákra vonatkozó szabadalmi licencszerződést kötött az LG Electronics (LG) és a Miele & Cie. KG (Miele). A megállapodás szerint az LG saját fejlesztésű, szabadalmazott robotporszívó-technológiáit a Miele is felhasználhatja kereskedelmi forgalmazásra szánt robotporszívóiban.

2020. június 6. 14:55

2020 végéig újabb testkamerák érkeznek a MÁV-START-hoz

A MÁV-START az országszerte dolgozó kollégák tapasztalatai alapján, idén év végéig várhatóan – a meglévő rendszerrel kompatibilis – közel hetven új testkamera beszerzését tervezi. A kiírt pályázatra 2020. június 19-ig várja a vasúttársaság az ajánlatokat; eredményes eljárás esetén, az eszközök beszerzéséről szóló szerződés megkötése tervezetten július közepén történhet meg.

2020. június 6. 12:44

Microsoft Civil Tech Hub: segítség a digitalizációs szintlépésben

A civileké volt a pálya: húsz társadalmi szervezet munkatársai ismerkedhettek meg az irodai munka hatékonyságát megtöbbszöröző Office 365 mesterfogásaival a Microsoft Civil Tech Hub ingyenes képzéssorozatán. A résztvevők a várakozásaikat is felülmúló, eredményes és hangulatos tudásátadásról számoltak be.

2020. június 6. 10:51

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás