Mátrai Gábor lesz 2013-ban a BEREC alelnöke

forrás: Prím Online, 2012. december 10. 12:57

Az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC) máltai plenáris ülésének döntése szerint a szervezet alelnöki posztját 2013-ban Mátrai Gábor, az NMHH hírközlési elnökhelyettese tölti be.

A BEREC alelnöki pozíciója lehetőséget biztosít arra, hogy az NMHH a közép-európai szabályozó hatóságok közötti együttműködést tovább erősítse, a magyar érdekekket pedig eddigieknél is hatékonyabban képviselje.

A 2013-as BEREC-munkatervben a prioritások közé tartozik az új-generációs hálózatok elterjedésével kapcsolatos kérdések vizsgálata, a hálózatsemlegességgel kapcsolatos munka, valamint a III. Roaming Rendelet implementálásának elősegítése.
 
A BEREC az Európai Bizottság tanácsadó szerve, amelyet 2010-ben egyrészről azért hoztak létre, hogy növeljék az Európai Unió Szabályozási Keretirányelvének konzisztenciáját, másrészről pedig azért, hogy a fórumot biztosítson a nemzeti szabályozó hatóságok számára a tapasztalatcserére, a legjobb gyakorlatot megosztására valamint az Európai Unió távközlési piacának működésével kapcsolatos véleménynyilvánításra.
 
A BEREC 2013-as elnöke a görög hírközlési hatóság (EETT) elnöke, Leonidasz Kanellosz lesz. Az elnök és az alelnökök mandátuma egy évre szól.
Kulcsszavak: NHH hírközlés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ismét a „Megbízható Munkaadók” között az SAP Hungary

2022. május 25. 12:15

Mindkét magyar csapat bronzérmes lett a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

2022. május 23. 19:40

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35