Mátrai Gábor lesz 2013-ban a BEREC alelnöke

forrás: Prím Online, 2012. december 10. 12:57

Az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete (BEREC) máltai plenáris ülésének döntése szerint a szervezet alelnöki posztját 2013-ban Mátrai Gábor, az NMHH hírközlési elnökhelyettese tölti be.

A BEREC alelnöki pozíciója lehetőséget biztosít arra, hogy az NMHH a közép-európai szabályozó hatóságok közötti együttműködést tovább erősítse, a magyar érdekekket pedig eddigieknél is hatékonyabban képviselje.

A 2013-as BEREC-munkatervben a prioritások közé tartozik az új-generációs hálózatok elterjedésével kapcsolatos kérdések vizsgálata, a hálózatsemlegességgel kapcsolatos munka, valamint a III. Roaming Rendelet implementálásának elősegítése.
 
A BEREC az Európai Bizottság tanácsadó szerve, amelyet 2010-ben egyrészről azért hoztak létre, hogy növeljék az Európai Unió Szabályozási Keretirányelvének konzisztenciáját, másrészről pedig azért, hogy a fórumot biztosítson a nemzeti szabályozó hatóságok számára a tapasztalatcserére, a legjobb gyakorlatot megosztására valamint az Európai Unió távközlési piacának működésével kapcsolatos véleménynyilvánításra.
 
A BEREC 2013-as elnöke a görög hírközlési hatóság (EETT) elnöke, Leonidasz Kanellosz lesz. Az elnök és az alelnökök mandátuma egy évre szól.
Kulcsszavak: NHH hírközlés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás