Stratégiai megállapodást kötött a magyar kormány és az IBM Magyarországi Kft.

forrás: Prím Online, 2013. január 11. 13:53

A magyar kormány stratégiai megállapodást kötött az IBM Magyarországi Kft.-vel. Az együttműködés célja annak a kölcsönös bizalomra épülő párbeszédnek a megerősítése, amely továbbra is, hosszútávon is támogatja az IBM jelenlétét hazánkban. A dokumentumot a magyar kormány részéről Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, az IBM Magyarországi Kft. részéről Veres Zsolt vezérigazgató írta alá.

Az IBM 77 éve alapította magyar képvise­letét, s a vállalat e hosszú évtizedek alatt megoldások szállítójaként és munkaadóként is fontos szereplője lett a magyar gazdaságnak. Az IBM ma a fővárosban és két vidéki telephelyen – Székesfehérváron és Vácon – teremt munkalehetőségeket az üzleti tanácsadásban, a szolgál­tatói, mérnöki, szoftver- és hardver-szakértői, disztribúciós és gyártási területeken.

A megállapodás aláírásával az IBM a magyar kormány partnereként is megerősítette elkötelezettségét, hogy támogatja a magyar gazdaság teljesítményének és nemzetközi versenyképességének javítását. A kormányzat az alkalmazottak képzését illető támogatások, jogszabályok kedvező alakítására törekszik.

A megállapodást a magyar kormány képviseletében aláíró Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára elmondta: „Egy olyan globális nagyvállalat, mint amilyen az IBM, amelynek tevékenysége középpontjában az innováció áll, nagyon sok ponton találkozik a magyar gazdagpolitika törekvéseivel. A sikeres Magyarország is a tudás, és a magasabb hozzá adott értékű termelés révén érhető el. Ezen az úton a ma aláírandó partnerségi megállapodás fontos mérföldkő.”
 
Az IBM tapasztalatai is azt mutatják, hogy tevékeny­sége ösztönzőleg hat a helyi vál­lalkozások teljesítményére. A helyben fejlődő gazdasági ökoszisztéma sokféle formában veszi hasznát a globális informatikai vállalkozás jelenlétének. Magyar­országon ma az IBM több száz üzleti partnere ötvözi sikerrel a helyi erőt, piaci ismeretet a világcég technológiai tudásával. 
 
Mindkét fél kifejezte készségét a beszállítói láncot érintő helyi együttműködések ösztönzésére és fejlesztésére. „Az IBM befektetőként és IT-megoldások szállítójaként is megbízható partner kíván lenni egy hosszútávú, szilárd, kiegyensúlyozott együttműködésben, amely párbeszédre és bizalomra épül” – mondta Veres Zsolt, az IBM Magyarországi Kft. vezérigazgatója.
 
Az IBM mint IT szolgáltatások szállítója Smarter Planet (Jobban működő világ) néven bevezetett megoldásaival tud segíteni a költség-hatékony közszolgáltatások fejlesztésében, a városok, közösségek és egyének mindennapi életének könnyebbé tételében. A Smarter Cities, vagy Smarter Utilities megoldásoktól a kormányzati cloudig számos olyan fejlesztési terület felsorolható, amelyek létező hazai igényekre válaszolnak.
 
A megállapodás teljes szövegét a kormany.hu-n, a Nemzetgazdasági Minisztérium aloldalán teszik közzé.
Kulcsszavak: +céginfo IBM-hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás