A már törölt adatokat is ellopják

forrás: Prím Online, 2013. január 23. 13:16

Az elmúlt napokban derült fény egy legalább 5 éve húzódó óriási kiberkémkedési műveletre, amelynek célpontjai főként diplomáciai, kormányzati és tudományos kutatást végző szervezetek voltak. A Vörös október kártevő egyik ijesztő tulajdonsága, hogy a fertőzött géphez csatlakoztatott USB meghajtókról a már törölt fájlokat is ellopja.

Az informatikához értők számára köztudott, hogy a Windows törlés parancsa nem megfelelő módszer a szenzitív adatok megsemmisítésére. A minősített adattörlési megoldásairól ismert Blancco szakértője a Vörös október ténykedése kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy az érzékeny adatokat kezelő vállalatoknak és kormányzati szervezeteknek gondolniuk kell arra, hogy a külső adathordozókról – USB meghajtókról, memóriakártyákról – is megbízható algoritmusokkal töröljék a megsemmisíteni kívánt dokumentumokat és egyéb fájlokat. 

Petrányi-Széll András, a Blancco magyarországi kommunikációs vezetője hangsúlyozza, hogy az adathordozó eszközök avulása és ennek köszönhetően cserélődése is folyamatosan gyorsul, így a korábbinál nagyobb figyelmet kell fordítani az adattörlések megbízható és dokumentált végrehajtására.

További információ a Blancco termékeiről a http://torles.hu weboldalon található.


 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így üzenjünk hadat, ha nagy a káosz és sok az adat!

Az adatok a legtöbb szervezetnél szétszórtan találhatók a különféle rendszerekben és alkalmazásokban. A cégeknek így már az is kihívást okoz, hogy átlássák, mi hol található. Annak meghatározása pedig még nagyobb nehézséget jelent, hogy az információk közül mi számít érzékeny adatnak, így mi az, ami komolyabb védelemre szorulna. A Micro Focus szakértői olyan professzionális eszközt javasolnak, amely a teljes infrastruktúrában képes feltérképezni, osztályozni és megvédeni az értékes információkat.

2020. június 4. 17:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás