Microsoft Office 365: a lakossági felhőszolgáltatások újragondolása

forrás: Prím Online, 2013. január 29. 16:56

Mától világszerte, így Magyarországon is kereskedelmi forgalomba kerül a Microsoft Office 365 Otthoni prémium verzió, a lakossági felhasználók számára elérhető Office csomag és felhőszolgáltatás, amely segít rendszert vinni az elfoglalt háztartások, a munka és a magánélet között egyensúlyozó emberek életébe.

Az új szoftvercsomag összesen öt különböző eszközre – PC-re, Windows-t futtató táblagépre vagy Mac számítógépre – teszi elérhetővé a legújabb Office-alkalmazásokat, a felhőnek köszönhetően a megszakítás nélküli munkát, valamint 20 gigabájt extra SkyDrive tárhelyet és havi 60 perc Skype hívást, azaz egy háztartás teljes digitális felszereltségét nyújtja 29900 forint éves, vagy 2999 forint havi díjért.

“Az Office 365 Otthoni prémium egy újabb mérföldkő a Microsoft új korszakában, amelynek során szoftverfejlesztő vállalatból eszközöket és szolgáltatásokat kínáló céggé alakul. Ez nem csupán egy új Office verzió, hanem a lakossági felhőszolgáltatások újragondolása: megadja a lehetőséget arra, hogy bárkinek bárhonnan elérhető legyen a privát irodája, a szolgáltatások a saját számítógépünkről, vagy a felhőből is előhívhatók legyenek, az előfizetés pedig szabadabb, kényelmesebb, az élet más területein már megszokott hozzáférést biztosít” – fogalmazott Nagy Levente, a Microsoft Magyarország Office üzletágának vezetője.

Az új Office megjelenésével a Microsoft eddigi három éves termékmegújítási periódusa is megváltozik. Az új Office szolgáltatásai és funkciói közül számos – az Office történetében először – ezentúl a felhőből lesz elérhető, emellett a legfrissebb változatok mostantól azonnal a felhasználók rendelkezésére állnak, függetlenül attól, hogy mikor indult az előfizetésük. Így nem kell az újabb Office frissítésekkel foglalkozni a jövőben, azok automatikusan érkeznek meg.

Az Office 365 Otthoni prémium 2013. január 29-étől a világ 162 piacán, 21 nyelven válik elérhetővé, s az alábbiakat tartalmazza:

- A legújabb Office alkalmazások: Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher és Access
- Egy előfizetéssel lefedhető egy teljes háztartás, hiszen az új Office öt különböző eszközre telepíthető, beleértve a Windows-t futtató táblagépeket, PC-ket és Mac számítógépeket.
- Office on Demand szolgáltatás: az előfizetők a világ bármely internetkapcsolattal rendelkező számítógépére letölthetik megszokott otthoni Office-környezetüket.
- A már meglévő Microsoft azonosítóval ingyenesen járó 7 gigabájton felül további 20 gigabájt SkyDrive tárhely.
- 60 perc Skype-hívás havonta bármely vezetékes telefonra szerte a világon.
- Minden jövőbeli Office-frissítés, így mindig a legújabb technológia áll a felhasználók rendelkezésére az előfizetés tartama alatt.

Az Office 365 Otthoni prémium megjelenésével párhuzamosan kereskedelmi forgalomba kerül a hagyományosan egy PC-re telepíthető, nem előfizetéses rendszerben megvásárolható Office 2013 Otthoni és diákverzió, az Office 2013 Otthoni és kisvállalati verzió és az Office Professional 2013 is.

A Microsoft több mint 10 ezer ember körében végzett globális felméréséből az derül ki, hogy az emberek 60 százalékának nem jut ideje arra, amit igazán szeret csinálni, ugyanakkor 80 százalékuk legalább egy órát meg tudna takarítani azzal, ha jobban szervezné napjait. A felmérésből kiderül, hogy míg Európában a házimunka és a ház körüli teendők veszik el a legtöbb időt, Ázsiában a bevásárlással és ügyintézéssel kell a legtöbbet foglalkozni.  A válaszadók több mint fele úgy véli, a technológia segít abban, hogy hatékony szervezéssel időt takarítson meg. Az Office 365 Otthoni prémiumot úgy tervezték, hogy a felhasználók elvégzendő munkájukat – legyen az akár otthoni feladat – hatékonyan végezzék, rugalmasak legyenek, így több idő jusson azokra a dolgokra, amelyekkel szívesen foglalkoznak.

“Az Office 365 Otthoni prémium kialakítása során arra törekedtünk, hogy azon felhasználók igényeit elégítsük ki, akik munka mellett szeretnék a magánéletüket, családjuk életét is egyensúlyban tartan és ehhez szívesen használják fel a munkában már megszokott Office eszközöket. Egy házi feladat, egy fényképalbum, egy fogyókúra-terv, vagy egy ajándék ötletlista mind megfelelő eszközre találhatnak az új Office és a hozzá tartozó szolgáltatások között” – hangsúlyozta Nagy Levente.

Néhány tipp arra, hogy az Office 365 Otthoni prémium segítségével hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet hétköznapjainkból:

1. Ne felejtsen el semmit a boltban – vezesse bevásárlólistáit OneNote-ban, így Ön és családtagjai bárhol, bármikor hozzáférhetnek és frissíthetik azt, akár mobiltelefonokról is.
2. Csökkentse minimálisra a családtagok, barátok közötti e-mailek és SMS-ek számát – vezessen családi naptárat, szervezze közösségi programjait az Outlook segítségével.
3. Csökkentse a gyemekek utaztatására fordított időt – a házi feladatot és a csoportos otthoni feladatot virtuálisan is meg tudják osztani egymással a Skype és a SkyDrive segítségével.
4. Törekedjen a munka és a magánélet egyensúlyának fenntartására – azzal, hogy egy Office-dokumentumot az okostelefonjáról is gond nélkül elküldhet, élvezheti a rugalmasabb életstílus előnyeit.
5. Kövesse a családi költségvetést és hozzon megalapozott pénzügyi döntéseket – az Excel alkalmazás Gyorselemzés funkciója világos áttekintést adhat az otthoni pénzügyekről.

Az Office 365 Otthoni prémium előfizetést 30 napig bárki ingyenesen kipróbálhatja a www.office.com weboldalon, amelyen további információt is megtalál az új Office-ról és az Office 365 Otthoni prémium-ról: www.office.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09