Közösen kutatja a hazai e-kereskedelmet az eNET és az Árukereső.hu

forrás: Prím Online, 2013. február 1. 16:33

Hosszú távú együttműködési megállapodást kötött a hazai piacvezető árösszehasonlító  oldal, az Árukereső.hu és az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. A jövőben Magyarországon, Bulgáriában és Romániában is együtt fogják kutatni az e-kereskedelem  helyzetét, fejlődését és jellegzetességeit.

A hazai e-kereskedelem gyors fejlődése és növekedése megkívánja, hogy mind a szakmai szereplők,  mind a közvélemény rendszeresen naprakész és érdemi elemzéseket kapjon az ágazatról. A webáruházak fejlődése, az interneten vásárlók számának növekedése nem csupán a szakmai  döntéshozók számára izgalmas folyamat, hanem a vásárlók számára is tanulságos. Az internetes  kereskedelem további fejlesztéséhez minden oldal képviselői számára kimagaslóan fontos, hogy  pontos és valóban átfogó képet kapjanak az ágazatról.

Az Árukereső.hu jelenleg közel 1000 aktív magyar webáruház 2,5 millió termékét mutatja be átlagosan havi 5 millió látogatónak. A cég budapesti központjából irányítják Bulgária legnagyobb  ár-összehasonlító odalát a Pazaruvaj.com-ot, valamint Románia meghatározó ár-összehasonlítóját a  Compari.ro-t is. A külföldi piacok még precízebb kiszolgálása és fejlesztése érdekében a közös  kutatásokat ezekre az országokra is kiterjeszti az eNET és az Árukereső.hu.

„Az Árukereső.hu számára nagy öröm, hogy a legfelkészültebb hazai internetes kutató csapattal  köthettünk nemzetközi megállapodást. A kutatások eredményei alapján komoly segítséget fogunk  tudni adni az e-kereskedelmi szakma képviselőinek, hogy még jobb szolgáltatásokat nyújtsanak a felhasználók számára” mondta Palocsay Géza az Árukereső.hu operatív igazgatója.

Az eNET küldetése, hogy az internet-gazdaságról, az információs társadalomról, valamint az  infokommunikációs piacról a legmagasabb szakmai elvárásoknak megfelelő alapkutatásokat készítsen. A cég által – immár 13 éve – készített e-kereskedelemmel kapcsolatos kutatások a magyar piacon egyedüliként betekintést adnak a hazai internetes kereskedelem növekedési volumenébe, fejlődésébe és segítségükkel lehetőség nyílik a piaci trendek folyamatos nyomon követésére, előrejelzések készítésére.

Kis Gergely, az eNET partnere a megállapodás kapcsán megjegyezte: „Az Árukeresővel idén egyszerre  három ország e-kereskedelmi trendjeit fogjuk közösen kutatni. Hiszünk benne, hogy ez az  együttműködés regionális terjeszkedési terveink megvalósításához hozzájárul, és hamarosan átfogó  képet tudunk nyújtani a közép-kelet-európai internetes kiskereskedelem fejlődéséről. “

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24