Európában mi MobilParkolunk a legtöbbet!

forrás: Prím Online, 2013. február 15. 10:02

Már több mint harmincötmillió parkolójegyet vásároltak meg mobiltelefonnal, jelentette be az EME Zrt, a Telenor, a T-Mobile Nyrt. és a Vodafone. Ezzel a tranzakciószámmal a magyar autósok Európa szinten elsőnek számítanak a MobilParkolás használatában.

A szolgáltatás indulása óta a három mobilszolgáltató és az EME Zrt. ügyfelei Budapest mellett már 33 városban használhatják a MobilParkolást, mivel januárban Pécs, Nyíregyháza és Ráckeve városok is csatlakoztak az egységes rendszerhez. Az ügyfelek emellett egyre több zárttéri parkolóban is megválthatják parkolójegyüket mobilkészülékük segítségével. A MOM Park után várhatóan hamarosan csatlakoznak további bevásárlóközpontok illetve mélygarázsok, Budapest és Debrecen városokban.

A MobilParkolás népszerűségét az egyszerű és kényelmes ügyintézésnek, valamint a szolgáltatás folyamatos bővítésének köszönheti. A MobilParkolás segítségével készpénz- és időkímélő módon indítható a parkolás, amelynek ellenértékét (továbbá a tranzakciós vagy kommunikációs díját, az ügyfél által választott módon) a mobilszolgáltatónál vezetett egyenlegről, feltöltött EME egyenlegről vagy bankszámláról közvetlenül kerül levonásra. Az Mobilparkoló autósok - a percalapú rendszernek köszönhetően - biztosak lehetnek abban, hogy ténylegesen annyi idő után fizetnek, amennyit valójában parkolással töltöttek.

A mobilparkolás indítható SMS küldéssel és telefonhívással is.

Mobil telefonszámla terhére parkolóknak – előzetes regisztráció nélkül - mindössze annyit kell tenniük a parkolás elindításához, hogy a rendszámukat elküldik SMS-ben a parkoló automatán található (06-20-30-70/810 és négyjegyű zónakód) telefonszámra, amit egy ugyanarra a számra küldött STOP szó elküldésével ugyanilyen egyszerűen, bármikor leállítható. Amennyiben az ügyfél előre tudja, hogy mennyi időt szándékozik az adott helyen parkolni, az elküldött SMS-ben a parkolás időtartamát is feltüntetheti percben megadva - figyelembe véve a parkolási zónában meghatározott maximális időtartamot. Mindegyik esetben a visszaigazoló SMS megérkezte jelzi a parkolás elindítását. Tranzakciónként a parkolási díjon felül 75 Ft tranzakciós díj és az ügyfél tarifacsomagja szerinti két SMS díja kerül felszámításra.

Azok az ügyfelek, akik előzetesen regisztráltak az EME Zrt-nél, a parkolást legegyszerűbben egy telefonhívással indíthatják el. A telefonszám a parkoló automatán, (06-80-98 –és a négyjegyű zónakódok) a sárga mezőben található. A leállításhoz pedig csak újra kell hívni az indításhoz használt számot.

A Mobilparkolás egyszerűen elindítható okos telefon alkalmazások segítségével is, amelyek néhány perc alatt letölthetők a kiválasztott applikációs boltokból.

Mobilszolgáltatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Tettek hálózatán biztonságban tudhatod azokat, akik igazán fontosak

A Telekom portfóliója új IoT (Internet of Things – a dolgok internete) megoldásokkal bővül, amelyek speciális, kedvező díjcsomagokat és ezekhez tartozó eszközöket tartalmaznak. A Gyerek okosóra megoldás, a Kisállat Radar megoldás, valamint Táska Radar megoldás biztosítják, hogy a Telekom ügyfelek távolról is láthassák hozzátartozóik útját, kapcsolatba léphessenek velük, valamint követhessék házi kedvencük csatangolásait, vagy akár értékeik földrajzi pozícióját. 

2019. december 8. 12:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás