Stratégiai megállapodás a Siemens és a BME között

forrás: Prím Online, 2013. március 27. 14:20

Stratégiai megállapodást írt alá a Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem – a cég és az egyetem között már másfél évtizedre visszatekintő, szoros kapcsolat áll fenn. A Dale A. Martin vezérigazgató és Péceli Gábor rektor által szignált megállapodás többek között egy listaáron háromszázmillió forint értékű PLM szoftvercsomag adományozására, laborfejlesztésre, hallgatói ösztöndíjak felajánlására és egy közös K+F projekt indítására terjed ki.

A támogatásként az egyetemnek adott PLM (product lifecycle management - termék-életciklus menedzsment) szoftvert világszerte több mint 70 ezer ügyfél használja, a gép- és elektronikai iparban, de más iparágakban is. A szoftverrel a cégek a teljes életcikluson keresztül képesek menedzselni a termékek eredményességét és költséghatékonyságát. Az életciklus a termék elgondolásától, tervezésétől a gyártáson, illetve a kapcsolódó szolgáltatásokon át, a gyártásból való kivonásáig tart.


A Siemens által felajánlott szoftver-licenccsomag segítségével a jövő mérnökei már az egyetemi évek alatt megismerkedhetnek a legújabb tervezési technológiával, versenyelőnyt szerezve ezzel a munkaerőpiacon.
 

Közös fejlesztést indít a társaság és az egyetem a villanyautótöltők teljesítmény-átalakító modulja, az inverter optimalizálására. Az inverter készít a hálózati váltóáramból a töltéshez szükséges egyenáramot. Amíg csak elvétve töltik az autósok otthon a kocsijaikat, addig nincs gond a hálózattal, viszont ha ez tömegessé válik, akkor az egyidejű töltés feszültségingadozást okoz. Ezt a problémát oldja meg a közös fejlesztés.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Zöld forradalom a Schneider Electric épületeiben

Idén októbertől a Schneider Electric 13 épülete már karbonsemlegesen működik, a társaság ezzel is hangsúlyozza elköteleződését a globális klíma-célkitűzések mellett. A cég 2018-ban 130 ezer tonnával csökkentette CO2-kibocsátását. 

2019. október 14. 10:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás