Fesd a várost zöldre! Új városépítő játék

forrás: Prím Online, 2013. április 8. 09:47

Szeretne egy zöldebb, tisztább, energiahatékonyabb városba költözni? Kérjen útbaigazítást a fiatal generációtól, akik akár azonnal építhetnek is egy ilyen várost. A National Geographic, a GE és a Center for Science egy új online játékkal jelentkezett, amelyben a játékosok környezetbarát metropoliszt tervezhetnek és irányíthatnak. A Plan It Green: The Big Switch című játékban a játékosok polgármesterek bőrébe bújva pontokat kapnak azért, ha okos módszereket találnak ki a tisztább energia előállítására, a város okozta környezetterhelés csökkentésére és a „lakosok boldogságának” növelésére.

A játékosok más online polgármesterekkel versengenek azért, hogy városuk a legmagasabb pontszámot érje el. „A diákok otthon és az iskolában megtanulják, milyen fontos szerepe van az újrahasznosításnak és a környezetbarát szokásoknak a környezet védelmében, de a Plan It Green egy lépessel tovább megy ennél” - magyarázza Chris Mate, a National Geographic játékokért felelős alelnöke. „Az ötletes, mókás és intuitív játék során a játékosok felfedezhetik, hogy mivel jár egy város felépítése és vezetése. Az energiahatékonyabb környezet kialakításával csökkenthetik városuk környezetre gyakorolt hatását, és boldogabb, erősebb közösségeket hozhatnak létre.”


A Plan It Green egy jó kis játszótér, ahol tesztelhetők az arra vonatkozó új ötletek, hogy miként lehetne a lámpákat kevésbé környezetszennyező, fenntartható módon égve hagyni.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így óvja a szemét, ha sokat ül kijelző előtt

Tudta, hogy a nyugati emberek naponta átlagosan 6 órát töltenek különböző képernyők előtt? Ha belegondol, egy kicsit furcsa is, hogy a telefonunk kijelzőjére védőfóliát teszünk, a laptop kijelzőjét folyamatosan törölgetjük, portalanítjuk, szóval óvjuk az eszközeinket, miközben a szemünk védelmére nem is gondolunk. Íme pár tipp, ami segíthet megtartani a szeme egészségét, ha sok időt tölt kijelző előtt.

2022. június 13. 17:17

Esztétikus magas teljesítményű asztali számítógép - igenis létezik!

Ebben a cikkben azt szeretnénk hangsúlyozni, hogy igenis reális elképzelésnek számíthat egy olyan asztali számítógép beszerzése, amelyik nemcsak teljesítményben, hanem az esztétikumot tekintve is elsőrendű vételnek számít. Következzenek tehát a részletek!

2022. február 15. 18:06

Hogyan ne válj a hackerek áldozatává másodpercek alatt?

Elképzelhetetlen ma már az élet internet nélkül. Munkához, tanuláshoz, de sokan még a heti bevásárlást is a világhálóra fellépve oldják meg.

2022. január 31. 09:19

Mit kell tudni az okosotthonokban megtalálható szenzorokról és érzékelőkről?

Amikor egy okosotthon kialakítása mellett döntünk, érdemes végiggondolni annak koncepcióját. Mindezt annak érdekében, hogy élhessünk az okosotthon egyik legnagyobb előnyével, a bővíthetőséggel.

2022. január 25. 09:45

6 tipp, hogy ne kelljen idő előtt cserélni a mobiltelefon akkumulátorát

A mobiltelefon akkumulátora egy olyan alkatrész, amin a legtöbbet tudnak aggódni az emberek. Amint kézbe veszik az újonnan vásárolt készüléküket, sokan máris azon kezdenek el agyalni, hogy vajon meddig bírja majd az akksija? 

2021. december 17. 11:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24