X. Elektronikus Kereskedelem Konferencia

A jövő e-kereskedelme

Czipperer Dia, 2013. május 8. 12:55

Május 9-10. között rendezik meg X. Elektronikus Kereskedelem Konferenciát SmartCommerce: a jövő (e-)kereskedelme címmel Gárdonyban. Középpontban az okos eszközök és megoldások állnak majd.

 

Holnap tehát kezdetét veszi a SzEK.org konferenciája, ahol a résztvevők az okos eszközök nyomán megismerkedhetnek az okosodó kereskedelem nyújtotta lehetőségekkel, és az ezekhez kapcsolódó üzleti kihívásokkal.

 

Az idei témát az internetezési szokások átalakulása hívta életre, mely fokozatosan, az okostelefonok, táblagépek megjelenésével formálódott. Ennek nyomán a webnek nemcsak a funkciója, hanem a viselkedése, arculata is megváltozott.

 

Az új eszközök összekapcsolják az online és offline világot, hatalmas lehetőségeket teremtve ezzel e-kereskedelemben. Nemcsak az e-kereskedelem tör be a hagyományos üzletek világába, hanem fordítva is: a hagyományos kereskedők és szolgáltatók is új lehetőséget kapnak.

 

A mai felgyorsult, mobilizált világban egyre inkább az kerül a fókuszba, i képes minket útközben is elérni. Vagyis az e-kereskedelemnek ehhez a feladathoz kell „okosodnia”, fejlődnie, és tartania a lépést az aktuális trendekkel. Gárdonyban, a Vital Hotel Nautisban ezek a témák kerülnek majd a középpontba.

 

A részletes program a konferencia oldalán tekinthető meg.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Erőszakos mese miatt bírságolta meg a közrádiót a Médiatanács

A Kossuth rádióban sugárzott tibeti népmese erőszakos jelenetei szorongást válthatnak ki a gyermekekből, ezért a testület kétszázezer forintra bírságolta a rádió médiaszolgáltatóját. A Médiatanács csekély súlyú jogsértések miatt figyelmeztetésben részesítette a Hír TV és az FM 103.9 – A ROCK rádió szolgáltatóit.

2022. július 1. 19:56

Megérkezett a Huawei csúcskategóriás vezeték nélküli fülhallgatója

Július 4-től hazánkban is megvásárolható az Isztambulban pár napja bemutatott Huawei Freebuds Pro 2. A gyártó legújabb, csúcskategóriás vezeték nélküli fülhallgatója prémium technológiai megoldásokkal, személyre szabott hangzással, továbbfejlesztett aktív zajszűréssel érkezik. 

2022. július 1. 18:31

TOP3-ban a Vodafone a legnyitottabb hazai vállalatok listáján

A nemzetközi Pride hónap alkalmából közzétett új kampánya keretében végzett országos felmérést*  a Nyitottak vagyunk társadalmi vállalkozás, amely eredményeként a Vodafone ezüst minősítéssel bekerült a három legnyitottabb hazai vállalkozás közé. A kérdőíves felmérés a hazai nagyvállalatok körében a munkavállalók munkahelyi biztonságérzetét és elkötelezettségét kutatta. Az Open Survey független szakértők bevonásával nem csak az LMBTQ közösségek, de számos kisebbség munkahelyi jólétét is vizsgálta. 

2022. július 1. 16:50

Elégedettebbek a magyarok a digitális munkahelyeken

A DreamJobs állásportál friss kutatása szerint a magyar munkavállalók kétharmada már a pandémia előtt is használt digitális megoldásokat feladatai teljesítésére. Kiderült, hogy minél nagyobb egy vállalat mérete, annál több területen élnek online eszközökkel, és minél több ilyen módszer áll a dolgozók rendelkezésére, annál vonzóbbá válik a munkahelyük. A digitális felületek használata alig okoz gondot a mindennapokban, ráadásul összetartóbb és gyorsabban dolgozó csapatok alakultak ki alkalmazásukkal. Az egyéni tapasztalatokban is jól teljesítenek az internetes megoldások; úgy a munkavégzés hatékonyságában, mint a személyes kapcsolatok és bizalom kialakításában.

2022. július 1. 15:19

A webáruházak sikere múlhat a futárcégen

Mivel a vásárlók számára a szállítás gyorsasága és a biztonság egyaránt fontos szempontok az online vásárlásnál, a webáruházak sikerében meghatározó lehet, hogy milyen futárszolgálatot választanak. A több ezer hazai webáruházzal dolgozó Packeta szakemberei hét pontban foglalták össze, mire érdemes figyelnie egy online kereskedőnek az automatahálózattól a mobilapplikációig.

2022. július 1. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24