Facebook: ingyenes Wi-Fi, melynek ára van

Czipperer Dia, 2013. június 21. 11:08

Nem titok, hogy a Facebook minél több adatot akar gyűjteni felhasználóiról, hogy releváns hirdetésekkel bombázzon hírcsatornánkban. Szerdán Mark Zuckerberg egy fontos bejelentést tett: ingyenes Wi-Fit biztosít, ám cserébe mindig tudják, hol vagyunk.

A Wired szerint a projekt kis kísérletként indult, melyet két Facebook mérnök tesztelt a cég seattle-i irodájában. Ezután az ötletet továbbgondolták, és most már konkrét tervek vannak.

 

A Facebook azt tervezi, hogy speciális routereket helyez el a nagyforgalmú vállalatoknál és kávézóknál. Így a Facebook tagok ingyenes netezhetnek, csupán egy valamit kell megtenniük: becsekkolni. Vagyis a „chek-in”-en keresztül a Facebook tudni fogja, hol vagyunk éppen.

 

A „Facebook Wi-Fit”, ahogy a helyiek nevezik, már kipróbálták San-Franciscóban a Philz Coffee láncban. A vállalat jelenleg a Ciscóval működik együtt a routerek tekintetében, de egyes hírek szerint már más routergyártókkal is felvették a kapcsolatot. A kérdés csak az, vajon a felhasználók mennyire díjazzák ezt a lépést. Vajon az ingyenes Wi-Fi kárpótol mindenért?

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50