Fokozatos átállás a mobilokon – T-Mobile H helyett Telekom HU

A Magyar Telekom megkezdte a hálózati név cseréjét a mobiltelefonokon

forrás: Prím Online, 2013. július 2. 11:21

Összhangban a 2013 folyamán lezajló márkastruktúra egységesítéssel a Magyar Telekom megkezdte a mobiltelefonok kijelzőjén megjelenő hálózati név (T-Mobile H) cseréjét az új Telekom HU névre. Elsőként a Telekom mobilhálózatán hazánkban roamingoló külföldi készülékek kijelzőjén jelent meg az új felirat, de az okostelefont használó ügyfelek egy része is találkozhatott már az új hálózati névvel az elmúlt hétvégétől kezdődően. A hálózati névcserét a cég több ütemben, az év végéig hajtja végre.

A névcserét és annak megjelenését több tényező is befolyásolhatja, amelyek egy része az ügyfelek által használt készülékek sajátosságaival (típus, életkor, operációs rendszer) is szorosan összefügg. Pont a készülékek sokszínűsége miatt az is előfordulhat, hogy egyes készülékek vagy régebbi SIM-kártyák nem lesznek képesek a változtatást megfelelően kezelni, ilyen esetben nem változik meg a hálózati név, de ez természetesen a készülék és a szolgáltatás igénybevételét semmilyen formában nem befolyásolja. Mindemellett, ha az ügyfél ezt igényli, egyedileg kezelhető lesz a névváltás ilyen esetben is (például a SIM kártya cseréjével).

 

 

Mint ismeretes, a Magyar Telekom a jelenlegi erős piaci márkák értékeit megőrizve, azokat a jövő év elejéig egyetlen márkává ötvözi. A Telekom márkanevet a szolgáltató a jövőben kiterjeszti a lakosságnak és a kis- és középvállalatoknak kínált minden szolgáltatására. A változás célja, hogy az ügyfelek a jövőben egy márkanév alatt érhessenek el minden szolgáltatást, legyen az mobil- vagy otthoni telefon, internet, interaktív tévé, egészségügyi vagy biztosítási szolgáltatás.

 

Ugyanakkor az egységes Telekom márka bevezetése nem érinti a nagyvállalati ügyfélkört, akik számára a Magyar Telekom csoport tagvállalata, a T-Systems Magyarország továbbra is T-Systems márkanév alatt nyújt teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési, illetve rendszerintegrációs szolgáltatásokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05