Vége egy korszaknak: megszűnik az amerikai PC World magazin

forrás: Prím Online, 2013. július 11. 11:54

Lezárult egy korszak: az amerikai PC World 30 év után átköltözik a netre, már csak augusztusban vehetik kézbe az amerikai olvasók a lapot.

Az internet keményen elbánt a nyomtatott magazinokkal, és ez különösen igaz a számítástechnikai szaklapokra. Éppen az ő olvasóik azok, akik – érdeklődési körüknek megfelelően – szinte egész nap a neten szörföznek. - írja a hvg.hu.

A legtöbbjük pár évig még párhuzamosan olvasta a nyomtatott magazinokat és az online tech oldalakat, majd sokan – éppen ez utóbbiak kvázi ingyenessége, illetve aktualitása miatt – a netes változatokra szavaztak.


Így történt ez az amerikai PC World esetében is, amelynek bevétele igencsak megcsappant az utóbbi időben: a példányszám eséssel együtt a hirdetők nagy része is elpártolt.

A digitális Time magazin tech rovatában a PC World egy volt újságírója emlékezik vissza az „aranykorra”, pontosabban a nyomtatott magazin aranykorára, hiszen – mint megjegyzi – a tech újságírás nem halt meg, csak éppen áthelyezte székhelyét a digitális világba.

Augusztusban még egyszer kézbe vehetik az amerikai olvasók a PC Worldöt, de utána már csak az interneten fognak találkozni vele. 


forrás: HVG.hu

Kulcsszavak: média PC World

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38