AMD FM2+ APU-khoz készített alaplapot az Asus

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 9. 09:43

Az ASUS bejelentette az új A88XM-A és A55BM-A/USB3 alaplapok megjelenését. Ezek különlegessége, hogy a világ összes többi alaplap-gyártója termékeinél előbb, elsőként támogatják az AMD új Socket FM2+ APU-k (Accelerated Processing Units, gyorsított feldolgozó egység) használatát.

Az AMD A88X lapkakészletével felszerelt A88XM-A és az A55 lapkakészletes A55BM-A/USB3 egyaránt Micro-ATX kivitelű alaplap, amelyek tökéletesen alkalmasak a meglévő AMD „Richland” és „Trinity” FM2 APU-k használatára, de hardveresen fel vannak készítve a közeljövőben megjelenő, DirectX 11.1 és PCI Express 3.0 natív támogatására képes AMD „Kaveri” FM2+ APU-k befogadására.

 


Az ASUS elkötelezte magát a legfrissebb PC-technológiák támogatása mellett. Az új FM2+ alaplapok a legeslegújabb alaplap-tervezési megoldásokat kínálják a felhasználók számára, olyan rugalmas megoldásokkal, amelyek a korábbi AMD APU-kkal is kompatibilisek, de a jövőben megjelenő eszközöket is támogatják. Az FM2+ APU támogatás BIOS- és illesztőprogram-frissítésekkel lesz használható.

Exkluzív ASUS-technológia


Az ASUS A88XM-A és A55BM-A/USB3 alaplap is támogatja a Kaveri beépített PCI Express 3.0 technológiáját, és exkluzív technológiákkal segíti a nagyobb teljesítményt és megbízhatóbb működést. Az USB 3.0 Boost technológia a szokásos USB 3.0-hoz képest akár 1,7-szer gyorsabb adatátvitelre képes az ágazati szabványú UASP (USB Attached SCSI Protocol, USB-n csatlakoztatott SCSI) eszközökkel. Az USB 3.0 Boost egy optimalizált turbó módot is magában foglal, amellyel az adatsebesség minden szabványos USB 3.0 eszközénél nagyobbra növelhető.


Mindkét alaplapot kényelmesen használható UEFI BIOS-szal szerelték fel, Fan Xpert ventilátorvezérlés gondoskodik a csendesebb munkakörnyezetről és a jobb hűtési hatékonyságról, emellett exkluzív ASUS 5X Protection technológia biztosítja a magas fokú megbízhatóságot és teherbírást. A DIGI+ VRM feszültségszabályozás révén a processzor tápellátása precíz, digitális eszközökkel szabályozható a kisebb energiafelhasználás és a jobb stabilitás érdekében, miközben az I/O csatlakozókat és a DIMM bővítőhelyeket áramvédőkapcsolók (visszakapcsolható „biztosítékok”) védik a rövidzárlatoktól és feszültségtüskéktől.


Az érzékeny alkatrészeket elektrosztatikus feltöltődés elleni földelés védi az elektromágneses interferenciáktól, emellett az alaplapon olyan kiváló minőségű, ipari minősítésű, a szokásos működési körülmények között (65 °C-os hőmérsékleten) legalább 50 éves folyamatos használatra méretezett szilárdtest-kondenzátorok találhatók — ez több mint duplája a szokásos elektrolitkondenzátorok élettartamának.  A krómoxid-bevonatú rozsdamentes acél hátoldali I/O-csatlakozókat 72 órás sópára-tűrési tesztekkel vizsgálták, így biztosítva a kiemelkedő korrózióvédelmet és a hosszabb élettartamot.

Tervben az AMD FM2+ alaplapok teljes választéka


Az ASUS A88XM-A és A55BM-A/USB3 alaplapot később további modellek követik majd. Az ASUS FM2+ alaplapok teljes választékáról további információk az év további részében várhatók.

Elérhetőség és árak


Az ASUS A88XM-A és A55BM-A/USB3 alaplapok hazai elérhetősége szeptember második felére várható.
 

Kulcsszavak: alaplap AMD Asus ASUS

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips monitors új gaming monitorokkal jelentkezik

Az elmúlt év során sok felhasználó fedezte fel újra a PC gaming örömét és élményét, miközben megértették, hogy szükségük van egy jó, teljes értékű monitorra, amely mind az újonnan felfedezett hobbijuk, mind a konzol játékok terén megfelel az elvárásaiknak. 

2021. október 28. 18:10

Új Kingston SSD asztali gépekhez és laptopokhoz

Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta asztali PC-khez és laptopokhoz szánt, újgenerációs PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD meghajtóját, a KC3000-et. A Kingston az SSD-t a legújabb Gen 4x4 NVMe vezérlővel és a piacon elérhető legnagyobb sebességet igénylő, nagy teljesítményigényű felhasználóknak szánt 3D TLC NAND technológiával látta el.

2021. október 28. 10:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20