Bővült a Cisco és a NetApp FlexPod portfóliója

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 9. 08:55

A Cisco és a NetApp új megoldásokkal bővítette a FlexPod termékportfóliót, amelynek legújabb tagja az adatintenzív terheléshez tervezett FlexPod SelectA Cisco és a NetApp portfólió-bővítésének célja az adatközponti infrastruktúrák fejlesztése, az alkalmazások dinamikusan változó igényeinek kiszolgálása érdekében.

A FlexPod a tárolómegoldások, a hálózatok, az alkalmazások és a Big Data esetében használt analitika egyesítésével egy hatékonyabb, költségkímélőbb és rugalmasabb rendszert alkot. Az új megoldások a Cisco és a NetApp által közösen kialakított jövőképen és stratégián alapulnak.

 

FlexPod Select

 

A FlexPod Select az első termékcsalád a FlexPod portfólióban, amely a nagy teljesítményű, nagy számításigényű alkalmazások kezelésére készült. A most megjelenő FlexPod Select termékcsalád első generációja ideális a Hadoop-alapú, nagy adattömegek feldolgozására szolgáló alkalmazások számára a pénzügyi és kormányzati szektorban, a kiskereskedelemben, valamint gyártási és egyéb területeken. A szervezetek könnyedén rendszerbe állíthatják, és zökkenőmentesen bővíthetik a FlexPod Select megoldásokat, ahogy az alkalmazásaik igényei növekednek.

 

A megoldás legfontosabb jellemzői

 

· A FlexPod Select termékcsalád a NetApp E sorozatú és FAS tárolórendszereinek, illetve a Cisco UCS C sorozatú kiszolgálóinak, a Cisco Nexus kapcsolóeszközeinek és a Cisco felügyeleti szoftvereinek egyesítésével olyan architektúrát hoz létre, amely gyorsítja az üzleti folyamatokat, valamint kiváló teljesítményt, adatsűrűséget és rugalmasságot biztosít szinte bármilyen adatintenzív terheléshez.

 

· A portfólió első generációja a FlexPod Select with Hadoop, amely két validált konfigurációt tartalmaz: a Cloudera és Hortonworks analitikai platformok integrációjával. A két, Cisco és NetApp általt tesztelt konfiguráció és azok dokumentációja minimálisra csökkenti a Hadoop telepítésének kockázatát.

  

Frissített megoldások a FlexPod portfólióban

 

A FlexPod Datacenter megoldás már a Cisco Nexus 7000 sorozatú kapcsolóeszközöket is tartalmazza. A FlexPod platform az ágazat legnagyobb sűrűségű, 10 gigabites Ethernet-kapcsolattal felszerelt rendszere, amely az akár 768 darab 10 gigabites Ethernet-port támogatásával egyedülállóan jól méretezhető. A Cisco Nexus 7000 alapú FlexPod konfiguráció a végpontok között FCoE-kapcsolatot biztosít, egységessé teszi az Ethernet-hálózatot, és lehetőséget nyújt az adatközpontok összekapcsolására.

 

A két vállalat által bemutatott másik újdonság, a FlexPod Datacenter with SnapProtect, amely az adatok lemezről lemezre, majd lemezről szalagra (disk-to-disk-to-tape, D2D2T) történő biztonsági mentésére és visszaállítására szolgál. A megoldás egyedi implementációs útmutatást nyújt olyan népszerű megoldásoknak, mint a VMware, NAS és a Microsoft Exchange-levelezőkiszolgálók.

 

„A Cisco és a NetApp egyesített erővel törekszik a közös FlexPod platform folyamatos megújítására. A portfólió bővítésével még nagyobb rugalmasságot biztosítunk az egységes adatközpontok számára, hiszen egy nyitott, méretezhető, több felhőből álló infrastruktúra kialakításával már a világ legnagyobb adatkészleteinek feldolgozását is támogatjuk. Segítséget nyújthatunk ügyfeleinknek abban, hogy egyszerűsítsék adatközpontjuk infrastruktúráját, és költséghatékonyan alakítsák át informatikai rendszerüket” – mondta Jim McHugh, alelnök, a Cisco Unified Computing marketingvezetője.

 

„A NetApp és a Cisco még fejlettebb FlexPod megoldásai a platformot napjaink adatintenzív környezeteihez igazítják. Mivel egyre több szervezet igényli az olyan hatékony adatkezelő eszközöket, mint a Hadoop, a felhasználóknak olyan megoldásokra lesz szükségük, amelyek megkönnyítik az infrastruktúra rendszerbe állítását és felügyeletét, kímélik a költségvetést, csökkentik a kockázatokat, és fokozzák az informatikai rendszerek rugalmasságát” – monda Brendon Howe, a NetApp termékek és szolgáltatások marketingjéért felelős alelnöke.

 

Az egységes adatközpontot előrevetítő, közös jövőképnek köszönhetően a NetApp és a Cisco FlexPod megoldásai a 2010-es bevezetés óta már több mint 2 400 ügyfélnél üzemelnek, és 900 értékesítési partner kínálatában találhatóak meg több mint 35 országban.

 

A portfólió további fejlesztéseiről többet tudhat meg a NetApp 360 oldalán vagy a hivatalos Cisco blogon

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05