Hogyan védjük meg munkahelyi hálózatokhoz csatlakozó mobileszközeinket?

Három egyszerű lépés mobileszközeink biztonságának növelésére

forrás: Prím Online, 2013. augusztus 19. 09:55

A CTIA szövetség előrejelzése szerint 2015-ben az Egyesült Államokban már többen fognak mobileszközökről internetezni, mint számítógépekről. A nyári időszakban, amikor a legtöbben csatlakoznak mobileszközökön keresztül munkahelyi hálózataikhoz, az egyik legfontosabb kérdés a biztonság. Joseph Bradley, a Cisco IBSG (Internet Business Solutions Group) munkatársa blogbejegyzésében három olyan egyszerű óvintézkedést vázol fel, amelyek segítségével hatékonyan növelhetjük a mobileszközök és a vállalati hálózatok biztonságát.

Írjuk elő a jelszavak megfelelő használatát. A legfontosabb, hogy használjunk jelszót mobileszközeinken. Még egy egyszerű jelszó is nagy előrelépést jelenthet a teljesen védtelen készülékekhez képest. Lényeges, hogy a jelszavakkal kapcsolatos információkat ne magán a készüléken tároljuk, illetve ne osszuk meg másokkal.

 

Készüljünk fel a BYOD (Bring Your Own Device) korszakra. Nem is olyan régen, az informatikai döntéshozók még tartottak a BYOD jelenségtől, és korlátozni próbálták elterjedését. Ez mára már megváltozott, mert a vállalatok is felismerték az új trend számos előnyét. Ma már valamilyen formában számos cég lehetővé teszi a munkavállalóknak saját eszközeik használatát. A vállalatok által alkalmazott BYOD stratégiában fontos szerepet kell kapnia a megfelelő szabályozásnak, amely tartalmazza a kötelező jelszavas védelmet és az üzleti adatok távoli törlésének lehetőségét is, amennyiben az eszköz illetéktelen kezekbe kerülne.

 

Építsünk biztonságos hálózati struktúrát. A vállalatok a vezeték nélküli, a hagyományos vezetékes és a VPN hálózatok egyesítésével jelentősen növelhetik biztonságukat. Az ilyen egyesített hálózatok teljes rendszerátláthatóságot biztosítanak, vagyis egyszerűen követhető, hogy ki és hogyan használja a vállalati hálózatot, monitorozható a bizalmas információk kezelése, illetve valós időben értékelhetőek a biztonsági kockázatok.
 
A bővebb információkat tartalmazó blogbejegyzés az alábbi linken érhető el:
 
http://blogs.cisco.com/wireless/three-simple-ways-to-boost-mobile-device-security/

Kulcsszavak: security mobiltelefon

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09